Calciul

Calciul

Redactor Divahair.ro

Calciul este mineralul care se gaseste in cantitatea cea mai mare in corpul nostru (1kg de calciu in oase) si este responsabil de mentinerea sanatatii oaselor si dintilor, dar si de functionarea celulelor musculare si nervoase.

Calciul in combinatie cu alte minerale asigura sanatatea si buna functionare a organismului, de exemplu, calciul si magneziul au un rol important in sistemul cardiovascular, iar calciul si fosforul in sanatatea oaselor si a dintilor. 2% din intreaga cantitate de calciu din oase este absorbita in intregime si inlocuita in fiecare an. Acest element chimic nu poate fi asborbit decat in prezenta vitaminei D.

Care sunt beneficiile calciului

Calciul asigura soliditatea oaselor si dintilor, asigura bataile regulate ale inimii si este folosit in tratamentul insomniilor. Deasemenea calciul participa la metabolizarea fierului din organismul nostru si detine un rol important in transmiterea impulsurilor nervoase, deoarece este un tonic al sistemului imunitar.

Afectiuni asociate cu lipsa de calciu

Rahitism, osteomalacie , osteoporoza, tetanie hipocalcemica

In ce alimente se gaseste Calciul

Lapte si produse lactate (intre 60-80 % din calciul total asimilat), branzeturi, soia, sardine, somon, alone, nuci, seminte de floarea- soarelui, fasole uscata, conopida.
calciu

Contraindicatii Calciu

Este interzis persoanelor cu hipercalcemie si celor cu calculi renali. Este recomandat ca doza zilnica sa nu depaseasca 2000mg/zi (doza zilnica recomandata este de 600-1200 mg/zi pana la adolescenta si de 900mg/zi pentru un adult).

Articolul urmator
Alimentele ce NU trebuie să lipsească din alimentația femeilor aflate la menopauză, conform Mihaelei Bilic
Alimentele ce NU trebuie să lipsească din alimentația femeilor aflate la menopauză, conform Mihaelei Bilic

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.