5 idei de machiaj pentru pungile de sub ochi

5 idei de machiaj pentru pungile de sub ochi

Redactor Raluca Margean

Din păcate, nu există un tratament magic care să te scape de pungile de sub ochi, dar poți apela cu încredere la machiaj pentru a reduce aspectul lor neplăcut.  Îți prezentăm câteva informații utile despre cauzele apariției pungilor de sub ochi, precum și sfaturi utile pentru obținerea unui look strălucitor și plin de vitalitate.

De ce apar pungile sub ochi?

În general, pungile de sub ochi nu reprezintă un semn al unei afecțiuni grave de sănătate, ci sunt, mai degrabă, o problemă de ordin estetic. Ele apar atunci când țesutul și mușchii care susțin pleoapele slăbesc. Pielea începe să se lase, iar grăsimea din jurul ochiului se mută în zona de sub ochi. În plus, sub ochi se poate aduna lichid, ceea ce face ca zona să pară umflată. Există mai mulți factori care favorizează apariția pungilor de sub ochi, inclusiv:

  • Înaintarea în vârstă;
  • Retenția de lichide;
  • Consumul unei cantități mari de sare;
  • Lipsa somnului;
  • Alergiile și probleme cu sinusurile;
  • Fumatul;
  • Genetica.

În ceea ce privește afecțiunile medicale care pot cauza pungi sub ochi, printre acestea se numără: dermatita, dermatomiozita, bolile renale și bolile oculare tiroidiene.

Estomparea pungilor de sub ochi cu ajutorul machiajului

Pe lângă tratamentele naturiste care pot ameliora inflamația din zona cu probleme, machiajul pentru pungile de sub ochi te poate ajuta să-ți recapeți aspectul radiant al tenului.

Iată câteva sfaturi cosmetice pentru estomparea pungilor de sub ochi:

1. Hidratează bine pielea de sub ochi înainte de a aplica corector

Hidratarea pielii din această zonă delicată este deosebit de importantă, așadar trebuie să te asiguri că nu aplici niciun fel de machiaj pe pielea uscată. Pentru menținerea unei hidratări optime pe tot parcursul zilei, se recomandă să aplici cremă de ochi de două ori pe zi, dimineața și seara.

Alege o formulă cu acid hialuronic, pentru a îmbunătăți reținerea umidității pielii, și cofeină, pentru a reduce aspectul umflat de dimineață. Folosește un aplicator cu role  pentru a masa ușor conturul ochiului timp de câteva minute, apoi întinde crema cu vârful degetelor până când este complet absorbită. Este recomandat să ții aplicatorul cu role la frigider, deoarece temperatura scăzută poate ajuta la estomparea inflamațiilor.

2. Folosește corectorul care se potrivește tipului tău de piele

Femeie care se dă cu corector la ochi

Pentru ca machiajul pungilor de sub ochi să fie eficient, specialiștii te sfătuiesc să folosești un corector care acoperă imperfecțiunile și hidratează, în același timp, zona delicată. Acest lucru este extrem de important, deoarece, dacă utilizezi o cremă corectoare prea uscată, se va accentua aspectul neplăcut al umflăturilor de sub ochi. 

3. Alege culoarea potrivită pentru corector

Atunci când alegi culoarea pentru corector, trebuie să ții cont de cât de întunecată este zona de sub ochi. Pentru a ascunde cearcănele, ar trebui să apelezi la nuanțe însorite, cum ar fi somon (pentru pielea deschisă), piersică (pentru culoarea medium), portocaliu (pentru pielea închisă) sau galben (pentru cearcănele violet). Este esențial să aplici culoarea doar acolo unde zona este foarte întunecată, astfel încât să nu se vadă nuanța portocalie. Aplică corectorul  în formă de „V” pe zona cea mai întunecată, astfel încât vârfurile „V” să fie în colțul interior și exterior al ochiului. Întinde-l, apoi, în zona de sub ochi, folosind o perie specială pentru corector.

4. Ai grijă cum alegi anti-cearcănul

Nu este recomanda să folosești un anti-cearcăn prea strălucitor, deoarece acesta poate evidenția inflamația/pungile. În general, trebuie să aplici mai întâi un strat foarte subțire dintr-o nuanță apropiată de culoarea pielii tale, apoi să adaugi o nuanță un pic mai deschisă (cu un ton sau maxim două) pentru a oferi strălucirea de care ai nevoie.

Dacă ai riduri foarte fine, ai nevoie de un anti-cearcăn mai dens, mat și ferm, care să nu formeze cute. Dacă ai pielea relativ netedă, poți alege o formulă mai lichidă și mai hidratantă.

5. Finisează look-ul cu puțină pudră

Pentru a obține un aspect fin și natural, machiajul pentru pungile de sub ochi va fi finalizat cu aplicarea unui strat mic de pudră translucidă. Aceasta are rolul de a fixa corectorul și de a matifia ușor aspectul.

Greșeli frecvente la aplicarea machiajului pentru pungile de sub ochi

Conform specialiștilor, atunci când aplici machiajul pentru pungile de sub ochi, este important să eviți următoarele greșeli:

  • Folosirea unui strat prea gros de corector;
  • Alegerea unei nuanțe greșite pentru corector sau anti-cearcăn;
  • Neaplicarea cremei hidratante de ochi de 2 ori pe zi;
  • Grăbirea procesului de pregătire a bazei pentru machiaj (acest lucru înseamnă să nu lași suficient timp cremei de ochi să se absoarbe în piele).

Machiaj pentru pungile de sub ochi: trucurile profesioniștilor  

Specialiștii îți recomandă să folosești atât corector, cât și anti-cearcăn pentru ameliorarea cearcănelor și pungilor de sub ochi. Diversele nuanțe de corector te ajută să neutralizezi decolorarea din zona delicată a ochilor și oferă o bază bună pentru anti-cearcăn, făcându-l mai eficient. Totuși, dacă nu ai un corector, poți aplica anti-cearcăn și apoi puțin fond de ten pentru uniformizare.

De asemenea, unii make-up artiști folosesc eye primer pentru a obține o bază bună și hidratantă pentru machiajul pungilor de sub ochi.

Alte sfaturi pentru estomparea pungilor de sub ochi

Iată și alte trucuri cosmetice de care să ții cont pentru a estompa pungile de sub ochi:

Femeie care își aplică măști pentru cearcăne

  • Folosește măști sau plasturi pentru cearcăne și ochi umflați

Măștile sau plasturii pentru ochi conțin seruri răcoritoare, care oferă hidratarea atât de necesară zonei delicate a ochilor.

  • Alege creme cu cafeină sau extract de banane

Cafeina este un vasoconstrictor, ceea ce înseamnă că strânge (comprimă) vasele de sânge din piele, ajutând astfel la reducerea înroșirii și inflamației. De asemenea, extractul de banane este și el un ingredient eficient pentru reducerea pungilor de sub ochi. Nivelul ridicat de potasiu din banane  ajută la contracararea sării, care duce la retenția de lichide.

  • Apelează la colagen

Pungile de sub ochi sunt mai pronunțate, atunci când pielea își pierde din elasticitate din cauza lipsei de colagen. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, cantitatea de colagen din piele scade, iar pielea începe să se lase. Pentru a întârzia acest proces, îți poți ajuta pielea să-și mențină nivelurile de colagen prin administrarea de suplimente de colagen și prin aplicarea de fiole și creme cu această substanță esențială.

Cum poți preveni apariția cearcănelor și pungilor de sub ochi?

Pe lângă hidratarea corespunzătoare, gestionarea alergiilor și tratarea cauzelor care au dus la apariția cearcănelor și pungilor de sub ochi, există anumite aspecte de care să ții cont zilnic, și anume:

  • Protejează-ți ochii de soare. Folosește creme cu SPF, inclusiv în zona ochilor, deoarece expunerea excesivă la razele ultraviolete poate provoca roșeață, iritare și umflare. De asemenea, nu uita să porți ochelari de soare pentru o protecție maximă.
  • Îndepărtează machiajul înainte de culcare. În niciun caz nu trebuie să te culci cu machiajul pe față, deoarece acesta îți usucă pielea și îți poate provocați iritații cutanate. Prin urmare, este esențial să-ți intre în obicei să te demachiezi înainte de culcare, cel mai bine cu apă micelară.

Femeie care se demachiază

  • Păstrează crema de ochi la o temperatură scăzută. Este recomandat s-o depozitezi în frigider și apoi s-o aplici cu degetele sau folosind un aplicator cu role ( și acesta ținut tot la rece).  

Așadar, există mai multe aspecte de care trebuie să ții cont în machiajul pungilor de sub ochi. Aplică produsele potrivite și vei avea un ten strălucitor și întinerit.

Citește și: 3 trucuri eficiente pentru a scăpa de ochii umflați

Surse foto: iStock.com

Surse articol: Mindbodygreen.com Vogue.in

Articolul urmator
Vitamina C lipozomală: ce este și cum acționează
Vitamina C lipozomală: ce este și cum acționează
Ce machiaj de primăvară ți se potrivește?
Incepe quiz
Ce machiaj de primăvară ți se potrivește?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.