3 trucuri eficiente pentru a scăpa de ochii umflați

3 trucuri eficiente pentru a scăpa de ochii umflați
Cristina Gherghina
Miercuri, 16.09.2020

Dormi 7-8 ore pe noapte, așa cum este recomandat, te odihnești cum trebuie, dar atunci când te trezești observi în oglindă că ai ochii umflați? Este evident că nu lipsa somnului este problema, existând diverse motive pentru care te-ai putea confrunta cu acest lucru. 

Retenția de apă este, de cele mai multe ori, cauza principală a ochilor umflați, dar aceasta este o problemă comună și nu reprezintă niciun pericol pentru sănătatea ochilor tăi. Însă, alteori, stilul nostru de viață poate duce la umflarea pleoapelor. Iată care sunt factorii asupra cărora trebuie să îți îndrepți atenția, potrivit doer.ro

ochi umflati

Prea multă sare in organism

Consumul excesiv de sare poate fi dăunător pentru întregul corp, tocmai de aceea, este bine să bem suficientă apă pentru a echilibra nivelul său din organism. În cazul în care există prea multă sare și prea puțină apă în organism, acesta va începe să rețină apa pentru a preveni deshidratarea, iar acest lucru va duce la apariția pungilor de sub ochi. 

Lipsa proteinelor din organism

Lipsa proteinelor din sânge, ce poate fi cauzată de malnutriție sau anumite afecțiuni la nivelul ficatului sau al rinichilor, poate duce la inflamare anumitor părți ale corpului, potrivit Harvard Medical School. 

Tocmai de aceea, nivelul albuminei (n.a. proteină produsă de ficat cu rol în menținerea apei în vasele de sânge și transportul anumitor compuși în organism) este extrem de important, creșterea valorii sale indicând deshidratarea corpului. 

Pentru a regla nivelul albuminei, alege să consumi alimente sănătoase și bogate în proteine precum ouă, migdale, broccoli, iaurt și pește.

Prea mulți carbohidrați

Conform unui studiu realizat de National Institute of Health din America, o dietă bogată în carbohidrați duce la retenția cantității de sare în organism. Prin urmare, cu cât există mai multă sare în organism, cu atât acesta va reține mai multă apă, ceea ce va duce la umflarea pleoapelor. 

Este foarte important să înțelegem faptul că ceea ce mâncăm influențează felul în care arătăm și ne simțim. Din fericire, organismul nostru ne va atenționa întotdeauna dacă există probleme și tot ceea ce trebuie să facem este să îl ascultăm și să scăpăm de lucrurile care îl pun în pericol. 

 In ceea ce priveste pungile de sub ochi, inca nu s-a inventat un remediu imbatabil, dar, pe langa odihna, alimentatie adecvata si multa hidratare, sunt mici trucuri ce pot atenua aspectul ochilor umflati:

Remedii pentru ochi umflați

felii de castravete

În ceea ce privește pungile de sub ochi, trebuie să fim atenți să ne odihnim suficient, să avem o alimentație adecvată și să avem întotdeauna grijă să ne hidratăm corespunzător și, chiar dacă nu s-a descoperit încă un remediu imbatabil, există câteva trucuri ce pot atenua aspectul ochilor umflați:

  1. Fierbe câteva pliculețe de ceai de mușețele și, după ce s-a făcut ceaiul, scoate pliculețe din recipient, scurge-le și ține-le sub ochi timp de 10-15 minute.
  2. Aplică în zona ochilor dischete demachiante îmbibate în apă și ținute pentru câteva minute la frigider. Poți folosi chiar și cuburi de gheață. 
  3. Feliile de castravete sunt un remediu clasic, dar eficient în combaterea pungilor de sub ochi. Taie câteva felii, ține-le la ochi pentru câteva minute, iar zona umflată se va calma. 
Vezi si
Asimetrie facială: ce este și ce soluții există
Asimetrie facială: ce este și ce soluții există
Raluca Margean | Miercuri, 16.09.2020
Ulei de corp: beneficii și recomandări
Ulei de corp: beneficii și recomandări
Raluca Margean | Miercuri, 16.09.2020
8 tendințe de machiaj de încercat în toamna 2024
8 tendințe de machiaj de încercat în toamna 2024
Andreea Baluteanu | Miercuri, 16.09.2020

Surse foto: Istock

Articolul urmator »
Retinoizi topici: ce sunt și ce beneficii au
Retinoizi topici: ce sunt și ce beneficii au
Raluca Margean | Duminică, 15.12.2024
Incepe quiz
Ce secret ascund ochii tăi?
Ce secret ascund ochii tăi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
19 culori de păr la modă în toamna 2024
Andreea Baluteanu | Joi, 22.08.2024
Ser pentru gene: beneficii și recomandări
Raluca Margean | Luni, 30.12.2024

Ne găsești pe