Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

12 coafuri pentru păr creţ scurt pe care să le încerci

Redactor Andreea Baluteanu

Părul scurt emană libertate, nonşalanţă, independenţă! Te scapă de stresul inutil legat de coafat, e prietenul tău de suflet în timpul verilor caniculare, conferă o tuşă de rafinament greu de atins altfel. Mai mult, pe măsură ce scapi de cosiţele lungi, parcă asfixiante, te simţi mai fericită, mai lipsită de inhibiţii.

Nu e de mirare că această tunsoare e adorată de femeile de pretutindeni! Însă, atunci când ai părul creţ, până şi tunsorile scurte riscă să devină problematice, aşa că multe dintre fetele cu cârlionţi de înger tind să evite acest hairstyle. Noi ţi-am pregătit o listă cu cele mai frumoase coafuri pentru părul creţ, precum şi cele mai bune sfaturi ca să îţi iasă totul ca la carte!

Cele mai frumoase coafuri pentru părul scurt şi creţ

Pare greu de strunit, cu o personalitate complicată, dificil de manevrat: părul scurt şi creţ poate deveni însă de-a dreptul adorabil, dacă ai grijă să îl asociezi cu una dintre coafurile următoare! 

Bucle de înger

coafura cu bucle

Sursa foto: Pinterest

Pe un păr blond, această coafură arată absolut fabulos. Cum o obţii? Spală-te pe cap, având grijă să hidratezi foarte bine părul, usucă-l cu capul în jos şi finisează cu o cremă de texturare a buclelor. Dacă ai onduleuri bine definite, vei semăna cu un înger căzut pe pământ.

Beachy Waves

Meg Ryan ne demonstrează mai bine decât oricine că irezistibila coafură beachy waves poate fi obţinută la fel de bine şi pe părul scurt. Tot ce trebuie să faci este să aplici un spray cu apă de mare şi să laşi buclele să se usuce natural, trecându-ţi din când în când degetele prin ele, ca să le imprimi un caracter jucăuş.

Meg Ryan

Sursa foto: Pinterest

Creastă falsă

Coafura Mohawk e cu siguranţă emblema unei fete puternice, dar câte dintre noi chiar au curajul să o încerce, chiar şi atunci când avem deja părul scurt? O poţi obţine însă, trişând un pic. Delimitează părul din creştet şi aplică spray pentru volum şi ceară. Piaptănă sub formă de creastă şi conferă stabilitate cu fixativ. Buclele vor curge mătăsoase pe frunte, iar tu vei semăna cu o amazoană!

creasta falsa pe par scurt

Sursa foto: Pinterest

Scurt, creţ şi natural

Superba Lupita Nyong'o nu se mai satură să povestească despre luptele pe care le-a dus cu părul ei des afro şi despre cum a învăţat că acceptându-l şi îngrijindu-l va obţine de la el tot ce îi pofteşte inima. Încetează să îţi mai obligi podoaba capilară să asculte de voinţa ta suverană: spal-o cu dragoste, hrăneşte-o cu dedicaţie şi vei vedea că va arăta fabulos.

Lupita Nyongo

Sursa foto: Pinterest

Bob scurt cu breton

În general, fetele cu părul creţ scurt tind să se ferească de bobul cu breton, temându-se că nu îşi vor putea disciplina cosiţele. Secretul acestei coafuri e extrem de simplu: o tunsoare executată de un profesionist talentat şi multă îngrijire. Uleiul de cocos va face minuni!

bob scurt cu breton

Sursa foto: Pinterest

Cărare laterală

Simpatica Rachel McAdams nu mai e de mult o Mean Girl, iar coafura cu cărare laterală ne demonstrează din plin cât de drăgălaşă e. Începe prin a trasa o parte laterală, piaptănă tot părul peste ea, aplică un produs pentru volum şi ondulează câteva şuviţe, în cazul în care nu te bucuri de onduleuri lejere precum ale actriţei.

Rachel McAdams

Sursa foto: Pinterest

Retro hairstyle

Iată una dintre cele mai potrivite coafuri glam pentru părul creţ şi scurt. Halsey ne arată cum să strălucim chiar şi în absenţa cosiţelor de Ileana Cosânzeana: dă părul scurt pe spate, fixează cu ceară strălucitoare şi apelează la un machiaj dramatic. Eşti pur şi simplu superbă!

Halsey

Sursa foto: Pinterest

Wild, wild, wild

Cine spune că părul creţ scurt trebuie să asculte de cineva? Tessa Thompson ne demonstrează că lucrurile stau exact invers: lasă-ţi podoaba capilară să fie la conducere şi supune-i-te fericită, alături de restul lumii. Dacă ai grijă de părul tău, va fi la fel de frumos precum cel al protagonistei din „Thor”.

Tessa Thompson

Sursa foto: Pinterest

Stilizat

La polul opus faţă de frumoasa eroină Marvel, Ruth Negga ne arată cum să farmeci cu o coafură pentru păr scurt ultrastilizată. Cuminţeşte buclele cu gel fixator şi finisează cu un spray pentru strălucire. E vorba de compromis în arta părului!

Ruth Negga

Sursa foto: Pinterest

Young & Restless

Coafurile tinereşti, care arată ca şi cum tocmai te-ai fi trezit din pat, conferă prospeţime chipului tău, aşa că vei face furori cu ele. Spală-te pe cap, lasă-ţi părul să se usuce natural şi nu îţi pieptăna buclele: rezultatul va fi incredibil de revigorant.

coafura tinereasca

Sursa foto: Pinterest

Răvăşit

Adevărul e că nimeni nu ştie să poarte părul creţ scurt mai bine decât franţuzoaicele! Audrey Tautou a avut la un moment dat părul lung şi nici nu ne dorim să ne amintim de acele momente! Stilizarea e simplă şi în cazul ei: usucă părul cu un prosop, aplică un produs texturizant şi apoi aranjează buclele cu degetele într-un stil messy.

Audrey Tautou

Sursa foto: Pinterest

După ureche

Sienna Miller are nişte gropiţe delicioase, care se potrivesc de minune cu tunsoarea scurtă. Trasează o cărare laterală cât mai aproape de ureche, fixează părul în spatele ei, apoi piaptănă cu volum buclele de pe partea opusă. Nu ai cum să dai greş!

Sienna Miller

Sursa foto: Pinterest 

Trucuri pentru a-ţi aranja mai uşor părul creţ şi scurt

Ţine cont de sfaturile noastre şi te vei întreba de ce ţi-ai considerat vreodată părul indisciplinat!

Hidratează! Dacă părul drept se mai poate descurca şi de unul singur, cel scurt şi creţ are nevoie de ajutor suplimentar. Buclele se vor usca şi se vor deteriora vizibil mai rapid, aşa că e cazul să le conferi atenţie maximă. Optează pentru măşti bogate şi investeşte în produse de hidratare profesionale. Uleiul de cocos e un secret de styling de-a dreptul extraordinar!

Ţine-te departe de instrumentele de coafat! Adevărul e că părul scurt şi creţ a fost chinuit toată viaţa sa ori cu placa, ori cu ondulatorul. Odată îngrijit aşa cum trebuie, va arăta perfect fără niciun instrument de styling care să funcţioneze cu căldură.

Dar investeşte în produse profesionale de aranjare! Reţine următoarele cuvinte: cremă pentru bucle, spray texturizant, ceară de fixare. Sunt ajutoare de nădejde pentru părul tău!

După câte ai văzut, părul creţ scurt va arăta mai frumos ca oricând cu ajutorul coafurilor recomandate de noi! Ţine cont de sfaturile noastre şi vei avea toate motivele să străluceşti!

Vezi şi cele mai frumoase coafuri simple pentru părul lung!

Surse foto: Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!