Cum sa folosesti sucul de lamaie pentru acnee

Cum sa folosesti sucul de lamaie pentru acnee

Luiza Valsan

Sucul de lamaie este un remediu alternativ pentru acnee, folosit de milioane de oameni din intreaga lume. Responsabilii de aparitia acneei sunt: excesul de sebuum, porii infundati, diverse inflamatii ale pielii sau infectii bacteriene. Afla cum poti sa folosesti sucul de lamaie pentru acnee, un remediu natural deosebit de eficient.

Peste 80% dintre adolescenti se confrunta cu cel putin o forma usoara de acnee, care dispare in jurul varstei de 20 de ani. Insa exista si o categorie de persoane, o mare parte dintre ele fiind de sex feminin, care sufera de aceasta afectiune a pielii pana la varste inaintate, aproape de 50 de ani.

Lamaia contine agenti antibacterieni si astringenti naturali, care actioneaza precum un exfoliant: ajuta la indepartarea rapida a celulelor moarte si previn astuparea porilor.

Sucul de lamaie nu este un substitut pentru tratamentul medical. Consulta dermatologul inainte de a folosi lamaie pentru acnee, altfel risti sa-ti inrautatesti conditia pielii.

 

Tratamentul se poate realiza extern, prin aplicarea sucului de lamaie direct pe piele, sau intern, prin consumul lui: bea zilnic cate doua limonade fara zahar. Daca ai pielea sensibila, trebuie sa fii mai atenta, deoarece sucul de lamaie nediluat iti poate provoca iritatii. Testeaza intai tratamentul pe o portiune mai mica de piele si, daca nu te ustura sau nu se inroseste, il poti continua. Altfel, dilueaza sucul de lamaie cu apa sau cu apa de trandafiri - va avea o actiune mai usoara asupra pielii si nu o va traumatiza.
 

Leac miraculos cu lamaie pentru acnee

Sucul de lamaie aplicat cu regularitate pe zonele afectate poate lupta impotriva inflamatiei si a acneei: accelereaza procesul de vindecare a urmelor lasate de acnee si previne aparitia unor noi eruptii. El actioneaza prin distrugerea bacteriei care provoaca acneea. Efectele tratamentului cu lamaie pentru acnee sunt in general imediate, mai ales atunci cand porii astupati sunt principalii vinovati pentru aparitia cosurilor. De asemenea, efectele sale sunt intensificate prin expunerea la razele soarelui.

Lamaile sunt o sursa bogata de vitamina C, o substanta recomandata pentru intretinerea pielii. De asemenea, acest fruct citric este un bun tonic cardiac, antiseptic, diuretic, bactericid, hipotensiv, remineralizant sau antireumatismal.  

Exista un grup de oameni care nu ar trebui sa foloseasca sucul de lamaie pentru acnee: persoanele cu pielea foarte inchisa si cele de culoare. Explicatia? Pielea inchisa la culoare contine multe melanocite, celulele responsabile de pigment. Sucul de lamaie le stimuleaza sa produca antioxidanti pentru a proteja pielea insa in timpul procesului melanocitele produc alti noi pigmenti de culoare.

Este posibil ca sucul de lamaie, precum si restul de tratamente "usturatoare" pentru piele, sa cauzeze pe termen lung sau chiar definitiv o intunecare a pielii deja inchise la culoare. Compusii din sucul de lamaie sunt activi la nivelul melanocitelor, mai ales atunci cand pielea este expusa la ultraviolete. Pielea de culoare nu se va arde insa se va inchide si mai mult dupa tratamentul cu lamaie.

Cum se realizeaza tratamentul cu lamaie pentru acnee

1. Curata fata cu apa si sapun. Aplica o cantitate mica de sapun pe prosop si exfoliaza usor pielea, pentru a indeparta orice urma de murdarie sau de substante uleioase. Clateste fata cu apa calduta si sterge-o delicat cu un prosop curat.

  

2. Taie pe jumatate o lamaie si stoarce-i sucul intr-un bol. Dupa tratament poti acoperi recipientul cu o folie de plastic sau un capac si sa refolosesti mixul pentru urmatorul tratament. Poti folosi in compozitie si o cantitate egala de apa de trandafiri, deoarece are proprietati antibacteriene, este un tonic facial natural si reduce aciditatea din sucul de lamaie.

3. Inmoaie un betisor de urechi in sucul de lamaie, elimina excesul si aplica-l direct pe zona afectata. Repeta procedeul pana acoperi toate cosurile.

4. Lasa sa actioneze timp de 10 minute, pana se usuca pe fata. Totusi, daca sucul de lamaie iti cauzeaza usturimi severe sau un anumit nivel de disconfort, spala-te cu apa rece.

5. Clateste fata cu apa rece dupa ce se scurge timpul necesar, avand grija sa indepartezi toate reziduurile. Sterge-te usor cu un prosop.

6. Repeta tratamentul cu lamaie pentru acnee de doua ori pe zi, pentru a reduce sau pentru a elimina acneea.

Acum ca ai aflat care sunt beneficiile sucului de lamaie asupra tenului tau, nu iti ramane decat sa il aplici si sa te bucuri de o piele catifelata. Pune-ti in valoare noua piele hidratata, printr-un machiaj care sa iti puna in evidenta trasaturile, dar si stralucirea pielii.  

Seara, alege sa iti conturezi ochii, punand mai putin accent pe buze. Poarta acest machiaj la o tinuta eleganta, pe care sa o accesorizezi cu o poseta sofisticata.

Poseta -  65 lei

Poseta - 65 lei

 

Articolul urmator
Laser CO2: beneficii și recomandări
Laser CO2: beneficii și recomandări
Ce limbaj al iubirii folosești?
Incepe quiz
Ce limbaj al iubirii folosești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (29)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Alina Georgiana (anonim)
    24 ianuarie 2014 01:01

    Am incercat si eu sucul de lamaie pentru acnee dar fara rezultat. Eu am avut acnee timp de 10 ani de zile si am reusit scap dupa ce am gasit un doctor foarte bun si un tratament extraordinar dat de medic.Tratamentul e pe baza de creme cu ulei 100% pur de arbore de ceai de la Thursday Plantation. Uleiul de arbore de ceai contine compusi antibacteriali si antimicrobiali foarte puternici care ajuta la distrugerea bacteriilor, care formeaza cosurile.Dupa un timp de folosire, tenul meu a devenit foarte foarte curat vizibil, si am scapat de toate cosurile si punctele negre.Din ce am citit intr-o revista, cremele de cosuri de la Thursday Plantation sunt votate numarul 1 in Singapore si Hong kong, fiind cel mai eficent tratament pentru acnee.Eu le recomand, pe mine m-au scapat de cosuri si puncte negre

    Geo (anonim)
    24 august 2013 21:09

    Ela, un sfat este intotdeauna util, nu conteaza daca are sau nu legatura cu articolul. Nu cred ca deranjeaza pe cineva cateva randuri scrise intr`un articol.

    ela (anonim)
    24 august 2013 20:08

    nu inteleg ce legatura au posetele de la sfarsit cu restul articolului...nu mai aruncati paragrafe de incheiere ce nu au legatura deloc cu articolul, am mai intalnit asta la o gramada de articole de pe diva hair...mai ales..sugestii de posete? cu lamaia ca leac pentru acnee..de unde pana unde? E ca si cum mi-ati recomanda sa mananc salate, DAR sa port o palarie superba de la berhka, zara etc in timp ce mananc salata, ca altfel nu isi fac efectul vitaminele din salata..pe bune..