Hidratarea tenului cu masti din ingrediente naturale
Cuprins
- Hidratarea tenului cu avocado
- Hidratarea tenului cu miere si iaurt
- Hidratarea tenului cu iaurt si castravete
- Hidratarea tenului cu albus de ou si ulei de masline
- Hidratarea tenului cu capsuni si miere
Cele mai bune ingrediente pentru hidratarea tenului sunt cele naturale. Ele iti asigura o piele hidratata, ferma, catifelata si sanatoasa. Nu-ti ramane decat sa prepari masti naturale cu ele si sa savurezi momentele de rasfat.
Daca iti doresti sa ai mereu o piele frumoasa si sanatoasa, trebuie sa ai grija de ea in fiecare zi. Iar bucuria ca reusesti sa arati bine cu ajutorul unor tratamente preparate chiar de tine va fi un sentiment unic.
Iata care sunt cele mai bune ingrediente pentru hidratarea tenului!
Hidratarea tenului cu avocado
Avocado este folosit in mastile cosmetice destinate in special hidratarii tenului uscat. Acest fruct are numeroase efecte benefice asupra pielii: hidrateaza pielea in profunzime, hraneste tesuturile, atenueaza ridurile, calmeaza si vindeca anumite iritatii ale pielii.
Daca iti doresti sa te bucuri de aceste efecte, nu-ti ramane decat sa prepari o masca simpla cu acest fruct exotic. Tot ce trebuie sa faci este sa pasezi bine un avocado copt.
Aplica pasta obtinuta pe fata cu ajutorul degetelor si las-o sa actioneze asupra pielii 15 minute, apoi indeparteaza cu apa.
Hidratarea tenului cu miere si iaurt
Ingrediente: o jumatate de banana, o lingura de iaurt, o lingurita de miere.
Paseaza banana, apoi amestec-o bine cu celelalte ingrediente naturale, pana se formeaza o pasta. Aplica tratamentul pentru hidratarea tenului si lasa-l sa actioneze 15 minute.
Mierea este un ingredient popular in tratamentele de infrumutesare preparate in casa. Ea are proprietati hranitoare si este un exfoliant natural minunat, in timp ce, iaurtul este un hidratant puternic si ajuta in tratarea afectiunilor pielii. El ofera un strop de stralucire tenului obosit.
Hidratarea tenului cu iaurt si castravete
Ingrediente: o jumatate de castravete, o lingura de iaurt.
Alege un castravete mediu si razuieste-l marunt. Adauga peste el si iaurtul si amesteca bine. Aplica pe fata masca hidratanta. Se lasa sa actioneze 20 de minute, apoi se indeparteaza cu apa.
Mastile cu castravete curata, hranesc si hidrateaza pielea. In plus, calmeaza iritatiile pielii si ofera o senzatie de prospetime.
Hidratarea tenului cu albus de ou si ulei de masline
Ingrediente: un albus de ou, o lingurita de ulei de masline, o lingurita de miere.
Se bate albusul de ou pana se face spuma, apoi se pun pe rand si celelalte ingrediente. Se amesteca bine si se aplica pe fata. Asteapta 15 minute, apoi indeparteaza cu apa rece.
Uleiul de masline aduce multe beneficii pielii. El hidrateaza si regenereaza pielea. Diminueaza ridurile si tine la distanta acneea.
Albusul de ou este o metoda ieftina de pastrare a frumusetii. Tot timpul este la indemana si se integreaza usor in multe tratamente de infrumutesare. Acest ingredient calmeaza si catifeleaza pielea, oferindu-i un plus de vitalitate.
Hidratarea tenului cu capsuni si miere
Ingrediente: cateva capsuni, doua lingurite de miere, o lingurita de ulei de masline.
Cu ajutorul unei furculite se maruntesc bine capsunile. Se adauga uleiul de masline si mierea si se amesteca pana se formeaza o pasta. Aplica aceasta masca naturala pentru hidratarea tenului si maseaza usor pielea. Pentru o hidratare optima, asteapta ca masca sa se usuce, apoi indeparteaz-o cu apa.
Uleiul de masline hidrateaza pielea, iar mierea calmeaza iritatiile tenului si ii ofera un aspect fresh. Caspunile iti exfoliaza si iti tonifiaza pielea, lasand-o moale si stralucitoare.
Mastile din ingrediente naturale reprezinta o varianta la indemana pentru multe femei, deoarece se prepara foarte usor, sunt ieftine si au efecte deosebite asupra tenului.
Consuma multe lichide pentru a-ti mentine tenul hidratat: apa, ceaiuri indulcite cu miere, sucuri naturale de fructe si de legume. In acest sens, te pot ajuta si fructele care contin multa apa (mere, portocale, pepene verde, ananas).
Hidratarea tenului imbunatateste mult aspectul epidermei, protejand pielea si tinand la distanta imbatranirea prematura.