Ten gras: solutii pentru ingrijirea pielii

Ten gras: solutii pentru ingrijirea pielii
Viorica Ghinea, redactor
Marţi, 23.07.2013

Cuprins

Fiecare detaliu conteaza, iar atunci cand vine vorba despre frumusetea pielii, trebuie sa ai grija la ce produse cosmetice apelezi. Pentru o ingrijire potrivita tenului gras ai nevoie de solutii naturiste cu efecte astringente, antiseboreice si calmante.

Descopera ce retete-minune poti sa aplici chiar la tine acasa!

Bai de aburi pentru tenul gras

Baile de aburi sunt ideale pentru curatarea si purificarea tenului gras, rezultatul final fiind o piele catifelata si elastica. Acestea stimuleaza circulatia sanguina, detoxifiaza tenul si il pregatesc pentru alte tratamente de infrumusetare.

Salvia - rasfata-te cu o baie de aburi aromata cu ulei de salvie. Tot ce trebuie sa faci este sa incalzesti 1-2 litri de apa si sa adaugi 1-2 lingurite de ulei esential in ea. Aseaza-te cu fata deasupra recipientului si acopera-te cu un prosop, stai la o distanta de 20 de centimentri timp de 10 minute. Dupa aceea tamponeaza usor pielea cu ajutorul unui prosop moale si curat. Prepara acest tratament pentru inchiderea porilor de doua ori pe saptamana.

Lavanda - reprezinta o solutie eficienta pentru pielea sensibila si iritata, deoarece curata, catifeleaza si calmeaza tenul. Prepara o infuzie concentrata din 500 ml de apa si 3-4 linguri de planta. La final aplica comprese pe ten cu acelasi ceai.

Ingrijirea tenului gras cu ajutorul compreselor de ceai

Include in programul zilnic de ingrijire a tenului gras compresele de ceai din plante, deoarece aduc numeroase avantaje: curata delicat, hidrateaza intens si trateaza anumite afectiuni ale pielii.

Cele mai bune plante pentru tenul gras sunt: menta, musetelul, salvia, nucul, cimbrul si brusturele. Prepara infuzii concentrate din oricare dintre aceste plante  si tamponeaza usor tenul in fiecare seara. La 150 ml de apa in clocot pune doua lingurite de planta, apoi lasa la infuzat timp de 15 minute. Tamponeaza usor fata cu infuzie calduta.

 remedii pentru tenul gras

Masti pentru tenul gras

La prepararea mastilor pentru tenul gras utilizeaza ingrediente simple si naturale, pentru a-ti alinta pielea. Aplica masti faciale hranitoare si delicate, care sa hidrateze pielea si sa tina la distanta afectiunile cu care te confrunti (acnee, puncte negre, sebum in exces).

Masca cu fragi si albus de ou

Aceasta masca naturista cu actiune astrigenta aduce multe avantaje: curata, hidrateaza, tonifiaza si catifeleaza pielea. Pentru prepararea ei ai nevoie de doua linguri de fragi zdrobiti si de un albus de ou batut spuma. Amesteci bine cele doua ingrediente, pana se formeaza o pasta, apoi aplici masca pe fata curata si o lasi sa-si faca efectul 10-15 minute. La final indepartezi totul cu apa calduta si aplici o crema matifianta si usor hidratanta.

Masca cu miere si mere

Daca ai probleme cu acneea, aceasta masca reprezinta un bun remediu pentru tratarea ei, deoarece are proprietati antibacteriale. Pentru pregatirea ei ai nevoie de un mar taiat marunt si de o lingura cu miere. Amesteci ingredientele pana la omogenizare, dupa care aplici masca pe fata timp de 15-20 de minute, apoi clatesti bine cu apa.

Aplica aceste trucuri naturale pentru ten gras si vei reusi sa tii sub control toate problemele cu care te confrunti. Stabileste o rutina de ingrijire cu solutii naturiste, iar pielea ta va arata mult mai bine.

 

Vezi si
Laser CO2: beneficii și recomandări
Laser CO2: beneficii și recomandări
Raluca Margean | Marţi, 23.07.2013
Acupuncutura facială: beneficii și recomandări
Acupuncutura facială: beneficii și recomandări
Raluca Margean | Marţi, 23.07.2013
Articolul urmator »
Morpheus 8: beneficii și recomandări
Morpheus 8: beneficii și recomandări
Raluca Margean | Luni, 05.02.2024
Incepe quiz
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (5)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Sculptra: ce este și cum acționează
Raluca Margean | Luni, 08.01.2024
Vitamina C lipozomală: ce este și cum acționează
Raluca Margean | Duminică, 24.03.2024

Ne găsești pe