Tratament pentru întărirea unghiilor: cele mai bune remedii

Tratament pentru întărirea unghiilor: cele mai bune remedii

Redactor Raluca Margean

Mâinile și unghiile unei femei reprezintă cartea ei de vizită. Unghiile neîngrijite strică întreaga imagine a femeii, indiferent cât e ea de frumoasă și bine îmbrăcată. Așadar, e foarte important să acordăm o atenție deosebită unghiilor și să le menținem tot timpul curate și sănătoase.

tratament pentru întărirea unghiilor

Dar când avem unghii care se rup tot timpul și se exfoliază foarte ușor, nici nu mai știm ce să le facem ca să le reparăm. Ajungem să încercăm orice tratament pentru întărirea unghiilor de care auzim și petrecem tot mai mult timp la salonul de manichiură ca să găsim o metodă de a le repara. Știai însă că există câteva remedii naturale de întărire a unghiilor pe care manichiurista ta nu vrea să ți le spună?  

Iată câteva dintre aceste metode simple care te vor ajuta să-ți întărești unghiile și să le menții sănătoase timp îndelungat!

Remedii naturale pentru întărirea unghiilor

Unghiile subțiri și mai puțin sănătoase sunt un indicator că ceva nu funcționează bine în organismul nostru. Înseamnă că avem carențe de vitamine și minerale, așadar cel mai bun tratament pentru întărirea unghiilor este adoptarea unei diete sănătoase. Iată ce trebuie să faci:

Biotina este bună pentru tratarea unghiilor fragile

Biotina sau vitamina B7 este o vitamină solubilă în apă, care ajută organismul să metabolizeze proteinele și să proceseze glucoza. Diverse studii au arătat că biotina ajută, printre altele, la întărirea unghiilor și la menținerea lor într-o stare sănătoasă. Biotina se găsește în alimente precum avocado, banane, arahide, conopidă, somon sau cartof dulce, dar poate fi găsită și ca supliment alimentar în farmacii.  

Asigură-te că ai în organism suficiente proteine, minerale și calciu

Dacă unghiile tale se exfoliază, atunci e bine să vezi dacă ai suficiente proteine și minerale în corpul tău. Mineralele de care ai nevoie pentru a avea unghii puternice sunt zincul și fierul, așadar află care este cantitatea zilnică recomandată și alimentele care conțin aceste minerale și asigură-te că le obții. Adaugă și calciu, dacă vezi că unghiile se rup foarte ușor.

Ce să eviți pentru a-ți menține unghiile sănătoase

Lasă unghiile să respire și evită să le dai tot timpul cu ojă

Știu că nu-ți va face plăcere ce vei citi în continuare, însă trebuie să știi că majoritatea ojelor, lacurilor de unghii și loțiunilor pentru îndepărtarea ojelor conțin tot felul de substanțe chimice periculoase care nu fac altceva decât să usuce și să deterioreze unghiile. Cu cât le dai mai mult cu ojă sau cu astfel de produse, cu atât unghiile tale se vor subția și se vor rupe mai ușor. Dacă, totuși, nu poți rezista tentației de a te da cu ojă, încearcă să folosești produse care nu conțin substanțe chimice toxice și au, în schimb, ingrediente naturale. Sunt mai greu de găsit și ceva mai scumpe, însă pe termen lung își vor arăta beneficiile.

Evită contactul cu alte substanțe toxice și folosește mănuși când faci curat

Și produsele casnice de curățare conțin tot felul de substanțe nocive care atacă atât pielea, cât și unghiile, astfel că trebuie să te ții cât mai departe de ele. Asta nu înseamnă însă că nu mai trebuie să faci curat în casă, ci că e absolut necesar să folosești mănuși de protecție.

Expunerea îndelungată la apă subțiază unghiile

Poate ai observat că mâinile se usucă mai repede dacă le ții prea mult în apă. La fel este și în cazul unghiilor. Dacă le expui o vreme îndelungată la apă, în timp, ele se vor subția și se vor deteriora. Așadar, pe cât posibil, încearcă să le ferești de prea mult contact cu apa. Poartă mănuși dacă speli vasele și folosește cremă hidratantă de mai multe ori pe zi.

Cum să-ți întreții unghiile

Folosește cremă hidratantă pe tot parcursul zilei

Nu lăsa mâinile și unghiile să se usuce, hidratează-le! Poți face asta cu ajutorul unei loțiuni de corp hidratante sau ulei de măsline.

Nu-ți tăia cuticulele

Cuticulele sunt importante pentru sănătatea unghiilor. Te sfătuim să nu le tai, astfel riscul de infecții este mult mai mare. Un tratament corect al cuticulelor constă în folosirea unor soluții speciale (creme sau uleiuri) pentru îndepărtarea lor. Aceste soluții înmoaie cuticulele și le exfoliază, făcându-le ușor de îndepărtat cu un prosop mai aspru. La câteva minute după aplicarea cremei, cu un bețișor din lemn împinge cuticulele rămase către baza unghiei.  

Prepară-ți singură tratamente pentru îngrijirea unghiilor

De exemplu, dacă ai unghiile galbene, le poți albi folosind o soluție preparată din apă oxigenată și praf de copt. Masează unghiile pentru câteva minute, apoi spală-te pe mâini. Încearcă să-ți prepari singură măști naturale pentru unghii folosind ingrediente naturale.

Ai grijă de unghiile tale, menține-le curate, îngrijite și sănătoase! 

Surse foto: Unsplash, istock

Articolul urmator
Cuticule uscate: cauze și tratament
Cuticule uscate: cauze și tratament
De ce tratament ai nevoie în funcție de tipul de ten?
Incepe quiz
De ce tratament ai nevoie în funcție de tipul de ten?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (14)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.