Demachiantul bifazic: cum acționează și de ce să îl folosești

Demachiantul bifazic: cum acționează și de ce să îl folosești

Redactor Raluca Margean

Sunt extrem de multe inovații în industria cosmetică și, cel mai probabil, de fiecare dată când apare un produs nou pe piață, ești tentată să îl încerci. Însă, înainte de a introduce un ingredient diferit în rutina ta zilnică de îngrijire a pielii, este important să știi care sunt avantajele și dezavantajele sale. Vorbim în acest articol despre demachiantul bifazic, inclusiv ce este și cum acționează!

Ce este demachiantul bifazic?

Demachiantul bifazic este un produs de curățare cu o formulă compusă din două părți: o parte pe bază de ulei și una pe bază de apă. Atunci când agiți produsul se formează instantaneu o emulsie, care se separă apoi încet, în timp.

Demachiantul bifazic curăță profund și delicat tenul, fiind perfect și pentru machiajul waterproof. Produsul elimină rapid și eficient orice urmă de machiaj (ochi, față și buze), lăsând pielea moale și catifelată.

Cum acționează demachiantul bifazic?

Partea pe bază de ulei dizolvă machiajul, în timp ce partea apoasă șterge pelicula uleioasă, astfel încât tenul tău să nu rămână cu o senzație uleioasă.

Acest tip de demachiant este special conceput pentru îndepărtarea celor mai rezistente machiaje, pentru a purifica pielea în profunzime și pentru a elibera porii înfundați. Unii producători susțin că demachiantul bifazic ajută la prevenirea formării pungilor de sub ochi și a cearcănelor, tonifică, calmează, revitalizează pielea și împiedică iritația cutanată. Unele produse conțin ingrediente anti-îmbătrânire și ușor exfoliante.

Cum îți prepari singură demachiant bifazic?

Dacă ești adepta remediilor naturiste și nu vrei să folosești un produs din comerț, vestea bună este că îți poți face singură acasă propriul demachiant bifazic. Rețele de mai jos conțin ingrediente naturale, care sunt benefice pentru pielea sensibilă din jurul ochilor și ajută la menținerea aspectului suplu al pielii. În plus, oferă luminozitate tenului și previn apariția ridurilor.

Săpun, disc demachiant și recipiente cosmetice pe o masă
Sursa foto: iStock.com

Rețetă demachiant bifazic cu apă de trandafiri

Pe lângă apa de trandafir, acest demachiant conține ulei de migdale și ulei de ricin. Apa de trandafiri este perfectă pentru curățarea, tonifierea și catifelarea pieliiși, în plus, ajută la eliminarea excesului de sebum. Uleiul de migdale și uleiul de ricin sunt extrem de hidratante, ajutând la refacerea stratului de umiditate din piele. Totodată, luptă împotriva îmbătrânirii, prevenind apariția ridurilor. Uleiul de ricin este un mare aliat pentru gene, întărindu-le și favorizând creșterea lor.

Mod de preparare:

  1. Umple o sticlă mică în proporție de 80% cu apă de trandafiri.
  2. Restul de 20% se va completa cu cantități egale de ulei de migdale și ulei de ricin.
  3. Pune un dop sticlei și agită energic pentru a amesteca bine produsele.
  4. Curăță ochii cu soluția astfel obținută.
  5. Rețetă demachiant bifazic cu infuzie de cimbru

Rețetă demachiant bifazic cu ceai de cimbru

O altă rețetă eficientă de demachiant bifazic se face prin prepararea unei infuzii de cimbru și adăugând apoi ulei de măsline.

Cimbrul este cunoscut pentru proprietățile sale dezinfectante, antibacteriene și de curățare, iar uleiul de măsline este cel mai bun hidratant natural. Acest ulei oferă pielii un aspect mătăsos și mai multă strălucire.

Mod de preparare: 

  1. Pentru început, prepară o infuzie de cimbru folosind frunze uscate, apoi toarn-o  într-o sticlă sau borcan. Umple recipientul până la jumătate, iar în cealaltă jumătate adaugă ulei de măsline.
  2. Pune un dop sticlei sau un capac borcanului și agită foarte bine până ce ingredientele sunt complet integrate.
  3. Curăță ochii cu loțiunea respectivă.
  4. Poți înlocui ceaiul de cimbru cu cel de mușețel, care este ideal pentru cearcăne și pielea umflată din jurul ochilor.

Cum se folosește demachiantul bifazic?

Este esențial ca, de fiecare dată când folosești demachiant bifazic, să agiți bine produsul, astfel încât ingredientele să fie amestecate și proprietățile lor să poată acționa. După acest pas, pune loțiunea pe un disc demachiant de bumbac, pe care să-l așezi apoi pe ochi, apăsând ușor pentru aproximativ 10 secunde. În acest timp, nu trebuie să miști discul. După ce au trecut cele 10 secunde, glisează  discul din partea de sus a pleoapei către gene prin mișcări în jos. Nu este nevoie să apeși foarte tare, trece doar discul ușor peste ochi și vei vedea cum machiajul dispare rapid.

De ce este important să te demachiezi în fiecare seară?

Femeie care se demachiază
Sursa foto: iStock.com

Îndepărtarea machiajului în fiecare seară este absolut obligatorie dacă vrei să ai o piele sănătoasă, tânără și radiantă. Iată cum îți poate afecta pielea dacă nu te demachiezi înainte de culcare:

1. Poate favoriza apariția acneei

Machiajul se poate amesteca cu murdăria și uleiul care s-a acumulat pe parcursul zilei la suprafața pielii, iar acest lucru poate favoriza înfundarea porilor, apariția acneei și a altor erupții cutanate.

2. Usucă pielea

Reziduurile rămase pe piele pe timpul nopții pot crea o barieră care împiedică hidratarea să pătrundă în piele. Mai mult, unele produse de machiaj conțin ingrediente care drenează umezeala de pe piele, accelerând uscarea tenului.

3. Provoacă apariția ridurilor

Pielea se regenerează peste noapte, însă dacă dormi cu machiaj pe față, procesul de refacere celulară este împiedicat și astfel se vor instala mai ușor semnele de îmbătrânire. Explicația este simplă: pielea este expusă la radicalii liberi și la alți factori de stres oxidativ în timpul zilei, ceea ce poate descompune colagenul și poate provoca dezvoltarea liniilor și a ridurilor. Dacă obișnuiești să dormi cu machiaj pe față, acesta sigilează radicalii liberi pe suprafața pielii toată noaptea, favorizând astfel îmbătrânirea prematură.

4. Poate irita ochii

Particulele de machiaj se pot desprinde pe fața de pernă și pot intra în ochi, provocând iritații, mâncărime și infecții oculare. În cele mai grave cazuri, rimelul rămas peste noapte poate duce la apariția chisturilor pe pleoape.

Așadar, demachiantul bifazic este un produs de curățare eficient și delicat, pe care îl poți introduce în rutina ta de îngrijire a pielii. Indiferent dacă folosești un produs din comerț sau îl prepari singură acasă cu ingrediente naturale, este crucial să nu uiți niciodată să te demachiezi seara, înainte de culcare.

Surse foto: iStock.com

Surse articol: Beauty.onehowto.com Westlakedermatology.com

Articolul urmator
Biotina pentru păr: cum acționează?
Biotina pentru păr: cum acționează?
Ce limbaj al iubirii folosești?
Incepe quiz
Ce limbaj al iubirii folosești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.