Gomaj cu miere: sase retete homemade

Gomaj cu miere: sase retete homemade

Geanina Ichim

Gomajul cu miere este o modalitate foarte eficienta de a scapa de aspectul obosit al pielii si de a o exfolia, fiind utilizat de obicei in tratamente faciale si corporale. Prin masarea pielii cu o astfel de solutie se elimina celulele moarte si se imbunatateste aspectul general al tesuturilor din corp.

Nu utiliza gomajul daca ai cosuri, capilare sparte, piele sensibila sau subtire. Tratamentul nu ar trebui sa fie folosit impreuna cu alte creme sau masti exfoliante. Dupa ce ai preparat amestecul, maseaza-l usor pe fata, dar evita sa il aplici in jurul ochilor, deoarece acestia sunt sensibili.

Gomaj cu miere si zahar


Prepara un gomaj folosind doar trei ingrediente - miere, ulei si zahar. Incalzeste un borcan cu miere in cuptorul cu microunde timp de cateva secunde, pana cand aceasta se inmoaie, dar nu este fierbinte la atingere. 

Toarna aproximativ un sfert de ceasca de miere intr-un castron si adauga doua linguri din uleiul tau preferat. Poti folosi ulei de nuca de cocos, ulei de migdale sau chiar ulei pentru bebelusi. Adauga aproximativ jumatate de cana de zahar, apoi amesteca bine.


 

In cabina de dus umezeste-ti corpul, apoi opreste apa. Asaza o parte din amestec in palme si maseza-l cu o miscare circulara pe brate, picioare, fund, piept, burta si spate, daca ai pe cineva care sa te ajute. Nu aplica tratamentul in timp ce curge apa, ci asteapta sa-si faca efectul si abia apoi curata-l.

Acest gomaj cu miere si zahar poate fi realizat si intr-o alta combinatie, folosind zahar brun si ulei de nuca. Acesta ofera un plus de hidratare si este foarte aromat. Zaharul brun este un exfoliant bland, in timp ce mierea este antibacteriana si ajuta pielea sa retina umezeala. Uleiul de nuca este un emolient eficient si are proprietati antioxidante, ce grabesc vindecarea ranilor. 

Gomajul cu miere si zahar pentru corp este folosit pentru ca exfoliaza bine si hidrateaza in acelasi timp, lasand pielea moale. Folosind tratamentul, poti sari peste lotiunea de corp.

Gomajul pentru fata este moale si lupta impotriva acneei si a ridurilor. Foloseste un toner la sfarsit, pentru a scapa de excesul de ulei, mai putin in cazul in care ai tenul uscat.

Gomajul cu miere poate fi folosit si ca tratament pentru buze, pentru ca, utilizat de doua ori pe saptamana, ti le netezeste. Daca vrei sa il folosesti mai des, umple un recipient cu o parte din solutie si pastreaza-l pe un raft in baie.

Cand aplici gomajul pe maini si pe picioare, dupa ce l-ai masat bine, inveleste-ti picioarele cu folie si poarta manusi de cauciuc. Dupa aproximativ 15-20 de minute, curata tratamentul si elimina orice urma de piele moarta.

Gomaj cu miere si sare


Prepara acest gomaj amestecand cu o furculita cate un sfert de ceasca din urmatoarele ingrediente - miere, sare de mare (poti folosi si sare de bucatarie) si ulei de masline (ulei pentru bebelusi).

Ia o lingura din amestec si intinde-o pe maini, masand uniform, apoi clateste cu apa calda. Repeta acest proces si pentru picioare. Foloseste acest amestec o data la trei-patru saptamani.

Acest gomaj cu miere si sare poate fi preparat si intr-o alta combinatie, cu ulei de masline, ulei de grepfruit, ulei de rozmarin si putin zahar. Amesteca doua cesti de ulei de masline, 2/3 dintr-o ceasca de miere, jumatate de lingurita cu ulei esential de grepfruit, un sfert de lingurita de ulei esential de rozmarin, trei cesti cu sare de mare, doua picaturi de colorant alimentar rosu si, optional, putin zahar.

Toarna solutia obtinuta in borcane mici cu gurile suficient de mari, care sa iti permita scoaterea solutiei cu mana. Sterge partea de sus a vasului inainte de a-l inchide, pentru ca sarea poate face capacul de metal sa rugineasca. Cand utilizezi gomajul, scoate o lingura, freac-o in mainile umede si maseaza-ti fata si corpul cu o miscare circulara, dupa care clateste.

Gomaj cu miere, vanilie si menta


Acest gomaj cu miere si vanilie se prepara foarte usor si miroase foarte bine, lasandu-ti pielea usor parfumata. Amesteca o ceasca cu sare de mare, jumatate de ceasca de ulei dulce de migdale, un sfert de ceasca cu miere, 10 picaturi de ulei esential de menta si, optional, o lingurita cu extract de vanilie.

Daca pasta este prea uleioasa, mai adauga sare, pana cand ajunge la consistenta dorita. Pune ce ai obtinut intr-un borcan, iar in partea de sus asaza un baton de vanilie rupt in bucati mai mici. Capacul trebuie sa fie strans bine. Utilizeaza o singura lingura de exfoliant la o aplicare. Maseaza-l usor pe pielea umeda si clateste-l dupa doua-cinci minute.

Gomaj cu miere si ulei din nuca de cocos


Amesteca jumatate de ceasca de zahar tos, un sfert de ceasca plus una-doua linguri cu ulei de cocos, o lingura cu miere incalzita si cinci-sase picaturi cu ulei esential de lamaie, pentru a prepara un gomaj cu miere care iti va lasa pielea catifelata si curata. Pastreaza tratamentul intr-o borcan pentru maximum o luna.

Uleiul de cocos actioneaza ca un hidratant pentru toate tipurile de ten, inclusiv cel uscat, fara a avea efecte secundare. Acesta este folosit ca o solutie sigura pentru a preveni uscarea si exfolierea pielii. De asemenea, acesta intarzie aparitia ridurilor si lasarea pielii, cauzate de imbatranire.

Mierea este un ingredient foarte eficient pentru tratamentele de ingrijire a pielii, deoarece actioneaza ca un antiseptic si este exfoliant. Ea contine aminoacizi, care ajuta pielea sa retina umezeala, si poate imbunatati circulatia sangelui, asadar pielea ta va fi mai frumoasa. Pentru a te bucura de toate aceste beneficii, alege sa folosesti constant un gomaj cu miere. 

 

Articolul urmator
Chic, fabuloase și atât de la modă! Top 8 culori de păr care vor domina toamna 2023
Chic, fabuloase și atât de la modă! Top 8 culori de păr care vor domina toamna 2023
Planifică-ți luna de miere de vis și îți spunem când te căsătorești!
Incepe quiz
Planifică-ți luna de miere de vis și îți spunem când te căsătorești!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.