Greșeli pe care le faci când te epilezi la subraț

Greșeli pe care le faci când te epilezi la subraț

Redactor Andreea Baluteanu

În goana noastră după o piele netedă, mătăsoasă, ajungem de multe ori să facem mai mult rău decât bine! Astfel, în locul zonei moi, catifelate, fără niciun fir de păr, primim iritații sau chiar răni deschise, un adevărat coșmar, mai ales în regiunile sensibile.

Departe de noi gândul de a te îndemna să nu te mai epilezi la subraț de acum încolo. Ca întotdeauna, suntem aici ca să îți semnalăm cele mai comune greșeli pe care le faci atunci când încerci să scapi de părul de la subraț!

Evită să mai comiți aceste greșeli când te epilezi la subraț!

E dificil să fii femeie, mai ales atunci când ești bântuită de alegeri conflictuale: tânjești după un păr bogat, voluminos, după gene și sprâncene dese, dar nici nu vrei să auzi de firele de la subraț, de pe picioare sau din zona inghinală! Tocmai de aceea, apelezi la epilare, la ras sau la tehnologii avansate cu laser pentru a scăpa de pilozitatea nedorită!

femeie care se epileaza

Dacă nici noi nu te înțelegem, atunci cine? Ne dorim însă să îți ușurăm viața și îți prezentăm cinci greșeli pe care le faci atunci când îți iei adio de la părul de la subraț!

Folosești epilatorul sau ceara, deși ai pielea sensibilă. Deși epilatorul și ceara sunt cele mai bune soluții pentru majoritatea dintre noi, ele se pot dovedi un adevărat coșmar pentru femeile cu piele sensibilă, mai ales în regiunile delicate, precum zona bikinilor, inghinal sau la axilă. Poate te înhami la această misiune grea cu scopul de a scăpa de părul nedorit, dar vei obține o piele „împânzită” de iritații. Merită?

Folosești săpun (sau nimic) atunci când te razi la subraț. Când suntem în criză de timp, săpunul cel de toate zilele și un aparat de ras ne scapă de părul de pe picioare, dar pielea delicată a subrațului are nevoie de o îngrijire mai atentă. Specialiștii îți recomandă să folosești fie o cremă de duș foarte fină și hidratantă, fie un gel sau o loțiune special concepută pentru ras.

Te atașezi prea tare de aparatul de ras. Ideal ar fi să folosești o lamă nouă de fiecare dată când te razi, dar cine mai face așa ceva? Cu toate acestea, este indicat să schimbi aparatul de ras măcar de două ori pe lună, mai ales dacă îl folosești zilnic. Acumularea de bacterii reprezintă un factor de risc, dar și atenuarea eficienței lamei îți va face mai mult rău decât bine.

iritatie la subrat

Folosești antiperspirant imediat după ce te-ai ras. Se ia o piele sensibilă, recent eliberată de sub tăișul unei lame, și se adaugă un antiperspirant pe bază de alcool: dacă sună dur chiar și pentru urechile noastre, oare cum se simte subrațul? Dar nici antiperspirantele care nu conțin alcool nu sunt recomandate, deoarece ele includ ingrediente care blochează transpirația, ceea ce poate afecta în timp glandele sudoripare. Lasă pielea să respire pe timpul nopții sau aplică un deodorant natural, precum piatra de alaun.

Treci de mai multe ori cu lama peste același loc. De cele mai multe ori, această greșeală pe care o comiți atunci când te razi la subraț derivă dintr-o eroare precedentă: utilizarea unei lame învechite. Din cauza faptului că aceasta nu mai reușește să elimine tot părul dintr-un singur pas, tu dai dovadă de exces de zel și pur și simplu „razi” pielea, nu doar părul, împingând de mai multe ori aparatul pe suprafața sa. Rezultatul? O iritație de toată „frumusețea”!

Până și simpla operațiune de a-ți epila părul de la subraț poate fi însoțită de inconveniente. Evită să mai comiți aceste greșeli!

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Sprâncene tatuate greșit: ce variante ai să repari
Sprâncene tatuate greșit: ce variante ai să repari
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?
Incepe quiz
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.