Lifting de bust: interventie chirurgicala si metode naturale

Lifting de bust: interventie chirurgicala si metode naturale

Geanina Ichim

Exista mai multe metode pentru lifting de bust, cele mai cunoscute fiind acelea care utilizeaza chirurgia. Tehnicile sunt diferite si potrivite pentru fiecare tip de pacienta, asa incat la final fiecare sa obtina rezultatele dorite.

Daca iei in considerare o interventie chirurgicala pentru a-ti ridica sanii, trebuie sa te informezi corect asupra optiunilor disponibile. Cere consultatia unui chirurg, care iti va da recomandarea potrivita pentru tine.

  

Tipuri de lifting de bust


Unele proceduri de lifting de bust sunt folosite de o lunga perioada de timp, altele sunt destul de noi, iar cateva ce se anunta a fi revolutionare nu au fost inca testate din punct de vedere clinic. Un medic te va ajuta sa iei decizia cea mai buna pentru aceasta interventie.

1. Incizia de tip "ancora"

Incizia se face in jurul areolei, suprafata colorata care inconjoara mamelonul, pe verticala in jos la cuta sanului si pe orizontala, de-a lungul acestei cute, sub forma de ancora. Aceasta metoda este potrivita pentru femeile cu un grad ridicat de lasare a sanilor, unde nicio alta tehnica nu ar putea ajuta. Incizia de tip "ancora" este cea mai veche modalitate de ridicare a sanilor si vine, de obicei, in combinatie cu micsorarea sanilor.

2. Incizia de tip "acadea"

Incizia se face in jurul areolei, suprafata colorata din jurul mamelonului, si vertical in jos, la cuta sanului, fiind cunoscuta si ca "gaura cheii". Aceasta tehnica este potrivita pentru femeile cu un grad moderat de lasare a sanilor, care nu doresc sa aiba inserate implanturi mamare.

3. Incizia de tip "gogoasa"

Incizia se face doar in jurul areolei, motiv pentru care aceasta procedura se mai numeste si peri-areolara, cunoscuta si ca liftingul Benelli, dupa chirurgul care a initiat-o. Tehnica este potrivita pentru femeile cu un grad scazut spre moderat de lasare a sanilor. Poate produce rezultate satisfacatoare si pentru cele cu un grad mai mare de lasare, dar numai in combinatie cu implanturi.

4. Incizia de tip "semiluna"

Incizia se face doar pe jumatatea superioara a areolei, apoi se elimina o parte din piele de deasupra acestei linii, iar tesutul din jur este reatasat zonei pigmentate. Aceasta metoda nu este la fel de frecventa ca primele trei si de obicei se face impreuna cu marirea sanilor. Incizia de tip "semiluna" este potrivita pentru femeile cu un grad foarte mic de lasare a sanilor, deoarece nu poate ridica aceeasi cantitate ca celelalte metode.

5. Incizia fara cicatrice

Femeile preocupate mai degraba de aspect si de pierderea din volum decat de sanii lasati au la dispozitie cateva proceduri de lifting de bust care nu lasa cicatrice. Aceste tehnici pot utiliza sau pot combina implanturile, "termajul", un tratament estetic non-invaziv si smart lipo (cu laser). Totusi, toate necesita incizii de un anumit fel, chiar daca mai mici sau mai ascunse, asa ca cicatricele se pastreaza la minimum. Tehnicile sunt indicate numai pentru pacientele cu un grad foarte scazut de lasare a sanilor, deoarece nu se poate ridica aceeasi cantitate ca la metodele care folosesc incizii mari.

Lifting de bust fara operatie


Odata cu trecerea timpului, toate femeile ajung sa aiba probleme cu sanii care incep sa se deformeze. Poti preveni din timp aceasta problema sau o poti trata fara operatie, daca iei in considerare cateva modalitati naturale de lifting de bust.

Poarta cat mai des sutien, pentru ca in lipsa lui gravitatia va actiona impotriva ta si a aspectului bustului. Acest obiect de lenjerie intima iti va crea un decolteu frumos si, in plus, va impiedica lasarea sanilor, prin crearea unui efect de lifting. Alege un sutien cu push-up, care ridica sanii si iti ofera un decolteu mai plin si mai senzual.

Incearca masajul sanilor, deoarece te va ajuta sa scapi de deseurile din tesuturi. De asemenea, masajul iti va creste fluxul de sange, va tonifia sanii si le va da o forma mai accentuata. Poti apela pentru masaj la un profesionist sau o poti face chiar tu, acasa, utilizand si o lotiune speciala.

Fa-ti un program de exercitii pentru pectorali, pentru a-ti tonifia sanii si a reduce semnificativ pericolul ca acestia sa se lase in timp. Unele femei sunt de parere ca aceste exercitii reduc volumul sanilor, insa efectuate moderat iti pot aduce numai beneficii. Exerseaza de trei ori pe saptamana, incluzand in program flotari si folosirea ganterelor.

Incearca o metoda non-invaziva prin tratamentul cu laser, inovator in acest domeniu. Aceasta procedura nu necesita interventie chirurgicala, ci foloseste energia laserului pentru a regulariza productia de estrogen. Vei obtine un aspect usor marit al sanilor, dar si ameliorarea unor probleme, precum sanii neuniformi si inegali. Trebui sa urmezi cel putin trei sau patru sedinte pentru un rezultat vizibil, dupa care nu vei avea nevoie de perioada de recuperare.

Exercitii de respiratie pentru lifting de bust


Inspiram si expiram in fiecare zi, fara sa ne gandim la asta, dar daca ne concentram si utilizam tehnicile corespunzatoare de respiratie, ne putem imbunatati considerabil circulatia, ne putem revigora sau calma si ne putem consolida muschii pieptului. Daca ai probleme cu inima sau cu plamanii, consulta-ti medicul inainte sa incepi cu program de exercitii de respiratie.

Sanii nu sunt alcatuiti din muschi, ci din tesut gras, care nu poate obtine fermitate cu ajutorul exercitiilor. In schimb, trebuie sa lucrezi muschii pectorali care sustin sanii prin exercitii fizice si de respiratie. Cu cat sunt mai puternici acesti muschi, cu atat sanii vor avea un aspect mai ridicat si mai tonifiat.

1. Stai dreapta si inspira lent, timp de patru secunde. Pentru primele doua, concentreaza-te pe extinderea partii inferioare a abdomenului, apoi pe cutia toracica, extinzand coastele pe partile laterale. Pentru ultima secunda, inspira in piept si in clavicula, in timp ce le ridici in sus si in afara.

Tine-ti apoi respiratia timp de 16 secunde, pastrand pieptul ridicat, dupa care expira incet, timp de opt secunde. In primele sase secunde de expiratie relaxeaza-ti pieptul si coastele, apoi in ultimele doua contracta usor stomacul pentru a impinge aerul ramas in plamani.

Este recomandat sa faci acest exercitiu o data pe saptamana pentru inceput, pana incepi sa te simti confortabil vizazvi de aceasta tehnica. Daca iti este greu sa iti tii respiratia timp de 16 secunde, incepe cu opt si creste numarul gradual in fiecare saptamana.

2. Acest exercitiu de respiratie creaza un efect de lifting de bust si poate fi facut oricand mergi pe strada, deoarece trebuie realizat in ritmul pasilor. Stai dreapta, nemiscata, expira, apoi incepe sa mergi patru pasi pe inspiratie, incepand cu piciorul drept. Tine-ti respiratia doi pasi, apoi expira pe alti patru.

Paseste de inca doua ori, timp in care esti intr-o pauza, apoi repeta ciclul de la inceput. Pentru acest exercitiu incearca sa nu fortezi respiratia, ci inspira si expira lent si continuu, nu scurt si ascutit si pastreaza-ti mersul cat mai natural.

3. Stai dreapta si expira profund, ca sa te pregatesti pentru o inspiratie lenta, umpland cu aer stomacul, coastele si apoi pieptul. Pe masura ce expiri, scoate un zumzet (ca un "m" prelungit) si mentine-l cat de mult poti, contractand stomacul, in timp ce iese aerul. Repeta acest exercitiu pana la trei minute.

Sanii sunt o parte importanta a corpului pentru fiecare femeie si, din pacate, trecerea timpului ii afecteaza, dandu-le un aspect flasc. Pentru un lifting de bust, poti apela fie la o interventie chirurgicala, care sa-ti ridice si sa-ti mareasca sanii, fie la metode naturale. In acest caz, poti efectua exercitii fizice sau de respiratie, te poti trata cu laser, masaj, creme sau suplimente naturale.  

Articolul urmator
Sculptra: ce este și cum acționează
Sculptra: ce este și cum acționează
Ce trebuie sa faci ca sa te vrea barbatul dorit?
Incepe quiz
Ce trebuie sa faci ca sa te vrea barbatul dorit?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.