Masajul ayurvedic: beneficii si informatii despre procedura
Cuprins
Masajul ayurvedic isi are radacinile in India antica, principalul lui rol fiind de a mentine sanatatea fizica si mentala. In cultura indiana exista termenul de dosha, care face referire la energiile biologice denumite "vata", "pitta" si "kapha". Echilibrul sau dezechilibrul lor sunt in stransa legatura cu starea de sanatate a tuturor fiintelor vii.
Afla ce beneficii are masajul ayurvedic si in ce consta procedura!
Beneficiile masajului ayurvedic
Aceasta tehnica de masaj are drept scop pastrarea echilibrului energiilor dosha, care influenteaza toate organele, prin stimularea punctelor vitale marma, care corespund punctelor de presopunctura, reflexoterapie si acupunctura. Masajul ayurvedic nu aduce avantaje numai la nivel fizic, ci si la nivel psihic, fiind una dintre cele mai bune metode de mentinere a sanatatii. Aceasta metoda te ajuta sa iti recapeti vitalitatea si pofta de viata inca de la prima sedinta, avand in vedere ca favorizeaza eliminarea toxinelor din organism si combate starea de oboseala.
Scapa de stres si depresie prin aceasta tehnica de masaj. La finalul sedintei te vei simti relaxata si voioasa. Daca ai probleme cu circulatia sangelui, poti apela cu incredere la masajul ayurvedic. In plus, acest tip de masaj ajuta la tonifierea musculaturii, ofera stralucire si fermitate pielii. Insa acestea sunt doar primele efecte pe care le simti, masajul ayurvedic actionand in profunzime si pe termen lung. Cu ajutorul acestei tehnici poti trata si preveni diferite tipuri de boli. Spre exemplu, cele ale sistemului osos, ale sistemului nervos, ale sitemului circulator etc.
Cum decurge o sedinta de masaj ayurvedic?
Terapeutul specializat in masaj ayurvedic tine sedinta in functie de nevoile si de dosha fiecarei persoane, stimuland punctele potrivite. De asemenea, stilul si ritmul manevrelor trebuie adaptate de la om la om. De aceea, el trebuie pus la curent in legatura cu afectiunile de care suferi. Asadar, fii pregatita sa vorbesti despre tine. In principiu, aceasta tehnica se realizeaza cu aceleasi miscari ca la un masaj normal (neteziri, frictiuni, framantari, etc). In timpul sedintelor se folosesc uleiuri vegetale ca susan, de masline, de cocos sau de mustar, in functie de nevoile clientului. De asemenea, se poate folosi pudra de plante (galbenele, iedera, salvie, etc) care este benefica pentru pielea afectata de celulita si nu numai.
Masajul ayurvedic nu este doar o tehnica de relaxare, ci si o metoda de mentinere a sanatatii, dovedindu-se extrem de util de-a lungul timpului in tratarea a numeroase afectiuni.