Sfaturi pentru ingrijirea calcaielor crapate

Sfaturi pentru ingrijirea calcaielor crapate

Tatiana Stefan

Fiecare femeie se confrunta la un moment dat cu aspectul inestetic al calcaielor crapate, care apar din varii motive, precum: lipsa ingrijirii picioarelor, lipsa hidratarii sau deficiente de vitamine. Desi calcaiele crapate afecteaza preponderent zona superficiala a epidermei, in anumite cazuri aceste fisuri pot fi mai adanci, devenind dureroase.

  

Iata ce sfaturi trebuie sa urmezi ca sa scapi de aspectul inestetic al calcaielor crapate!

Simptomele aparitiei calcaielor crapate

Semnele sau simptomele care apar pe suprafata pielii sunt simpli indicatori ai unei activitati interne defectuoase sau ai unui abuz extern. Prin urmare, daca vei observa vreun semn sau vreo manifestare a corpului, vei putea evita afectiunite si tulburarile tratandu-le inainte de a se inrautati.

Picioarele au nevoie de ingrijire atenta si riguroasa de indata ce prezinta urmatoarele semne:

- Petele rosii sunt un prim simptom al aparitiei calcaielor crapate si uscate, iar daca nu le vei ingrijii rapid, starea lor se poate inrautati. Pielea uscata este vulnerabila in cazul infectiilor, motiv pentru care este important sa tratezi calcaiele cat mai rapid.

- Descuamarea pielii uscate este un simptom general care urmeaza dupa aparitia petelor rosii. Pielea crapata trebuie sa reprezinte pentru tine un semnal definitiv pentru a lua masuri urgente, pentru a trata calcaiele crapate.

- Sangerarea sau secretia crapaturilor este o problema grava, care indica faptul ca aceste crapaturi nu afecteaza stratul superficial de piele, ci afecteaza in profunzime tesuturile. De asemenea, creste riscul ca persoana respectiva sa aiba o infectie in aceasta zona.

  

Cauzele aparitiei calcaielor crapate

Cel mai frecvent calcaiele crapate apar din pricina varstei, deoarece pielea groasa si uscata se descuameaza, isi pierde elasticitatea si astfel apar calcaiele crapate, care au o incidenta mare la persoanele in varsta. De asemenea, calcaiele uscate pot fi cauzate de deficienta de vitamine, minerale si zinc, dar si de uscarea excesiva a calcaielor din pricina climei.

Remedii naturale pentru tratarea calcaielor crapate

Uleiul de cocos, benefic pentru calcaie

Ca sa tratezi calcaiele crapate este indicat sa folosesti ulei de cocos. Unge-ti picioarele cu o cantitate mare de ulei de cocos si pune-ti o pereche de sosete din bumbac, lasand uleiul de cocos sa actioneze in timpul noptii. Dimineata curata-le cu apa calda. Poti repeta acest tratament cateva zile si rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Bananele, eficiente in tratarea calcaielor

Aplica pulpa unei banane bine coapte si zdrobite pe suprafata talpii cu crapaturi. Las-o sa actioneze timp de 10 minute si indeparteaz-o cu apa calda. Este un remediu simplu, care se poate utiliza zilnic pentru a preveni si a trata calcaiele uscate sau crapate.

  

Avocado, remediu pentru calcaie

Un alt tratament eficient pentru tratarea calcaielor crapate sau uscate este fructul de avocado. Asadar, amesteca o jumatate de pulpa de avocado cu o lingura de ulei de cocos pana obtii o pasta untoasa si cremoasa. Gratie uleiurilor esentiale si vitaminelor liposolubile, acest amestec te va ajuta sa-ti catifelezi si sa-ti hidratezi picioarele.

Dieta pentru calcaiele crapate

Deficienta de vitamine, minerale, zinc si acizi grasi Omega 3 poate provoca aparitia calcaielor crapate, motiv pentru care este important sa ai o dieta bogata in vitamine, minerale si zinc. Asadar, iata ce alimente trebuie sa incluzi in dieta ta pentru a preveni aparitia calcaielor crapate:

- Vitamine, in special vitamina E, alimente bogate in uleiuri vegetale: cereale, germeni de grau, cereale integrale si nuci.
- Minerale (calciu si fier): legume verzi, tofu, arpagic, broccoli, avocado, seminte de susan, migdale, telina, sparanghel, varza, seminte de floarea soarelui, nuci, spanac,
- Fier: legume verzi, ovaz, patrunjel, cartofi, nuci, fasole,
- Alimentele bogate in zinc: mazare, fasole, seminte de floarea soarelui, peste.

Sfaturi pentru prevenirea calcaielor crapate

Pentru a avea picioare frumoase, este important sa urmezi un ritual riguros de ingrijire a picioarelor si anume:  

- mentine-ti picioarele curate
- maseaza-le regulat
- hidrateaza si exfoliaza-ti picioarele cat poti de des
- evita sa mergi desculta
- nu sta cu picioarele in apa rece. 
- inmoaie-ti picioarele in apa calda cel putin o data pe saptamana, pentru a stimula circulatia sangelui
- dupa ce faci dus aplica o crema hidratanta pentru picioare, care te va ajuta sa le catifelezi.

Respecta sfaturile de mai sus cu rigurozitate si vei scapa de calcaiele crapate, iar picioarele tale vor avea un aspect frumos si sanatos si te vei putea bucura de vremea calda purtand pantofi decupati, sandale sau platforme.


Dasha - 130 lei 

Dasha - 239 lei

Articolul urmator
Cuticule uscate: cauze și tratament
Cuticule uscate: cauze și tratament
Cât de înțeleaptă ești?
Incepe quiz
Cât de înțeleaptă ești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.