Terapia Vampir este pusă sub lupă. 7 beneficii neștiute

Terapia Vampir este pusă sub lupă. 7 beneficii neștiute

Redactor Andreea Baluteanu

Terapia Vampir îți evocă un scenariu de film horror în care temutul Dracula a obținut rolul principal? În realitate, acest tratament ce poate îmbunătăți drastic textura și aspectul pielii tale nu are nimic în comun cu legenda creaturilor care se hrănesc cu sânge uman.

Terapia Vampir reprezintă de fapt o procedură avansată care folosește sângele propriu al pacientei pentru a stimula rejuvenarea, revitalizarea și vindecarea țesuturilor. Cu numeroase beneficii, unele dintre ele mai puțin cunoscute, procedeul are atuul de a prezenta puține riscuri și de a fi lipsit de potențialul de alergii. Află totul despre terapia Vampir și beneficiile sale neașteptate din rândurile de mai jos!

Despre terapia Vampir: tot ce trebuie să știi

O procedură minim invazivă, cunoscută și drept alternativa naturală la liftingul chirurgical, terapia Vampir sau terapia PRP (Platelet-Rich Plasma sau plasmă îmbogățită cu plachete) a devenit populară atunci când celebra Kim Kardashian a încercat-o în reality show-ul său. Lipsită de potențial de alergii, cu un grad minimum de disconfort și o recuperare rapidă, terapia Vampir pare a fi răspunsul la toate rugăciunile noastre.

femeie primeste injectie in frunte la clinica pentru atenuarea ridurilor

Practic, procedura folosește sângele propriu al pacientei, din care este reinjectată apoi plasma îmbogăţită cu trombocite cu factori de creștere. Împreună, aceștia stimulează producția de colagen, întinerirea, vindecarea, repararea și revitalizarea în profunzime a pielii.

Astfel, sângele este compus din patru mari componente: plasma și celulele (celule roșii, celule albe și trombocite sau plachete sangvine). În terapia PRP, este folosită doar plasma cu o concentrație ridicată de trombocite. Iar rezultatele sunt de-a dreptul fabuloase!

Cum se desfășoară o ședință de terapie Vampir?

Trebuie să recunoaștem că, la prima vedere, terapia Vampir pare extrem de dureroasă, dar nu este deloc cazul. Ședința durează în general 45-60 de minute și debutează cu recoltarea unei eprubete mici de sânge de la pacientă. Sângele este supus apoi unui proces de centrifugare în urma căruia sunt despărțite plasma și trombocitele. Astfel separate, substanțele sunt apoi amestecate cu vitamine și aminoacizi și reinjectate în piele.

Înainte de injectare, specialistul va curăța bine pielea. Nu te teme, în decursul procesului este aplicată și o cremă anestezică sau zona este amorțită termic, prin aplicarea unei comprese cu gheață sau apă foarte rece. Injectarea se realizează cu ace foarte fine, așa că nu ai niciun temei să te temi de durere.

Păreri despre terapia Vampir: doare procedura?

Majoritatea pacientelor spun că au resimțit un ușor disconfort în timpul tratamentului cu PRP, dar că terapia Vampir nu doare. Este de folos și crema anestezică aplicată, dar și faptul că sunt folosite ace extrem de fine.

Chiar și atunci când terapia Vampir este folosită pe o zonă extrem de sensibilă, cum este cazul regiunii ochilor sau a gurii, vei vedea că nu suferi decât de un disconfort minim, nu de durere.

De câte ședințe de terapie PRP ai nevoie?

Un alt mare merit al terapiei vampir este acela că rezultatele se văd rapid și că se îmbunătățesc în timp, fiind stimulată și sinteza colagenului. În general, specialiștii recomandă circa 3-4 ședințe la distanță de 2-3 săptămâni una de alta, dar totul depinde de specificul problemei tale.

De partea cealaltă, după acest interval mai ai nevoie de sesiuni de întreținere care pot avea loc o dată pe an sau la doi ani. Cu alte cuvinte, te bucuri de pielea ta frumoasă și radioasă fără prea mari bătăi de cap.

Beneficiile terapiei vampir: cunoscute și mai puțin cunoscute

Faimoasă mai ales grație efectelor sale pozitive anti-ageing, terapia Vampir presupune însă și câteva beneficii mai puțin cunoscute. Descoperă-le impresionată în rândurile de mai jos!

femeie frumoasa la cabinet estetic primeste injectii in pometi pentru atenuarea ridurilor

Ce „daruri” îți aduce terapia Vampir:

  • eliminarea ridurilor fine:
  • diminuarea ridurilor adânci;
  • îmbunătățirea volumului pielii;
  • rejuvenarea pielii uscate și mature;
  • iluminarea tenului;
  • restabilirea ovalului facial;
  • îmbunătățirea producției de colagen;
  • creșterea capacității de reținere a hidratării în țesuturi.

Iată care sunt și beneficiile mai puțin cunoscute ale acestui procedeu:

  • reducerea cicatricilor post-acnee;
  • diminuarea pigmentării;
  • reducerea vergeturilor;
  • stimularea vindecării rănilor;
  • diminuarea și prevenirea căderii părului;
  • îmbunătățirea aspectului pielii de pe abdomen, coapse, fese, gambe sau brațe;
  • repararea mușchilor sau accelerarea vindecării articulațiilor.

Merită precizat și că terapia Vampir mai este folosită și în stomatologie, ginecologie sau ortopedie.

Care sunt riscurile terapiei Vampir?

Unul dintre marile atuuri ale terapiei vampir este acela că, folosind sânge propriu, practic nu există riscul de alergii. Nu ai nevoie nici de perioadă de recuperare, ci îți poți relua imediat activitățile obișnuite.

Nici nu va trebui să te temi de cicatrice, un alt punct atât de ispititor. Mai mult, și microinciziile realizate pentru injectarea sângelui cu plasmă se vindecă rapid, o altă sursă de încântare.

Contraindicații ale terapiei Vampir: cui nu îi este indicată procedura

Ca în cazul oricărui alt tratament cosmetic, și terapia Vampir are contraindicații, deși vei constata că sunt mai puțin numeroase decât în cazul BOTOX-ului sau al acidului hialuronic.

Pot apărea câteva urme de roșeață și edem, dar acestea dispar în câteva zile, așa că nu îți vor da prea multe bătăi de cap. Există de asemenea posibilitatea să te confrunți cu mici vânătăi la locul în care a fost realizată incizia.

Nu opta însă pentru terapia Vampir dacă te regăsești într-una dintre următoarele situații:

  • suferi de stări febrile;
  • ai boli ce presupun dificultăți de coagulare a sângelui;
  • suferi de afecțiuni autoimune;
  • suferi de cancer;
  • ai infecții ce urmează a fi tratate;
  • ești însărcinată sau alăptezi.

Recomandări înainte de procedură

Terapia Vampir este generoasă cu tine și în ceea ce privește pregătirea pentru ședințe. Am adunat mai jos indicații de la specialiști și îți spunem ce să faci și ce să nu faci înainte de întâlnirea cu acest tratament inovator:

  • folosește zilnic o cremă cu SPF;
  • hidratează-te bine;
  • nu te machia în ziua în care vei urma această terapie.

Una dintre cele mai apreciate soluții de beauty, terapia Vampir câștigă tot mai mult teren în industria anti-ageing și nu numai.

medic si pacienta la terapia Vampir

Discută cu medicii de la SKiN MedSpa, care îți vor explica totul despre această procedură și în compania cărora vei identifica cele mai bune metode prin care pielea ta să strălucească din nou, plină de tinerețe și de sănătate.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Laser CO2: beneficii și recomandări
Laser CO2: beneficii și recomandări
Ce vampir esti?
Incepe quiz
Ce vampir esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.