Trei măști homemade pe care să le folosești pentru hidratarea și revitalizarea părului

Trei măști homemade pe care să le folosești pentru hidratarea și revitalizarea părului

Redactor Divahair.ro

Don Miguel Ruiz spune că „Suntem în căutarea frumuseții deoarece indiferent cât de frumoasă ar fi o persoană, ea nu crede că este frumoasă cu adevărat”. Probabil că acesta este unul dintre motivele pentru care noi, femeile, vrem mereu să arătăm bine, impecabile, surâzătoare și frumoase. Nu credem că este un păcat, din contră, o femeie care se aranjează dă dovadă de iubire de sine.

Când vine vorba de podoaba capilară a unei doamne, lucrurile se complică. Încă din Antichitate, femeia cu părul lung era adorată și dorită de toți bărbații. Părul lung a fost asociat mereu cu senzualitatea (deși lucrurile în ultimul secol au început să se schimbe), iar părul lung, bogat și des este un deziderat pentru mai toate reprezentantele sexului frumos. Noi considerăm că, indiferent de lungimea sau culoarea părului, o femeie este frumoasă – atât timp cât are grijă de el.

O masca de par săptămânală și ulei pentru protecție termică atunci când îl coafezi ar trebui să fie nelipsite din rutina de beauty indiferent de cât de ocupată ești. De aceea, ți-am pregătit trei rețete de măști pe care să le faci singură acasă și să le aplici pentru sănătatea și hidratarea părului tău. Detalii aici

femeie care isi mangaie parul in oglinda

1. Ulei de cocos pentru păr deteriorat

Uleiul de nucă de cocos este o forță a naturii și funcționează cel mai bine pentru a înmuia și îmblânzi părul uscat. Este ușor absorbit în păr datorită acizilor grași, conține atât vitamina E, pentru a stimula creșterea părului, cât și un filtru UV, pentru a opri deteriorarea cauzată de razele soarelui, iar proprietățile hidratante elimină firele despicate și uscate.

Există o serie de moduri de a folosi ulei de cocos în funcție de nevoile părului. În primul rând, poți încerca o soluție pre-șampon timp de zece minute, dacă o folosești ca tratament pentru întărirea părului, sau utilizează uleiul de cocos în locul balsamului și aplică-l de la rădăcini până la vârfuri, pentru a-l hidrata. Când este frecat direct pe scalp, uleiul de nucă de cocos are efect antimicrobian, care ajută la combaterea mătreții, la înlăturarea porilor și la creștere. Indiferent de metoda pe care o alegi, topește uleiul de cocos, frecând o cantitate mică între mâini și folosind un pieptene cu dinți largi pentru a acoperi uniform scalpul și firele de păr. Uleiul de cocos este dens, așa că folosește cantitatea potrivită pentru textura părului tău. Dacă ai părul gras, de exemplu, trebuie să folosești o cantitate foarte mică.

2. Mască cu miere, ulei de cocos și oțet de mere

Păstrarea părului hidratat și sănătos trebuie să fie o constantă pentru orice fată, la fel ca spălatul pe dinți, cu atât mai mult dacă folosești vopsea lunar. Când firele încep să-și piardă luciul, încearcă această mască cu miere și oțet pentru a-i spori hidratarea.

Ingrediente:

  • o lingură de miere
  • o lingură de oțet de mere
  • o lingură ulei de cocos.

Aplică amestecul pe părul umed și lasă-l să acționeze cel puțin o oră, apoi șamponează-l foarte bine. Această mască este minunată pentru toate tipurile de păr și este potrivită pentru persoanele care se vopsesc și doresc să-și păstreze cât mai mult nuanța obținută la salon. Există multe argumente pentru care oțetul de mere se poate folosi fără probleme pentru a obține un păr sănătos și hidratat, unul dintre ele fiind că acesta conține cantități enorme de acid acetic.

Părul fragil sau care se electrizează ușor tinde să fie mai alcalin, iar pH-ul său este mai ridicat. De aceea, o substanță acidă, precum oțetul de mere, va ajută la scăderea pH-ului. De asemenea, oțetul este un dezinfectant recunoscut. Ajută la controlul bacteriilor sau ciupercilor care pot duce la probleme ale scalpului și ale părului, cum ar fi infecții minore, mâncărime sau roșeață.

3. Mască de ouă și lămâie

Gălbenușul de ou este bogat în vitamine care fortifică părul. Vitaminele A și E, biotina și acidul folic sunt unele dintre substanțele nutritive care au fost legate de creșterea părului și sănătatea lui. De exemplu, aplicarea gălbenușului de ou pe pielea capului poate infuza rădăcina părului cu aceste vitamine extraordinare.

Pentru a face o mască, trebuie să te asiguri că ai părul curat și uscat. Amestecă bine un gălbenuș de ou (ca pe omletă) și aplică-l pe degete, asigurându-te că acoperi tot scalpul. Lăsați să acționeze timp de o oră și clătește cu apă rece (apa fierbinte poate face ca oul să se coacă).

De asemenea, dacă ai părul gras, o mască cu ou poate face minuni. Iată o rețetă ușoară:

  • 1 albuș de ou
  • suc din jumătate de lămâie.

Aplică pe păr, de la rădăcini până la vârfuri, cu ajutorul unei pensule și lasă masca să acționeze timp de o oră. Clătește cu apă călduță, nu fierbinte.

Acum ești pregătită pentru primăvară?

Sursă foto: Pexels

Articolul urmator
Ulei de marula: beneficii și mod de utilizare
Ulei de marula: beneficii și mod de utilizare
Quiz: Îți ghicim culoarea părului, în funcție de cumpărăturile pe care le faci!
Incepe quiz
Quiz: Îți ghicim culoarea părului, în funcție de cumpărăturile pe care le faci!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.