Horoscop
Înapoi la

Cele mai insuportabile 15 defecte ale zodiei Berbec

Cele mai insuportabile 15 defecte ale zodiei Berbec

Ramona Jurubita

Putere, ambiție, spontaneitate, inspirație de moment, curaj, luciditate, amabilitate, loialitate, sinceritate – acestea sunt trăsăturile pozitive pe care le deține orice Berbec și pentru care merită o repriză lungă de aplauze. Dar dacă ne uităm cu atenție la el și trecem dincolo de ambalajul frumos, vom vedea că în spate, undeva în adâncul sufletului său, zac și multe defecte. Tu le-ai observat până acum?

Este adevărat că lista calităților poate fi mai lungă, dar pentru a stabili o conexiune sănătoasă cu un Berbec (fie că este o relație de prietenie, iubire, colegialitate etc), ai nevoie să îi cunoști și partea întunecată. Are și destule defecte, dar 15 dintre ele cu greu pot fi trecute cu vederea, așa că trebuie să știi la ce să te aștepți din partea lui. Se spune că femeile și bărbații sunt diferiți, dar în cazul acestei zodii, situația stă cam la fel în ambele cazuri.

Dacă vrei să știi ce surprize neplăcute îți poate face un Berbec în timpul unei interacțiuni, trebuie să citești cu mare atenție rândurile de mai jos

Cele mai mari defecte ale Berbecului

1. Poate fi competitiv și când nu este cazul
Acest nativ este primul pe cercul zodiacal și își dorește să își păstreze această poziție, indiferent de situație. Dacă se înscrie într-o competiție, are așteptări foarte mari și se vede doar învingător, indiferent dacă este sau nu pregătit să obțină locul întâi. Uneori, se ambiționează enorm și poate deveni irascibil dacă realizează că are în jur alte persoane mai competente. Pur și simplu, nu vrea să înțeleagă că nu poate fi bun la toate.

2. Este prea încăpățânat în unele situații
Berbecul adoră să aibă dreptate, chiar și atunci când... nu are. Egoul său este foarte mare și se simte flatat când aude de la cei din jur următoarele afirmații: „Așa este!”, „Cum spui tu!”, „Da, ai dreptate!”. Se întâmplă uneori să greșească, mai ales dacă ne gândim că a greși e omenește, doar că nu vrea să recunoască. Are impresia că își pierde din credibilitate în fața celorlalți dacă admite că este și el vulnerabil în anumite momente.

3. Nu iartă ușor sau chiar deloc
Un om născut sub acest semn zodiacal poate fi cel mai bun prieten al tău și își poate da și sufletul pentru tine, mai ales dacă ajunge să țină la tine și îi ceri ajutorul. Dar dacă i-ai greșit, poți să îți iei adio de la prietenia voastră, căci s-ar putea să nu te ierte niciodată. Bineînțeles, contează și tipul de greșeală, doar că încăpățânarea de care dă dovadă îl împiedică să „treacă peste”. Ce dacă ai comis o eroare măruntă? Berbecul nu stă la discuții cu persoanele care îi înșală așteptările.

4. Îi lipsește compasiunea
Când își propune să ajungă undeva, recurge la aproape orice metodă pentru a-și atinge obiectivele. S-ar putea ca alegerile sale să le facă rău celor din jur, dar nu se va opri în loc să le panseze rănile. Dacă are un scop bine definit, nu se va întoarce din drum, ci abia la final își va bate capul cu „daunele colaterale”. Trebuie să iubească enorm o persoană ca să renunțe la planurile sale pentru binele ei. Iar Berbecii nu se atașează de oricine și nu își dăruiesc inima oricui.

5. Este puțin narcisist
Acest nativ seamănă foarte tare cu Leul, puterea și orgoliul fiind caracteristicile lor comune. Asta înseamnă că Berbecul poate deveni și narcisist dacă primește prea multă atenție din partea celor din jur și dacă observă că i se dă dreptate de fiecare dată. Comportamentul său depinde foarte mult de modul în care este tratat de ceilalți. Nu se poate simți zmeu într-o comunitate care nu îi dă importanță.

6. Adoră să se simtă ca un lup singuratic
Deși îi place atenția, are momente în care preferă să fie singur și să nu intre în vorbă cu nimeni. Așa își găsește liniștea și echilibrul în momentele delicate. Doar că această decizie l-ar putea face să se îndepărteze de anumite persoane sau i-ar putea compromite imaginea într-un anturaj. Pierde uneori de pe urma acestei trăsături toxice.

Ilusrație zodia Berbec cu accesorii aurii

Ce regrete are un Berbec pe patul de moarte

7. Dă dovadă de îngâmfare când știe că are dreptate
Despre plăcerea sa vinovată de a avea mereu dreptate am discutat deja, dar oare care sunt consecințele când este lăudat peste măsură? Nu doar că îi crește egoul, poate deveni și îngâmfat. Are tendința de a sta departe de persoanele care nu se ridică la înălțimea performanțelor sale și face uneori discriminări nefondate. Dacă este convins că nimeni nu îl poate contrazice într-o situație, nu ezită să își demonstreze într-un mod iritant superioritatea (care de multe ori este doar în mintea sa) și stă cu nasul pe sus.

8. Nu îi este milă de cei pe care alege să îi pedepsească (dacă i-au greșit)
Dacă nu ai avut ocazia să vezi cât de tare se poate înfuria acest nativ, s-ar putea să nu îți dorești să afli niciodată, mai ales după ce vei citi următoarele rânduri. Dacă simte că un apropiat a greșit față de el, va găsi diverse motive să îl pedepsească, fără să îi pară rău că respectivul suferă din cauza răzbunării sale. Foarte rar se întâmplă să își piardă controlul, dar când se întâmplă... în jurul său apar scântei.

9. Nu are răbdare și se grăbește aproape întotdeauna
Berbecul vrea să ajungă departe și, dacă se poate, cât mai repede. Nu îi pasă că întâlnește obstacole pe drum, preferă să le ocolească și să nege orice problemă pe care o întâmpină. De multe ori, îngrămădește „gunoiul sub preș”, cum se spune. Apoi, se trezește la destinație că nu a savurat nicio secundă din progresul său și aude cum oamenii din jur îi spun „Graba strică treaba!”. Dar pentru el nu contează atât de mult satisfacția „călătoriei”, este mai important să se asigure că și-a împlinit visul.

10. Este conflictual
N-ai să vezi vreodată un Berbec tăcând într-o cameră în care se nasc dezbateri aprinse. Adoră să fie în centrul discuției și să își expună punctul de vedere, chiar dacă nu are argumente pertinente pentru afirmațiile pe care le face. Poate fi greu de oprit când începe să se certe, tocmai de aceea ar fi bine să eviți o discuție în contradictoriu cu el.

11. Poate deveni invidios în anumite situații
Adesea îl deranjează profund succesul celorlalți, mai ales dacă o altă persoană primește laude în fața sa. Nu suportă să vadă cum altcineva are parte de mai multe reușite, mai ales când știe că depune eforturi mari pentru a fi la înălțime. Invidia lui se naște adesea din frustrare, așa că merită înțeles. Cei dragi încearcă să îl încurajeze, doar că uneori se pot supăra pe el dacă exagerează cu geloziile. Cum se manifestă invidia unui Berbec? Acesta încearcă să îi saboteze pe toți „cei merituoși” și să schimbe în rău părerea celorlalți despre ei.

12. Este mult prea sincer (brutal de sincer)
Dacă vrei o părere sinceră, o poți cere Berbecului, fiindcă nu va ezita să îți spună ce gândește. Dar ai mare grijă! S-ar putea să te deranjeze ce auzi, mai ales dacă nu ești pregătit/ă să înfrunți realitatea. Acest semn zodiacal este mereu obiectiv și nu se teme să spună adevărul în față, oricât de dureros ar fi el. I se pare normal ca apropiații să știe cât de gravă este situația în care se află sau cât de tare greșesc în anumite situații. S-ar putea să facă pe lupul moralist când nu este cazul.

13. Nu tolerează orice fel de comportament în preajma sa
Deși este o persoană dificilă și greu de suportat, are pretenția ca oamenii să se comporte într-un anumit fel în preajma sa. Berbecul nu merge deloc pe principiul „Ce ție nu-ți place altuia nu-i face!” și le cere celorlalți să renunțe la anumite obiceiuri negative, chiar dacă el le păstrează. În plus, se așteaptă ca măcar apropiații să îi arate respect și să nu aibă o atitudine inadecvată în fața sa. Dacă observă că este luat peste picior, pune imediat punct legăturii.

14. Are nevoie de validare de la ceilalți și caută adesea atenția celor din jur
Deși pretinde că este puternic și că nu are nevoie de complimente pentru a se simți bine în pielea sa, adevărul este cu totul altul. Se pierde ușor cu firea, mai ales dacă nu este validat de cercul social din care face parte. S-a tuns și cei din jur nu au observat? Atunci crede că nu a ales corect și se pierde în scenarii din ce în ce mai negativiste. Pentru a se calma, începe să pună întrebări care să îi conducă pe interlocutorii săi fix în punctul în care vrea să ajungă.

15. Se aprinde repede într-un conflict
Nu degeaba este zodie de foc, nu? Dacă rostești un singur cuvânt greșit în fața sa, este foarte posibil să facă o criză de nervi și să pornească o dispută de zile mari. Nu suportă să vadă că o persoană îndrăznește să nu îi facă pe plac. În plus, dacă îl contrazici în momentele de furie, va găsi orice metodă pentru a te face să îți regreți „curajul”.

Poate părea că am „intentat proces” Berbecului, dar așa cum vei descoperi, dacă ai ocazia, calitățile acestei zodii fac să merite să îi treci cu vederea defectele. Chiar este un semn dificil, dar asta nu îl face mai puțin prietenos. Poate fi chiar „iubibil” dacă știi să îl privești din unghiul potrivit.😉

5 lucruri pe care nu vrei să le afli despre zodia Berbec

Surse foto: FreepikFreepik

Surse articol: TimesofindiaPinkvillaLovetoknowTimesofindia

Articolul urmator
Zodiile care nu dau doi bani pe părerile celor din jur
Zodiile care nu dau doi bani pe părerile celor din jur
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.