A părăsit-o, neanunțat, de ziua ei și i-a lăsat un articol pe masă intitulat "Cum să treci peste divorț"

A părăsit-o, neanunțat, de ziua ei și i-a lăsat un articol pe masă intitulat "Cum să treci peste divorț"

Redactor Divahair.ro

A plecat într-o dimineață obișnuită. Sau, mai bine zis, era o zi specială. Era aniversarea ei. Drept cadou, nu i-a lăsat un buchet de trandafiri, ci un articol tipărit despre "Cum să treci peste un divorț". Urât mod de a te despărți de partenera ta, nu-i așa? Dar de ce pleacă bărbații, până la urmă?

Vreau să îți povestesc ce a pățit o bună prietenă. Totul a început într-o dimineață banală de sâmbăta. Ea și soțul ei au luat micul dejun împreună, iar apoi și-au făcut planuri pentru seara respectivă. Ea l-a întrebat ce rochie să poarte la evenimentul pe care îl organizau cu ocazia aniversării sale, iar el i-a răspuns, fără să dea de înțeles ce avea să se întâmple puțin mai târziu. Apoi și-a lăsat ceașca de cafea în bucătărie și a plecat din încăpere. Ea, fericită, fără să bănuiască nimic, a continuat să spele vasele.

Peste 15 minute, ușa apartamentului se trântește. Soțul prietenei mele a plecat fără să mai zică un cuvânt. Ce a lăsat în urma sa? Rafturi goale, o cafea neterminată și 15 ani de căsnicie... Drept cadou, pe noptieră, a lăsat un articol tipărit despre "Cum să treci peste un divorț". Ciudat mod de a te despărți de femeie alături de care ai trăit mai bine de un deceniu, nu-i așa?

Dar lasă-mă să-ți mai zic ceva. Una dintre prietenele mele s-a căsătorit. Avea o relație de peste 10 ani cu bărbatul care urma să îi devină soț. Cu puțin timp înainte de nuntă, cei doi trebuiau să se uite la un apartament, căci voiau să se mute. Și ghici ce? El nu a mai apărut. Nu a mai răspuns la telefon. A dispărut, pur și simplu, transmițând că este bine prin intermediul prietenilor săi. Șase luni mai târziu, ea și el s-au întâlnit întâmplător prin oraș. Nici măcar nu s-au salutat...

Cu siguranță că nu există o modalitate frumoasă de a te despărți de cineva, dar să pleci fără să-i zici un cuvânt persoanei alături de care ai trăit atât de mulți ani nu este rentabil. Există și legende despre bărbați care își părăsesc iubitele fără nicio explicație. Dispar într-o zi și asta e tot. Nu este deloc frumos, dar se întâmplă. Și situația este puțin diferită atunci când oamenii locuiesc împreună de ani de zile. Zece, cincisprezece, douăzeci de ani. Cum poți să-ți planifici plecarea în tăcere?

Deseori, femeile sunt învinuite pentru că și-au ales astfel de bărbați, bărbați care pleacă. Dar partenerii lor nu au lăsat niciodată să se vadă că au astfel de gânduri. Erau bărbați normali, soți devotați, tați iubitori. Nimic din comportamentul lor nu a dat de înțeles că, pur și simplu, într-o bună zi vor vrea să renunțe la tot. Fără ca măcar să dea o explicație. Dar știi de ce aleg să facă asta? Pentru că nici măcar nu au curajul de a spune ce s-a întâmplat, de a spune ce i-a determinat să ia o astfel de decizie. Este mai simplu să dispară și atât.

Despărțirile de acest tip sunt foarte dificile... în mod special pentru femeile care și-au trăit ultimii 10, 20, 30 de ani alături de astfel de bărbați. Ele trebuie să analizeze, să clarifice, să discute, să sape după motive și cauze, să caute semne ascunse. Și tot nu le va fi clar ceea ce s-a întâmplat. În schimb, pentru bărbați, lucrurile sunt mai simple de atât. Relația s-a terminat și, din punctul lor de vedere, femeile trebuie să se descurce cu asta.

Dar poate că nu o vor face. Și nu este greșit să se întâmple asta.

* Articolul este o adaptare a celui de pe Cluber.

Citește și: Am avut grijă timp de nouă ani de soțul meu cu dizabilități. Am ajuns într-o zi acasă și l-am găsit în picioare

Surse foto: iStock

Surse articol: Cluber

Articolul urmator
Soțul i-a murit în ziua nunții, dar femeia i-a adus fiica pe lume după trei ani. Copila seamănă leit cu el!
Soțul i-a murit în ziua nunții, dar femeia i-a adus fiica pe lume după trei ani. Copila seamănă leit cu el!
Treci repede peste despartiri?
Incepe quiz
Treci repede peste despartiri?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.