Am aflat că am o soră pe care părinții mei au dat-o spre adopție pentru că este surdă

Redactor Divahair.ro

Este un fapt foarte cunoscut că, atunci când este cazul, chiar și părinții își mai mint copiii. Uneori o fac pentru binele lor, ca să îi protejeze și alteori... o fac pentru că au ceva teribil de ascuns. Ți se pare normal, totuși, ca la aproape 30 de ani să afli că ai o soră care a fost dată spre adopție când tu erai doar un copil, deși nu îți amintești nimic despre existența sa?

Un bărbat a avut parte de surpiza vieții lui când a aflat că are o soră biologică cu probleme de auz care a fost abandonată de către părinții săi la naștere, așa că a ales să-și expună povestea pe Reddit. Întâmplarea sa este de-a dreptul uluitoare. Mesajul transmis de acesta este următorul:

Imagine cu un bărbat trist care se uită pe geam

"Am aflat că am o soră pe care părinții mei au dat-o spre adopție pentru că e surdă. Am aflat asta doar pentru că prietena fratelui meu i-a făcut rost de test ADN și a găsit o potrivire cu sora noastră despre care nu știam nimic. Am făcut și eu testul după ce am aflat și am descoperit, de asemenea, potrivirea ADN-ului.

Ea este mai tânără decât noi. Eu am 29 de ani, fratele meu are 28 de ani, iar ea are 24 de ani. Părinții mei nu au negat situația atunci când fratele meu i-a confruntat, dar nu vor să vorbească despre asta. Sora mea l-a contactat pe fratele meu după ce a aflat despre test. Tocmai i-am trimis și eu un mesaj.

Ea i-a spus fratelui meu că a fost abandonată de părinții ei biologici când era copil pentru că este surdă. Locuiește într-o altă provincie, așa că nu am întâlnit-o până acum. Atât eu cât și fratele meu i-am trimis mesaje. Sunt mai mult decât dispus să o cunosc, dacă ea dorește asta.
Însă sunt șocat și trec printr-o multitudine de emoții. Nici măcar nu-mi pot imagina cum se simte sora mea."

Internauții și-au exprimat părerea și au lăsat numeroase comentarii la postarea bărbatului. Unii consideră chiar că tânără nu ar fi, cu adevărat, sora lui și a fratelui său.

"Comunică prin semne? Ar fi un gest frumos din partea ta să înveți câteva noțiuni elementare despre limbajul semnelor înainte de a o cunoaște. Multe familii nici măcar nu se obosesc să facă acest lucru."

"Fratele meu mai mare este surd. Mama mea avea 18 ani când l-a născut și el a fost primul copil al părinților mei. Nu este ușor, dar nu la fel de greu ca un copil cu handicap mental sau fizic grav! Va împlini 37 de ani în curând, are propria locuință, un serviciu și soție cu 2 copii. Sper doar că surioara ta mai mică a crescut într-o familie minunată și iubitoare, chiar dacă, cel mai probabil, s-a simțit oribil știind că părinții adevărați au lăsat-o într-un spital doar pentru că nu era perfectă."

"Ca să fac pe avocatul diavolului, poate că au existat și alți factori care i-au determinat să ia această decizie. Financiari sau de altă natură care i-au făcut pe părinții tăi să creadă că aceasta era cea mai bună opțiune. Spun acest lucru doar pentru că, în calitate de părinte, nu-mi pot imagina de ce sau cum ar putea cineva să facă acest lucru, mai ales că are deja doi copii."

"Sper să te poți întâlni cu ea. Probabil că va fi fericită să aibă o familie. Dacă aș fi fost eu în locul tău, mi-ar fi fost greu să-mi respect părinții după așa ceva... Gândindu-mă că ai fi putut fi în locul ei dacă aveai un fel de handicap... Fii mai bun decât ei și du-te la sora ta!"

"Mă îndoiesc că m-aș supăra pe părinții mei pentru această situație, în afară de faptul că ar fi trebuit să-mi spună despre un al treilea copil pe care l-au dat spre adopție. Ea ar fi sora mea biologică, dar nu aș avea nicio relație cu ea. Sunt adulți, au făcut propriile alegeri, este clar că nu au vrut să crească copilul, așa că de ce nu au dat copilul spre adopție pentru a avea posibilitatea să ajungă într-o familie care să vrea să o crească?

Lăsând la o parte orice fel de dizabilități. Dacă mama mea ar rămâne însărcinată după noi trei, aș spera să îl dea spre adopție pe bebeluș, pentru că 4 copii în familia noastră ar fi mult prea mult. Poate că și pentru această familie au fost de ajuns 2, apoi au încercat să îl crească pe al treilea și nu au putut."

"Bună OP (Original Poster), îmi pare rău că treci prin asta. Nu sunt sigur dacă vei vedea asta pentru că secțiunea de comentarii este deja destul de plină, dar am o idee și nu văd pe nimeni altcineva care să o menționeze, așa că sper să citești mesajul meu. Ai răbdare cu mine.
Nici tu, nici fratele tău vă amintiți că mama ta a fost însărcinată și nici unul dintre voi nu-și amintește că a avut un copil care țipa în jurul lui timp de câteva luni.

Dacă vă ascundeau intenționat sarcina, atunci ar fi trebuit să planifice asta din timp, de exemplu înainte de naștere. Totuși, ei recunosc că au făcut-o pentru că au aflat că era surdă când s-a născut.

Lucrurile nu se leagă. Voi lansa ceva care este poate exagerat, dar cred că merită luat în considerare sau analizat în acest moment. Dacă tu, fratele tău și sora ta nu sunteți copiii biologici ai părinților tăi? E clar că toți sunteți frați și surori, dar dacă părinții tăi nu sunt părinții tăi biologici? Există vreo șansă ca aceștia să vă fi adoptat și să vă fi crescut ca fiind ai lor (de la o rudă/prietenă care nu putea avea grijă de voi sau ceva de genul acesta)?

Și apoi, când această persoană a conceput din nou, au decis că nu pot avea grijă de copil (sora ta). Există poze cu mama ta însărcinată cu tine sau cu fratele tău? Știu că pare o nebunie, dar ceva nu e în regulă și reacția lor de a recunoaște că e adevărat, dar de a refuza categoric să dea orice informație suplimentară mă face să simt că ascund ceva mai mare. Oricum, mult noroc cu toate astea OP. Fă niște cercetări."

Între timp, bărbatul cu pricina a mai revenit cu niște completări ale poveștii în secțiunea de comentarii. Acesta a mai mărturisit că:

"Încă nu știu prea multe despre ea. Doar numele ei, vârsta și orașul în care locuiește. Mesajul ei conținea doar o prezentare a sa și spunea că este în căutarea unor membri ai familiei noastre. Părinții noștri nu au lăsat-o la spital. Era la o clinică și avea deja 2 luni.

A fost lăsată la clinica la care părinții mei au dus-o pentru o programare și au aflat că este surdă și au plecat acasă fără ea.
Sunt confuz și furios, ca să fiu sincer.

Sincer, nu-mi amintesc ca mama să fi fost însărcinată sau ca sora mea să fi fost cu noi când bebeluș înainte ca ei să o abandoneze. Nu există nicio poză cu ea sau cu mama însărcinată la acea vreme. Nici fratele meu nu-și amintește despre asta."

Tu ce crezi despre această situație? Ce ai vrea să îi transmiți acestui bărbat?

Citește și: Mama mi-a zis că nu sunt copilul tatălui meu și m-a abandonat, lăsându-mă cu o familie care mă urăște acum

Surse foto: iStock

Surse articol: Reddit

Articolul urmator Mama dă gemenii bebeluși spre adopție, îi revede, neașteptat, după 60 de ani

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.