Fratele moștenește un conac, sora moștenește o cheie veche și un bilet. Ce a urmat e demn de scenariu de film

Fratele moștenește un conac, sora moștenește o cheie veche și un bilet. Ce a urmat e demn de scenariu de film

Redactor Divahair.ro

Doi frați, Brida și Thomas, au fost chemați la biroul avocatului tatălui lor pentru a citi testamentul acestuia, la puțin scurt după ce el a murit. Nimic neobișnuit până acum, nu-i așa? Ei bine, femeia nu ar fi crezut niciodată că părintele ei i-ar fi lăsat ceva moștenire, dar în schimb, fratele ai abia aștepta să-și revendice bunurile. Aceasta este o poveste despre bunătate și iubire care ne dovedește, încă o dată, că binele este mereu răsplătit.

Brida și Thomas au crescut și s-au maturizat cât se poate de diferit. Bărbatul a prețuit dintotdeauna banii, averile și bunurile materiale, în timp de sora sa nu a fost niciodată interesată de aceste aspecte. Ea obișnuia să se implice ca și voluntar în diverse activități de caritate și și-a petrecut viața făcând bine oamenilor din jurul ei.

 Imagine cu o fotografie alb negru cu un frate și o soră

Sursa foto: Pexels

Aparent, aceștia au avut o relație foarte diferită cu regretatul lor tată, Bart. Thomas, de exemplu, îl însoțea mereu la întâlnirile de afaceri și nu uita niciodată să îl scoată la cine scumpe în restaurante luxoase. Sora lui voia doar să se bucure de timpul petrecut alături de tatăl ei făcând lucruri simple și plăcute, precum seri de filme și jogging în parc.

După ce Bart s-a îmbolnăvit, fiica sa a suferit foarte mult. Pentru Brida, tatăl ei îi era cel mai bun și de încredere prieten și nu știa cum va putea trăi fără compania acestuia. Chiar și Thomas s-a apropiat mai mult de tatăl lui după ce a aflat că este bolnav. Voia neapărat să-și asigure tatăl că va avea grijă de afacerea lui și că el nu a trebui să se mai streseze pentru așa ceva.

În ultimele luni din viață, bărbatul și-a dat seama, totuși, că afacerea lui ar putea fi ruinată de către Thomas, care era extrem de lacom. Astfel că a decis să-i vândă fratelui său mai mic o mare parte din acțiunile sale. Bineînțeles, această decizie nu a fost deloc pe placul fiului său, care l-a blamat mult timp pentru asta.

Imagine cu un bărbat bătrân care scrie într-un caietSursa foto: Pexels

"Nu vreau ca tu și Brida să vă certați pentru averea mea. Banii sunt doar bani", i-a spus Bart fiului său, cu puțin timp înainte să moară, încercând să-și explice gestul.

"Ți-am fost alături la toate întâlnirile de afaceri, în timp ce Brida participa la gale de caritate. Ea nu știe nimic despre afaceri”, i-a reamintit Thomas.

"Thomas, acțiunile tale din companie sunt suficiente pentru a putea trăi bine alături de familia ta. Dacă vei avea grijă de ele în mod corespunzător, chiar și viitoarele generații s-ar putea bucura de ele. Brida nu vrea să facă parte din afacerea familiei, dar i-am convertit acțiunile pentru a-și putea pune bazele propriei fundații.”, a mai adăugat Bart.

Brida a fost foarte fericită să afle care era dorința tatălui ei. Știa că va reuși să transforme lumea într-un loc mai bun cu ajutorul banilor primiți din partea sa. Din păcate, după ce a înțeles că tatăl lui nu îi va lăsa întreaga companie, Thomas a decis să nu-i mai vorbeasc și să rupă orice legătură de familie, până când a apărut în camera de spital, abia atunci când Bart își dădea ultima suflare.

La scurt timp după înmormântare, cei doi frați au fost chemați în biroul avocatului pentru a aflat starea testamentului tatălui lor. Brida încă nu-și revenise după șocul pierderii celui care i-a dat viață și ar fi făcut orice să nu treacă prin asta, dar în acel moment doar a ales să plângă în tăcere. Dar Bart, la polul opus, abia aștepta să afle ce a primit.

Imagine cu o femeie și un bărbat în birou la un avocatSursa foto: Pexels

"Moșia familiei noastre și tot ceea ce conține ea, cu excepția lucrurilor care îi aparțin Bridei, vor merge către Thomas și familia lui. Bridei, îi las acest plic care conține o cheie de aur”, era notat în document.

Imediat cum a auzit aceste vorbe, Thomas a început să râdă: "O cheie? Pentru ce? Pentru mansardă?". Mai apoi, bărbatul și-a luat la revedere de la sora și a rugat-o să-și strângă lucrurile din noua lui casă până la sfârșitul săptămânii. Niciodată nu a prețuit-o și nu avea de gând să o facă nici în acel moment, după ce tatăl lor a încetat din viață. Plus de asta, se gândea că nu va mai fi nevoit să o mai vadă vreodată, lucru pe care și l-a dorit aproape toată viața. 

Brida, în schimb, a rămas în biroul avocatului pentru a citi scrisoarea lăsată de tatăl ei:

„Pentru draga mea Brida,
Știu că niciodată nu ți-a plăcut să locuiești în casa noastră. Pur și simplu era mult prea mare doar pentru noi trei. Mă bucur că ai devenit o femeie empatică, puternică și bună la inimă. Știu că poți avea grijă de tine pentru că mi-ai arătat că poți fi independentă în ultimii doi ani.

Dacă vei vrea vreodată să te muți din apartamentul tău, sper că-ți vei putea acoperi cheltuielile cu tot ceea ce ți-am lăsat în acest loc. Indiferent de cât de mulți bani am câștigat de-a lungul vieții, ceea ce am apreciat cel mai mult a fost dragostea și bunătatea pe care noi doi le-am împărtășit.

Mai jos am notat coordonatele locului în care vei găsi ceea ce ți-am lăsat. Știu că vei folosi totul cu înțelepciune. Cu dragoste, tata.”

Imagine cu o femeie tristă care stă la masă

Sursa foto: Pexels

Bridei nu-i venea să creadă că tatăl ei i-a mai lăsat și alte moșteniri. Aceasta a urmat coordonatele primite și, într-un final, a ajuns în fața unui copac bătrân. Pe el, era gravată o săgeată care arăta în jos, iar lângă, o lopată o aștepta. Femeia a început să sape și, după scurt timp, a descoperit un cufăr. A folosit cheia găsită în plic și l-a desfăcut. Acolo, a descoperit colecția de bijuterii de aur și diamante a străbunicii sale, care mai de care mai prețioase, dar și zeci de lingouri de aur. 

Femeia a rămas șocată de toate minunățiile lăsate de tatăl ei. Aceasta a sunat o prietenă și a rugat-o să o ajute să care cufărul până la apartamentul ei.

"Bijuteriile le voi împărți verișorilor mei. Astfel, vom avea cu toții o amintire a străbunicii noastre. O să vând lingourile de aur, desigur. O parte din bani îi voi investi în fundația mea”, i-a dezvăluit Brida prietenei sale.

Brida a împărțit bijuteriile străbunicii sale cu toți verii săi. Aceștia, la rândul lor, au rămas impresionați de gestul fetei și și-au arătat recunoștința. De asemenea, ei s-au apropriat tot mai tare și au început să intre în contact mai des unul cu celălalt.

 Imagine cu două inele lângă o cheițăSursa foto: Pexels

Apoi, femeia a vândut lingourile de aur și a primit peste 1,5 milioane de dolari pentru ea. Jumătate din bani i-a donat fundației sale care deservește copii și bătrâni, iar restul banilor i-a investit în imobiliare. A cumpărat trei clădiri pentru a construi școli și orfelinate în satul în care crescuse, semn că tatăl ei a ales cum nu se poate mai bine cui să-i lase, de fapt, întreaga avere a familiei lor. 

Tu ce crezi despre această poveste?

Citește și: O fetiță este ținta unor glume dure despre asemănarea cu familia ei, face un test ADN zeci de ani mai târziu

Sursă articol: Amomama

Surse foto: Pexels

Articolul urmator
O bătrână a adoptat un băiețel pierdut, care avea doar un bilet în buzunar. Ce lecție de viață i-a oferit el mai târziu mamei biologice
O bătrână a adoptat un băiețel pierdut, care avea doar un bilet în buzunar. Ce lecție de viață i-a oferit el mai târziu mamei biologice

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.