O fetiță este ținta unor glume dure despre asemănarea cu familia ei, face un test ADN zeci de ani mai târziu

O fetiță este ținta unor glume dure despre asemănarea cu familia ei, face un test ADN zeci de ani mai târziu

Redactor Divahair.ro

Mulți dintre noi ne petrecem mare parte din viață încercând să ne dăm seama cine suntem cu adevărat și care este scopul existenței noastre. Lupta interminabilă cu întrebările existențiale, construirea sinelui și a stimei față de propria persoană necesită ani de muncă grea, curaj și multă determinare. Și în unele situații, după zeci de ani în care ai încercat să te găsești să te regăsești, poți descoperi că toată istoria a fost doar o minciună. Groaznic, nu crezi? Acesta este și cazul lui Dani Shapiro...

Femeia originară din Hillside, New Jersey a ignorat mult timp detaliile revelatoare în legătură cu existența sa. Aceasta se simțea diferită încă din copilărie și exista un motiv concret pentru care se întâmpla asta. Din păcate (sau chiar din fericire), a aflat adevărul teribil despre ea câteva decenii mai târziu.

Imagine cu Dani Shapiro când era copil, în brațe la tatăl eiSursa foto: Facebook

La sfârșitul anilor 1960, Dani se afla într-o congregație ortodoxă din orașul ei natal, unde a avut parte de o experiență uluitoare. Una dintre prietenele de familie, doamna Kushner, o supraviețuitoare a Holocaustului și viitoarea bunică a lui Jared Kusher, a tras-o deoparte și i-a spus:

"Te-am fi putut folosi în ghetou, micuță blondă. Ne-ai fi putut lua pâine de la naziști."

Comentariul doamnei Kushner a speriat-o cumplit pe femeie, care pentru mult timp s-a întrebat ce ar fi vrut să zică aceasta. Fata cu părul blond și cu ochi albaștri de atunci ieșea cu ușurință în evidență în comunitatea în care crescuse, mai exact, cea de evrei ashkenazi est-europeni.

Cu timpul, Dani a început să se simtă tot mai deconectată de cei printre care trăia. Unii străini chiar i-au pus la îndoială originile evreiești, ceea ce a făcut-o să se simtă deseori ca o intrusă. În plus de asta, nici măcar nu semăna cu ceilalți membrii ai familiei sale, iar mulți cunoscuți îi spuneau că ar fi ea ar fi rezultatul unei aventuri a mamei sale.

Ei bine, câteva decenii mai târziu, adevărul avea să iasă la iveală. În anul 2016, Dani a aflat de ce nu semăna deloc cu familia ei. Până în acel moment, ea devenise deja romanicer, autoare și unul dintre cei mai buni noveliști din întreaga lume, iar părinții ei nu mai trăiau.

Imagine cu Dani Shapiro alături de tatăl eiSursa foto: Facebook

Era vară. Soțul ei, Michael Maren, a decis să facă un test ADN din curiozitate față de originile sale, iar și femeia, capricioasă, i-a urmat exemplul. Rezultatele au fost primite câteva săptămâni mai târziu, moment în care viața lui Dani a luat cu totul o altă întorsătură. Bărbatul care o crescuse nu era tatăl ei biologic. În plus de asta, ea era doar 52% evreică de rit așkenaz din Europa de Europa de este și avea și origini irlandeze, engleze, franceze și germane.

Autoarea a presupus încă dintotdeauna că tatăl ei adevărat era Paul Shapiro, un agent de bursă de pe Wall Street, care a murit într-un accident de mașină în 1986. Toată viața ei i-a ignorat pe cei care îi spuneau că nu arată deloc a evreică și nu se gândise niciodată că tatăl ei nu ar putea fi, de fapt, tatăl ei. Plus de asta, chiar și mama ei îi dăduse de înțeles că ar fi existat anumite probleme atunci când a încercat să o conceapă, detaliu despre care ea și-a adus aminte după mulți ani.

Înainte de a-și aduce fiica pe lume, Irene Shapiro și soțul ei au vizitat Farris Institute for Parenthood in Philadelphia, unde sperma lui Paul a fost amestecată cu cea a unui donator anonim. La vremea aceea, femeia a fost inseminată pentru ca mai apoi să devină mămică. Dani a sperat mulți ani că părinții ei, în special tatăl ei, nu știau despre posibilitatea unui alt donator.

În mod ironic, metoda folosită de institut a fost numită „înseminare artificială confuză”. Ideea era ca nimeni să nu știe care spermatoid a creat embrionul. La vremea aceea, infertilitatea era văzută ca o slăbiciune, iar menținerea anonimatului în acest caz avea ca scop protejarea tatălui.

Dani și tatăl ei, Paul, au împărtășit o legătură profundă. Bărbatul a iubit-o pe fiica sa și prețuia timpul petrecut cu aceasta. Femeia a privit dintotdeauna cu mândrie originea sa evreiască și a considerat că părinții ei erau, cu adevărat, fundația sa.

„Mi-am petrecut întreaga viață luptându-mă cu identitatea mea, încercând să pun laolaltă puzzle-ul tatălui meu. Cred că există un motiv pentru care în munca mea, ficțiunea și memoriile, am continuat să gravitez către secretele de familie. Nu am crezut niciodată că sunt secret.", a povestit ea.

Imagine alb negru cu Dani Shapiro alături de mama saDani Shapiro și mama sa

Sursa foto: Facebook

Mai mult, Rezultatele ADN-ului au scos la iveală o altă informație emoționantă – sora ei vitregă mai mare, Suzie, care era fiica lui Paul dintr-o căsătorie anterioară, nu era deloc înrudită cu ea. Ba chiar, ea și-a descoperit și un verișor primar despre care nu auzise niciodată și pe care a reușit să-l găsească pe Facebook. Apoi, a găsit un necrolog online pentru mama verișoarei sale, unde era notat și fratele femeii.

Bărbatul era medic pensionar Portland, Oregon, și tatăl natural al lui Dani. După ce a aflat de existența lui, femeia a încercat să îl contacteze, dar el a răspuns abia după două luni. Acesta i-a povestit că a studiat medicina la Universitatea din Pennsylvania și că și-a donat sperma pentru Farris Institute for Parenthood în 1961.

De-a lungul timpului, Dani și adevăratul ei tată au dezvoltat o relație caldă, de prietenie. Ba chiar, bărbatul a prezentat-o pe femeie și celorlalți doi copii ai săi.

Chiar dacă această descoperire i-a zguduit de-a dreptul viața autoarei, aceasta a reușit, până la urmă să se regăsească.

„Întotdeauna a existat un fel de deconectare în mine, ceva care mă bântuia. Acel sentiment a dispărut.", a mai mărturisit ea.

Tu ce crezi despre această poveste?

Citește și: Un cuplu a pierdut trei copii într-un accident de avion. Ani mai târziu, primesc o binecuvântare neașteptată

Surse articol: Amomama, Clipboard, Ovanmolnen

Surse foto: Facebook

Articolul urmator
Aveam 16 ani și el 22 când ne-am cunoscut. 30 de ani mai târziu, suntem încă împreună
Aveam 16 ani și el 22 când ne-am cunoscut. 30 de ani mai târziu, suntem încă împreună
Ce vei face peste 10 ani?
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.