În zilele în care ai impresia că nu vei merge niciodată înainte, amintește-ți cât de departe ai ajuns

În zilele în care ai impresia că nu vei merge niciodată înainte, amintește-ți cât de departe ai ajuns

Redactor Divahair.ro

În clipele în care simți că nu vei trece niciodată peste aceste zile negre, te rog să îți aduci aminte de toate obstacolele pe care le-ai înfruntat. Te rog să îți amintești de toate nopțile nedormite, petrecute într-o teroare absolută, fiind convins/ă că anxietatea nu va dispărea și că nu vei trece niciodată dincolo de locul în care te aflai în acel moment negru al vieții tale.

Chiar dacă ai realizat apoi sau nu, timpul a trecut, iar fericirea și-a făcut din nou loc în calea ta, fără să fie nevoie să te lupți măcar să o obții. Într-o zi, un lucru mărunt ți-a adus puțină ușurare, iar apoi un altul un pic mai multă. Și tot așa. Ai așteptat, ți-ai dat seama că totul va fi bine cândva, chiar dacă nu va fi permanent acest bine. Ai lăsat valurile să se izbească violent de țărm, iar apoi le-ai permis să se retragă.

Femeie supărată și anxioasă, stând cu capul pe masă, în timp ce bea o cafea.

Sursa foto: Unsplash

Fie că ai realizat sau nu, ai găsit, undeva, cumva, curajul și puterea de a merge mai departe. Ai făcut lucruri pe care nu credeai că le poți face, chiar dacă aceste lucruri au constat doar în găsirea voinței de a deschide ochii în fiecare dimineață și de a înfrunta fiecare zi. Te-ai simțit mai rău decât erai capabil/ă să te simți sau decât ar înțelege cineva vreodată, oricât de mult ai încerca să-i explici, ca să știe cu ce Iad te-ai confruntat. Ai suferit pierderi care ți se păreau de neconceput înainte. Peste care nu credeai că vei putea trece vreodată. Ai fost trezit/ă la realitate, care este uneori rece, uneori dură, și alteori brutal de nedreaptă.

Dar, de asemenea, realitatea aceasta poate fi și inimaginabil de dulce, fiindcă, în timp ce te plângeai de ceea ce credeai că vei trăi, ai reușit să întâlnești și alinarea. Ai descoperit cât de important este să îi iubești pe cei mai apropiați oameni și cât de neprețuiți sunt aceștia pentru tine. Ai început să apreciezi lucrurile pe care nici măcar nu le vedeai înainte, ai început să știi că TU, în starea ta de acum, ești de ajuns, pentru că tu ai decis ce este suficient!

Fie că ț-ai dat seama sau nu, ai devenit mai rezistent/ă, ai aflat cât de mult poate duce și cât de multe poate procesa inima ta fragilă. De asemenea, ai descoperit că puterea ta este nelimitată, doar că nu știi cum se manifestă dacă nu a mai fost testată până acum în asemenea condiții dure.

Și, cu trecerea timpului, ceea ce odată era imposibil a devenit ușor

Viața pe care o trăiești astăzi este un simplu vis al trecutului. Lucrurile pe care le faci acum au fost cândva lucrurile pe care doar te-ai fi putut ruga vreodată să le trăiești. Oamenii din viața ta sunt cei pe care i-ai așteptat, privind pe fereastră ani de zile și întrebându-te dacă vor sosi vreodată, dacă va apărea vreodată cineva care să te facă să te simți atât de profund înțeles/înțeleasă.

Nu trebuie să ai totul în ordine pentru a face tot ce este mai bun din orice frumos mărunt din viața ta! Adevărul este că bunătatea este un lucru pe care îl extragem din viață și îl savurăm, este ceea ce alegem noi să vedem înlăuntrul nostru și la cei din jur. Nu este întotdeauna ceva ce putem obține sau găsi.

Așa că, atunci când vine ziua în care ai impresia că nu vei putea trece niciodată dincolo de prăpastia neagră în care te afli acum, amintește-ți cât de departe ai ajuns și prin ce ai trecut până acum. Și încă miști, încă te ridici, încă funcționezi, deși credeai că te vei pune într-un colț și vei aștepta să se termine totul acolo...

Te rog să îți amintești de toate momentele în care ai fost blocat/ă și erai sigur/ă că nu vei ieși niciodată de sub greutatea zdrobitoare a propriei dezamăgiri, dureri și înfrângeri. Te rog să îți aduci aminte de toate momentele în care ai avut inima cu adevărat frântă, în care ai fost cu adevărat dezamăgit/ă.

Apoi amintește-ți de toate nopțile în care visai să ajungi în locul în care ești acum. Nu uita zilele pe care ți le-ai petrecut muncind pe brânci, plănuind și sperând că totul va merge bine cândva. Într-un fel sau altul, s-a croit, pe nesimțite, o cale acolo unde nu exista înainte nimic, oportunitățile au apărut, ușile s-au deschis, scârțâind, în favoarea ta. Ai întâlnit oamenii alături de care îți poți petrece, cu fericire în suflet și pe buze, următorii ani din viață, oameni care odinioară erau doar niște străini pentru tine.

Ai descoperit lucruri despre tine pe care nu le știai încă, ai învățat de ce ai nevoie pentru a te simți în siguranță și ce te face să nu te simți bine. Ai învățat ce îți place și ce nu îți place, ai aflat ce prețuiești și ce nu în viața asta pământească. Ai învățat toate acestea pentru că ai descoperit adevărul sincer despre cine ești și cine vei fi de acum înainte.

Te-ai (re)găsit pe tine însuți/însăți, nu pentru că te-ai căutat, ci pentru că ai fost constrâns/ă de împrejurări. Atunci când disconfortul în viață atinge apogeul, suntem lăsați să privim în jur și să ne întrebăm „de ce”. Prin această reflecție, descoperim toate piesele care nu sunt la locul lor, iar apoi găsim curajul de a le pune la locul lor destinat.

Astăzi vei muta piesele din fața ta și, la timpul potrivit, vei ajunge la orizontul pe care îl privești

În loc să îți fie teamă că drumul se va prăbuși sub tine, gândește-te la ceea ce ți-a arătat viața: că lucrurile pot fi înfricoșătoare, dar că întotdeauna există o cale pentru a le depăși. Și chiar dacă nu crezi că meriți, întotdeauna primești destul. Chiar dacă nu crezi că ești demn/ă de iubit, ești întotdeauna iubit/ă. Chiar dacă nu crezi că există o cale de urmat, vei vedea că întotdeauna există.

Atunci când ai impresia că nimic nu va funcționa vreodată și că muntele din fața ta nu va putea fi escaladat niciodată, amintește-ți cum ai traversat fiecare obstacol dintre cele care se află în spatele tău: a fost vorba de un pas, o oră, un moment, o licărire de speranță la un moment dat.

Acest articol este o adaptare a articolului publicat pe Thoughtcatalog și scris de Brianna Wiest, autoarea unor opere precum: „101 eseuri care vor schimba modul în care gândești”, „Muntele ești tu”, „Ceremonie” și „Când ești pregătit, iată cum te vindeci”.

Citește asta dacă simți nesiguranță când te gândești la viitorul tău și te vei simți mult mai bine

Sursă articol: Thoughtcatalog

Surse foto: Unsplash

Articolul urmator
O femeie i-a lăsat toată averea fiicei pe care nu și-a dorit-o niciodată, dar a condiționat folosirea banilor
O femeie i-a lăsat toată averea fiicei pe care nu și-a dorit-o niciodată, dar a condiționat folosirea banilor

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.