Mama a fost sfătuită de medici să renunțe la fetița diagnosticată la naștere cu Down. Ani mai târziu, aceasta devine celebră

Mama a fost sfătuită de medici să renunțe la fetița diagnosticată la naștere cu Down. Ani mai târziu, aceasta devine celebră

Redactor Divahair.ro

Cele mai importante și minunate lucruri în viață nu vin niciodată ușor. Se spune că unii dintre cei mai de succes oameni au fost grav încercați de soartă înainte de a-și putea croi, triumfători, drumul către victorie. Determinarea și perseverența de nezdruncinat își zic de fiecare dată cuvântul și tocmai de aceea niciun luptător adevărat nu va rămâne vreodată nerăsplătit.

Atunci când și-a văzut fiica pentru prima oară, Renee, o femeie de 40 de ani, a împietrit de durere. Descurajați de starea precară de sănătate a micuței, medicii au încercat să o convingă pe femeie că viitorul ei se arată sumbru. Dar uite că, în mod uimitor, după câțiva ani, aceeași fetiță care nu primise nici măcar o șansă la viață a sfidat soarta și a devenit o sursă de inspirație pentru o lume întreagă.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kennedy Garcia (@kennedyjean04)

Renee, care avea deja alți trei copii, aștepta cu nerăbdare să devină mamă din nou, să-și copleșească micuța cu îmbrățișări dulci și cu iubirea sa infinită. Însă, din păcate, una dintre cele mai frumoase zile din viața ei s-a transformat într-un adevărat coșmar. Kennedy Garcia a venit pe lume în anul 2004, într-o zi pe cât de minunată pe atât de tristă, pe care mama sa o va ține minte pentru tot restul vieții.

Din păcate, fetița se născuse cu sindromul Down, o tulburare genetică în care un copil se naște cu un cromozom în plus față de cât este normal. Deși această boală este compatibilă cu viața și majoritatea persoanelor care sunt diagnosticate cu ea reușesc să trăiască frumos, la fe ca orice altă persoană, Renee nu era conștientă pe atunci de acest fapt. În plus de asta, nici măcar medicii nu au încurajat-o prea tare, dimpotrivă, i-au explicat că atât ea cât și fiica sa vor avea o soartă grea și i-au sugerat să o interneze într-o clinică specială.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kennedy Garcia (@kennedyjean04)

"În noaptea în care a sosit Kennedy, mi s-a frânt inima pentru că am aflat că suferea de această afecțiune. Mi s-a oferit o imagine negativă, sumbră, creionată de medici și asistente care chiar nu aveau nicio idee despre felul în care ar fi arătat cu adevărat viitorul copilului meu.", și-a amintit mămica de 40 de ani din Colorado Springs.

După ce a născut-o pe fiica sa, Renee a fost sfătuită de un medic să renunțe la micuță și să ia în calcul adopția. Însă femeia nu și-ar fi permis niciodată să-i întoarcă spatele prințesei sale, chiar dacă asta însemna să sufere alături de ea. Spre norocul ei, la scurt timp după naștere, aceasta a întâlnit o persoană cu suflet mare, care i-a oferit o licărire de speranță. O moașă a numit-o pe Garcia "frumoasă" și i-a explicat că propria ei fiică cu sindrom Down a dus o viață fericită și normală.

"Primul lucru pe care l-am întrebat a fost dacă fiica ei poate merge, pentru că eu chiar nu știam ce înseamnă să ai această afecțiune, iar ea a râs. Fiica ei avea 16 ani și bineînțeles că putea să meargă. Mi-a dat speranță pentru viitor", a mai povestit mămica.

Imagine cu Renee și Kennedy Garcia pe o bancăSursa foto: Facebook

După discuția pe care a avut-o cu asistenta respectivă, Renee a înțeles mai bine ce înseamnă sindromul Down și a prins încredere în legătură cu viitorul micuței sale. Aceasta le-a spus medicilor, extrem de curajoasă, că o va crește pe fiica sa cu multă dragoste și că se va asigura că va evolua frumos.

Mămica a reușit, într-adevăr, să-i ofere fiicei sale un mediu sănătos și iubitor, care s-a transformat într-o adolescentă superbă, cu timpul. Garcia a crescut și a evoluat exact ca majoritatea fetelor de vârsta ei. Chiar a depășit cu brio câteva probleme de sănătate, spre surprinderea tuturor.

Fata, al cărei tată a lucrat în domeniul securității peste hotare, a avut leucemie și a suferit o intervenție chirurgicală periculoasă pentru a i se stabiliza gâtul și coloana vertebrală. Timp de șase luni, aceasta a avut un cadru metalic înșurubat în craniu pentru a-i imobiliza gâtul.

"Tocmai își revenise din leucemie când am aflat că partea superioară a coloanei cervicale a lui Kennedy se despărțea de baza craniului. A fost un miracol că nu rămăsese deja paralizată.", a mai mărturisit mama sa.

Pe când avea cinci ani, pentru că adora să se uite la videoclipuri cu dansatori, Garcia a fost dusă de mama sa la un curs de dans. De atunci, micuța a transformat întreaga sufragerie a familiei sale într-un studio de dans, unde și-a exersat, zi de zi, mișcările. În timp, aceasta a ajuns să semneze contracte cu KMR Diversity și cu agenția Dream Talent Management. Fetița obișnuia să călătorească foarte des între Colorado Springs, Hollywood și New York pentru audiții, modeling și pentru a figura în emisiuni TV.

Renee a fost atât de fericită să-și vadă copila prosperând. Chiar la prima aniversare a micuței sale, femeia s-a întors în spitalul în care a născut-o și a lăsat în sala de travaliu un pachet special de îngrijire pentru proaspetele mămici cu bebeluși diagnosticați cu sindrom Down. Aceasta a pus în cutie cărți cu mesaje pozitive, care au ajutat-o să înțeleagă mai bine tulburarea micuței sale. De asemenea, și-a lăsat notat și numărul de telefon, în caz că vreo mămică ar fi vrut să discute cu ea.

"Multe mămici m-au contactat de-a lungul anilor din cauza acelui coș și sper că au avut o conversație pozitivă cu mine. Auzind tot ce a realizat Kennedy, cu siguranță că au scapăt de angoasa și traumele inutile prin care am trecut eu", a mai povestit ea.

Garcia a crescut ca un copil normal, și-a făcut mulți prieteni și se înțelege de minune cu frații și sora sa, Kameron, Keegan, Kassidy. Ba chiar, la 12 ani și-a cunoscut viitorul iubit, pe Matthew, pe când dădea o audiție pentru o reclamă. Băiatul suferă de aceeași afecțiune.

"Are o gașcă de prieteni care o adoră, îi place să danseze, să cânte și să experimenteze cu părul și machiajul ei. Merge la cinema cu fratele ei și cu prietenii lor și uneori încalcă regulile", a mai declarat mândra mămică.

Atunci când a zărit-o pe Garcia, Matthew s-a dus direct la ea, i-a oferit telefonul său și i-a zis: "Cred că telefonul meu este stricat, pentru că nu are numărul tău". Renee a fost impresionată de gestul atât de curajos și amuzant al tânărului.

După ce au primit aprobarea părinților, cei doi îndrăgostiți au început să vorbească pe FaceTime și chiar se vedeau o dată pe lună. Băiatul locuia în California, iar fata în Colorado. În anul 2019, tânărul a invitat-o pe Garcia la balul de absolvire și a întrebat-o dacă vrea să fie prietena lui.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kennedy Garcia (@kennedyjean04)

Deși la naștere nu a primit nicio șansă la viață, Garcia a reușit să sfideze soarta și a ajuns celebră. Aceasta s-a dezvoltat frumos și a ajuns model pentru American Girl, Disney, Zulily, Aetna și Justice Clothing. A participat la multe concursuri de dans și chiar a jucat într-o reclamă televizată la nivel național. Tânăra are, de asemenea, conturi de social media, unde este urmărită de foarte multe persoane. De curând a împlinit frumoasa vârstă de 18 ani și a marcat momentul pe pagina sa de Instagram.

Imagine cu Kennedy când a împlinit 18 aniSursa foto: Instagram

Atât ea cât și mama sa continuă să inspire o lume întreagă cu frumoasa lor călătorie și încearcă să-i ajute pe alții să depășească mai ușor acest impas.

"Trebuie să ne sărbătorim copiii, indiferent de etapa în care se află în viață, fie că sunt afară făcând filme, fie că stau acasă și pictează un tablou frumos, fie că este bun la algebră , fie că pur și simplu râd și iubesc viața.", a concluzionat Renee.

Citește și: I-a promis că vor fi din nou împreună la azilul de bătrâni, dar el a murit știind că ea nu avea să vină niciodată

Surse articol: Amomama, Opera, Dailymail

Surse foto: Facebook, Instagram

Articolul urmator
Aveam 16 ani și el 22 când ne-am cunoscut. 30 de ani mai târziu, suntem încă împreună
Aveam 16 ani și el 22 când ne-am cunoscut. 30 de ani mai târziu, suntem încă împreună
Ai fost binecuvântată ori blestemată la naștere?
Incepe quiz
Ai fost binecuvântată ori blestemată la naștere?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (23)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.