Neglijați de o mamă dependentă, copiii sunt adoptați de iubitul ei, pentru a le oferi o viață mai bună

Neglijați de o mamă dependentă, copiii sunt adoptați de iubitul ei, pentru a le oferi o viață mai bună

Redactor Divahair.ro

Știm cu toții foarte bine că părinții joacă cel mai important rol în viața copiilor lor. Atunci când o mamă se luptă o dependență, cei mai afectați, din păcate, sunt copiii ei. Micuții care se află într-o astfel de situație se aleg cu traume grele, pe care le poartă, mai apoi, în spate, ani la rând.

Doi frați au visat încă de mici copii la acea zi specială în care mama lor va reuși să-și învingă dependența. Din păcate, acel moment nu avea să vină niciodată. Dar chiar și așa, spre fericirea lor, un înger păzitor deghizat în om avea să-i ia sub aripa lui ocrotitoare, aducându-le, din nou, zâmbetul pe buze.

 Imagine alb-negru cu Jordan Benewiat când era bebelușJordan pe când era doar un bebeluș

Jordan Benewiat nu are amintiri prea frumoase în legătură cu aniversările sale din copilărie. Mama sa, modelul ei în viață și cea care ar fi trebuit să-i asigure o existență cât mai lipsită de griji, nu făcea decât să bea și să-și petreacă timpul în stare de ebrietate. Căminul lor nu era nici pe departe un loc sigur, plin de iubire așa cum ar fi fost normal.

Tânăra se întreba deseori cum va arăta ziua de mâine, dacă va avea ce să mănânce sau dacă va reuși să ajungă la școală. La fel ca ea, fratele ei, Jarred Benewiat, era neliniștit și temător în legătură cu viitorul lor.

Cei doi frați și-au petrecut mult timp din viață sperând că mama lor se va schimba, iar dezamăgirile au continuat să curgă... până când Steven Benewiat a pășit la ei în casă. El era iubitul mamei lor la vremea aceea.

Imagine cu Jordan Benewiat alături de Steven, de ziua lui

Steven și-a dat seama în scurt timp că micuții sufereau și că amândoi erau victimele mamei lor. La un moment dat, după un incident, bărbatul a chemat autoritățile, iar copiii au fost duși într-un centru de plasament.

În acel moment, Steven a înțeles că trebuia să facă ceva pentru cei doi frați. Nu-i putea lăsa singuri, în voia sorții, mai ales pentru că mama lor nu ar fi lupta vreodată pentru binele acestora. Și uite așa, deși nu avea vreo legătură de sânge cu ei, s-a hotărât să le ofere el o viață mai bună.

Aceasta a luat decizia de a-i adopta pe copii și, pentru că statul nu a putut găsi pe altcineva care să vrea să-i ia pe amândoi acasă, i-a fost acordat dreptul de îngrijire de urgență.

"Nu aveam nicio idee de ce plângea în sala de judecată, dar când mi-a explicat, am izbucnit în lacrimi. M-a ținut în brațe până când a trebuit să plecăm. Din fericire, printr-o intervenție divină, i s-a acordat dreptul de adopție de urgență.", a povestit Jordan despre acel moment emoționant.

Imagine cu Jordan Benewiat alături de fratele ei, Steven și iubita lui

Trei ani mai târziu, adopția a fost oficializată, iar Steven a devenit, în mod oficial, tatăl celor doi copii bătuți de soartă. Din acel moment, Jordan și Jarred au început să simtă, în sfârșit, că au o familie. Tatăl lor adoptiv le-a fost întotdeauna alături și le-a oferit toată dragostea din lume.

În ciuda faptului că a avut o copilărie traumatizantă, Jordan a reușit să lase în urmă trecutul dureros și s-a transformat într-o tânără minunată. Dragostea lui Steven a făcut minuni, după cum povestește chiar ea, motiv pentru care îl și numește pe bărbat "erou".

"Îmi amintesc tot ce am simțit în cei șapte ani în care ne ne-a fost aproape. Dacă nu ar fi fost el, probabil că aș fi trăit 18 ani în suferință. Este unul dintre puținii oameni de pe această planetă care încă nu m-a dezamăgit", a mărturisit tânăra.

Pe parcursul timpului, Jordan a auzit deseori expresia "Nu-ți pierde niciodată credința" și tocmai de aceea, în prezent, se folosește de rețelele de socializare pentru a le explica altor persoane de ce și-a pierdut speranța în legătură cu mama sa.

Chiar dacă Steven le-a asigurat un viitor strălucit și un mediu cald, iubitor în care să se dezvolte, cei doi frați erau afectați, în continuare, de alegerile mamei lor. Multe persoane i-au încurajat să spere ca femeia se va vindeca la un moment dat, însă aceștia au hotărât să renunțe la acel vis... au hotărât să renunțe la ea. Și acela a fost cel mai îngrozitor și dificil lucru pe care l-au făcut vreodată.

"Ea este reprezentarea tuturor încercărilor mele eșuate de a avea o mamă. A fost un om minunat, colorat în toate nuanțele curcubeului și în apusuri de soare, dar a fost și cea mai întunecată parte a copilăriei mele", a mai adăugat Jordan.

De asemenea, tânăra îi încurajează pe alții să gândească de două ori înainte de a le da sfaturi celor care provin din familii destrămate sau problematice. Nici ea și nici fratele ei nu au vrut să renunțe vreodată la cea care le-a dat viață, însă, în acest caz, să-și păstreze speranța vie nu i-a ajutat cu nimic.

În schimb, cei care își doresc să împărtășească un gând bun, după cum mărturisește ea, ar putea spune: "Ai avut nevoie de foarte mult curaj să faci acest lucru și îmi pare rău că a trebuit să duci această luptă".

@jordan.elise Reply to @haley.ski thank you guys so much for all the love, it means the world to all of us!! #dadupdate #worldsbestdad #fyp ♬ original sound - Jordan Benewiat

Tu ce crezi despre această poveste?

Citește și: O femeie oprește brusc mașina când vede un băiat singur, desculț și murdar: "Ești tu mămica mea?"

Surse foto: Facebook, Facebook, Facebook, Facebook

Surse articol: Amomama, Camille-Atebe, Indianwomensworld

Articolul urmator
O mamă singură care se străduiește să-și hrănească copiii îi cere lui Dumnezeu un semn și primește un mesaj de la un număr de telefon necunoscut
O mamă singură care se străduiește să-și hrănească copiii îi cere lui Dumnezeu un semn și primește un mesaj de la un număr de telefon necunoscut
Ce fel de mama vei fi?
Incepe quiz
Ce fel de mama vei fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.