O bătrână a adoptat un băiețel pierdut, care avea doar un bilet în buzunar. Ce lecție de viață i-a oferit el mai târziu mamei biologice

O bătrână a adoptat un băiețel pierdut, care avea doar un bilet în buzunar. Ce lecție de viață i-a oferit el mai târziu mamei biologice

Redactor Divahair.ro

La 13 ani după ce și-a abadonat copilul pe stradă, o femeie apare la ușa părinților lui adoptivi și primește o importantă lecție de viață. Câteva zile mai târziu, soarta îi arată, de asemenea, cât de greu este să trăiești atunci când nimănui nu-i pasă de tine și nici nu ai cum să te întreții...

Sheila avea 65 de ani și locuia împreună cu soțul ei, Floyd. Într-o zi, în timpul unui plimbări, după ce au făcut câteva cumpărături, au zărit pe stradă un băiețel singur și confuz. Micuțul plângea și, din păcate, nu avea niciun adult în jurul său. Părea să se fi pierdut. Femeia și soțul ei s-au apropiat de copil pentru a vedea cum l-ar putea ajuta.

"Ești bine, scumpule? Unde este mama ta?", a întrebat Sheila.

Băiatul, care părea să aibă în jur de patru ani, a dat pur și simplu din cap.

"Plângea și a spus "La revedere, fiule"", a răspuns micuțul, speriat.

În acel moment, femeia și-a dat seama că băiatul a fost abandonat, așa că a hotărât să îl ducă acasă la ea și să sune la poliție.

"Știu că ești speriat, scumpule, dar totul va fi bine. Eu sunt Sheila și te voi ajuta, bine?", a zis ea.

Băiatul a dat din cap și, încet-încet, s-a apropiat de ea și de soțul ei. Apoi, au pornit cu toții spre casa cuplului pentru a aștepta împreună autoritățile.

Imediat după ce au ajuns la locuință, Sheila a pregătit un sandviș pentru băiețel și i-a oferit un suc. Micuțul a zis că îl cheamă Roy, iar apoi s-a așezat, cuminte, pe canapea, căci nu înțelegea ce se întâmpla.

În scurt timp, poliția și-a făcut apariția, iar femeia a început să le explice autorităților tot ceea ce s-a întâmplat. Roy a stat ascuns în spatele lui Sheila în tot acest timp.

"Am găsit acest bilet în buzunarul lui. Pe el scrie "Nu mai pot să mă ocup de copilul meu. Îi este mai bine fără mine. Îmi pare rău, Roy"", a mărturisit femeia.

"În timp ce îi căutăm mama, va trebui să-l trimitem la un orfelinat", i-au răspuns polițiștii.

"Orfelinat? Nu! Mămica mea a spus că acolo se duc copiii care nu sunt cuminți", a spus băiețelul imediat cum a auzit care îi va fi soarta.

Sheila, de asemenea, nu era de acord cu această idee.

"Sunt dispusă să devin părinte social până îi găsim mama. Dacă nu o găsim, atunci voi face toate demersurile necesare pentru a-l adopta legal", a declarat femeia, îngrijorată fiind de viața micuțului.

 Imagine cu o femeie în vârstă care ține un băiețel în brațe

Mama băiatului nu a mai fost de găsit, așa că Sheila și Floyd au deveni părinții lui Roy. Copiii biologici ai cuplului erau deja adulți, se așezaseră la casele lor, iar cei doi bătrânei s-au bucurat nespus de mult să poată crește un alt băiețel. Roy a avut parte de toată iubirea și susținerea părinților săi și a fost foarte recunoscător pentru că i-a găsit. Trăiau modest, dar duceau o viață liniștită și bună.

La fiecare sfârșit de săptămână mergeau în parc, se jucau împreună pe teren și chiar făceau picnicuri. În timpul săptămânii, Sheila și Floyd îl ajutau pe micuț cu temele și luau întotdeauna cina împreună.

Chiar și așa, Roy nu și-a luat niciodată gândul de la mama sa biologică. S-a întrebat deseori unde este și chiar era invidios pe copiii care aveau șansa de a crește alături de părinții lor adevărați. El, din păcate, fusese abandonat la o vârstă atât de fragedă...

Treisprezece ani mai târziu, pe când Roy avea 17 ani, s-a întâmplat ceva bizar. Mama sa naturală a venit, brusc, la ei acasă. Îmbrăcată impecabil, în haine de designer, a coborât dintr-un SUV mare și blindat pe care fiul ei îl văzuse doar în filme. A băut la ușă, iar imediat cum i s-a răspuns s-a prezentat ca fiind mama lui Roy, Lisa. Atât Sheila cât și Floyd au rămas uimiți.

"Am muncit din greu în ultimii ani, sperând să trăiesc o viață mai bună decât înainte. Acum am destui bani și îmi pot întreține fiul. Tocmai m-am căsătorit cu un milionar și am decis să îl aducem pe fiul meu la noi acasă", a explicat femeia.

Imagine cu o femeie îmbrăcată elegant

Ei bine, auzind așa ceva, lui Roy a început să-i zboare mintea în toate direcțiile. Dacă ar fi locuit cu mama lui bogată, i s-ar fi oferit tot luxul pe care îl vedea doar la colegii lui de clasă. Și-ar putea cumpăra toate gadgeturile de ultimă generație și și-ar putea permite toate hainele și pantofii pe care și le dorea atât de mult. Părinții săi biologici nu-i putea oferi asta.

Sheila s-a uitat la Roy și a zâmbit.

"Este alegerea ta, dragule", a spus ea, iar apoi a început să plângă. Deși îl iubea foarte mult pe Roy, știa că nu avea dreptul să-l ia de lângă mama lui dacă el voia să se întoarcă la ea.

Roy s-a apropiat de Lisa și i-a spus: "Vreau să fiu cu tine. Ești mama mea, iar copiii ar trebui să crească alături de mamele lor, mame care își iubesc și își protejează copiii..."

Lisa era flatată. Nu-i venea să creadă că aude așa ceva. Dar apoi, Roy și-a continuat ideea.

"Dar cum pot să am încredere în cineva care m-a lăsat pe stradă, sperând că o altă persoană mă va lua și mă va duce în siguranță? Am fost lăsat pe stradă ca un câine vagabond".

"Nu, refuz să merg cu tine. Știu cum e să fii iubit de o mamă și nu din cauza ta. Voi rămâne cu persoana care m-a salvat, m-a acceptat și m-a crescut pentru a deveni ceea ce sunt astăzi", a spus el, mergând spre Sheila. Apoi i-a oferit o îmbrățișare.

Lisa nu a avut ce face decât să accepte situația. A plecat, imediat, cu inima frântă, dar a doua zi s-a întors pentru a-i oferi fiului ei un cec cu o sumă considerabilă.

"Asta este tot ce am. Mă simt îngrozitor că te-am lăsat pe stradă și simt că îți sunt datoare. Te rog, acceptă banii și construiește-ți un viitor bun cu ei", a spus ea înainte de a pleca

Roy a luat banii, dar a decis să nu facă nimic cu ei. Câteva zile mai târziu, mama sa biologică s-a întors și i-a spus că soțul ei a cerut divorțul când a aflat că i-a dat economiile lui.

Imagine cu un adolescent cu ochi verzi

"Nu am unde să mă duc. Am cerșit pe stradă, dar simt că nu am ce căuta aici. Mă voi muta în alt oraș și îmi voi găsi o viață acolo. Am vrut doar să te văd pentru ultima oară", a explicat ea, îndurerată.

Roy se uită la Sheila, iar aceasta a dat din cap aprobator.

"Acum știi cum e să fii lăsat pe stradă fără nimic. Tu mi-ai făcut același lucru", i-a spus el.

"Dar eu nu sunt un copil egoist. Nu am fost crescut astfel. Mama m-a învățat să îi ajut pe cei care au nevoie, așa că îți întind o mână de ajutor", a continuat Roy, deschizând puțin mai larg ușa casei lor.

"Poți să stai aici cu noi între timp", a adăugat Sheila.

După ce s-a acomodat cu noua sa locuință, Lisa și-a găsit un loc de muncă la un restaurant local și a început să câștige bani pentru a se întreține. Apoi a strțns o sumă mai mare de bani, a închiriat un apartament în apropiere și s-a mutat. Chiar și așa, a păstrat legătura cu Roy și părinții săi adoptivi.

Între timp, adolescentul a hotărât să doneze banii primiți de la mama sa pentru a ajuta alți copii care au fost abandonați de părinții lor. De asemenea, a continuat să locuiască cu cu Sheila și Floyd și a studiat din greu pentru a obține, mai apoi, o slujbă bună.

Roy a avut grijă de părinții săi adoptivi atunci când a ajuns, la rândul său, un adult. I-a dus în excursii și îi scotea la masă de fiecare dată când avea șansa. De asemenea, le-a insuflat propriilor copii aceleași valori pe care le-a învățat de la Sheila și Floyd.

În cele din urmă, a reușit să o ierte și pe Lisa. Cei doi nu au devenit niciodată mult prea apropiați, dar tânărul s-a asigurat că mama sa biologică duce o viață confortabilă și liniștită.

Tu ce părere ai despre această poveste?

Citește și: A fost răpită când era doar o copilă, dar nu a renunțat o secundă la familia biologică. S-au regăsit după 51 de ani

Surse foto: Unsplash, iStock, Unsplash

Surse articol: Amomama

Articolul urmator
Un băiețel merge din ușă în ușă cerșind bani pentru a cumpăra mâncare pentru mama bolnavă, o femeie îl urmărește
Un băiețel merge din ușă în ușă cerșind bani pentru a cumpăra mâncare pentru mama bolnavă, o femeie îl urmărește
Cât de bătrână este inima ta?
Incepe quiz
Cât de bătrână este inima ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (156)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.