O femeie i-a lăsat toată averea fiicei pe care nu și-a dorit-o niciodată, dar a condiționat folosirea banilor

O femeie i-a lăsat toată averea fiicei pe care nu și-a dorit-o niciodată, dar a condiționat folosirea banilor

Redactor Divahair.ro

Ce faci atunci când mama ta înstrăinată, care nu te-a dorit niciodată, îți pune o condiție ciudată pe care trebuie să o respecți cu strictețe dacă vrei să îi moștenești averea? Da, astfel de scenarii sunt posibile și o tânără de 19 ani a fost pusă în fața acestui fapt. Află din rândurile de mai jos care este povestea sa!

Maria, o tânără de 19 ani, s-a confruntat cu o mare dilemă atunci când mama sa înstrăinată a murit, așa că a hotărât să-și povestească întâmplarea pe platforma Reddit.

Imagine cu o femeie dezamăgită care stă în pat

Femeia care i-a dat viața era extrem de bogată și, din păcate, nu și-a dorit niciodată copii și nici să se căsătorească. Deși folosea diverse metode de contracepție, ea tot a rămas însărcinată. Mai mult de atât, tatăl copilului era deja căsătorit cu o altă femeie, care nu putea să conceapă.

Ce s-a întâmplat mai departe? Ei bine, mama biologică a Mariei a vrut, inițial, să întrerupă sarcina, însă a hotărât să o păstreze după ce iubitul ei i-a spus că ar vrea să își crească fiica. Cum soția sa nu putea aduce un copil pe lume, s-a gândit că i-ar putea oferi acest "dar". Zis și făcut! Cei doi soți au adoptat-o pe micuță imediat cum s-a născut și au promis să o crească exact ca și cum ar fi fost copilul lor biologic, neștiind că, la un moment dat, vor avea propriul lor copil.

Însă s-a întâmplat și această minune. La doar un an după nașterea Mariei, mama sa vitregă a adus un băiețel pe lume și, după cum era de așteptat, și-a pierdut treptat interesul pentru fiica sa adoptată.

Timpul a trecut rapid, iar atunci când a împlinit 13 ani, tânăra s-a mutat cu bunica sa biologică. Tatăl ei și mama vitregă au fost mai mult decât fericiți de această schimbare pentru că în felul acesta se puteau concentra, în sfârșit, doar pe băiețelul lor.

La scurt timp după ce a început să trăiască alături de bunica ei, Maria a primit o vizită din partea avocatului mamei sale. Atunci, a aflat că femeia care i-a dat viață i-a lăsat o moștenire uimitoare. Chiar și așa, stabilise o condiție pe care fiica sa trebuia să o respecte neapărat dacă voia să folosească banii respectivi.

După ce au aflat că fiica lor este multimilionară, tăticul și mama vitregă au hotărât, bineînțeles, să îi facă o vizită. Aceștia i-au spus Mariei ca va trebui să își împartă întreaga avere cu ei, însă nu aveau nici cea mai mică idee despre condiția impusă de mama sa biologică.

Cuplul și-ar fi dorit banii respectivi pentru a-l putea trimite pe băiatul lor la o școală din Ivy League, însă, din păcate pentru ei, Maria nu a fost de acord să își împartă averea. Ea chiar a cerut părerea internauților de pe Reddit, neștiind dacă decizia sa a fost una greșită sau nu.

Alți utilizatori ai platformei au venit cu numeroase sfaturi și păreri:

"Nu ești obligată să le dai banii. Un părinte are obligația de a avea grijă de copiii săi. Ei nu se pot întoarce și să spună: "Acum dă-ne bani ca să ne plătim pentru că am făcut ceea ce trebuia să facem oricum"".

"Dacă vrei și poți să-ți ajuți fratele, atunci fă-o. Este alegerea ta, totuși, și nu văd de ce o persoană rezonabilă te-ar învinovăți pentru că ai ales să nu o faci."

Între timp, Maria s-a consultat cu avocatul mamei sale și a aflat și care era condiția specială pe care trebuia să o îndeplinească pentru a putea folosi banii. Ei bine, ea ar fi trebuit să urmeze neapărat o școală de afaceri.

"Așadar, nici măcar nu puteam să le dau bani tatălui meu și mamei mele vitrege, chiar dacă aș fi vrut. Mulțumită vouă am aflat că nu am nicio obligație morală să fac asta și NU voi face", a mai explicat tânăra.

Între timp, fratele său vitreg a avut o mare ceartă cu părinții săi, deoarece își dorea să urmeze o școală de arte. Mai mult de atât, el a hotărât să se mute alături de sora sa. Maria a decis și ea să urmeze o școală de afaceri pentru a putea revendica averea lăsată de mama sa decedată.

Ce crezi despre această situație? Tu ce ai fi făcut dacă erai în locul Mariei?

* Numele tinerei este unul fictiv.

Citește și: Bărbatul ajută o doamnă, e concediat pentru că a întârziat, dar își recapătă slujba datorita ei, mai apoi

Surse foto: iStock

Surse articol: Amomama, Reddit

Articolul urmator
A plănuit toată viața nunta cu iubita lui, dar după cinci zile de când au reușit să spună "DA" bărbatul a început pregătirile pentru înmormântare
A plănuit toată viața nunta cu iubita lui, dar după cinci zile de când au reușit să spună "DA" bărbatul a început pregătirile pentru înmormântare
Cu ce zodie nu ar trebui să fii niciodată?
Incepe quiz
Cu ce zodie nu ar trebui să fii niciodată?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.0 (26)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.