O fetiță îngrijorată că o soră geamănă decedată se simte singură, își duce jucăria preferată la mormânt și găsește acolo o scrisoare

O fetiță îngrijorată că o soră geamănă decedată se simte singură, își duce jucăria preferată la mormânt și găsește acolo o scrisoare

Redactor Divahair.ro

După un accident cumplit de mașină, mămica și una dintre cele două fiice mor, lăsând în urma lor inimi frânte și o confuzie și o amorțeală sufletească greu de explicat. Tăticul îndurerat rămâne să își crească singură cealaltă fetiță, însă, la început, cu rana  pierderii uriașe proaspăt deschisă, nu știe cum să gestioneze suferința proprie și nici cum să își ajute copilul să depășească, pe cât de bine posibil, trauma. Mai târziu, îi vine o idee ingenioasă. Aceasta este povestea celor doi:

Bella a rămas cu inima frântă după ce mama ei, Linda, și sora sa, Lia, au murit. Tăticul ei, Andrew, a asigurat-o de nenumărate ori că îngerii au grijă de ele și că nu trebui să se îngrijoreze, însă micuța a acceptat cu greu ideea că surioara sa a ajuns îngropată în pământ, unde era singură și i-ar fi putut fi frig.

"Mami, mi-e atât de dor de tine! Și mie mi-e dor de Lia. Poți, te rog, să te întorci? Și lui Deddy îi este dor de tine, Lia....", a strigat Bella, plângând, în timp ce își ținea ursulețul de pluș în brațe.

Andrew era chiar în fața camerei fiicei sale, care avea doar șase anișori, și a auzit-o plângând și tânjind după compania mămicii și surorii sale. Lia era geamăna Bellei.

De când Linda și Lia muriseră într-un accident de mașină, tăticul nu reușise să petreacă prea mult timp cu fiica sa. Rămânea adesea singur în camera lui și nu comunica, deoarece și lui îi era greu să facă față pierderii lor. Moartea unei persoane atât de iubite te distruge încetul cu încetul, iar Andrew a simțit pe pielea sa asta. Inima lui era frântă în mii și mii de bucățele...

După înmormântare, Bella s-a dus să locuiască cu mătușa ei. Tăticul nu era în stare să-și îngrijească fiica și nici să discute cu cineva despre ceea ce se întâmplase. Pur și simplu, nu putea accepta faptul că frumoasa sa soție și cealaltă fiică nu-i mai erau aproape.

Bella, de asemenea, a suferit teribil. A plâns zi și noapte după femeie care i-a dat viață, dar și după geamăna ei iubită. La un moment dat, tăticul ei a fost nevoit să o aducă acasă, pentru că era foarte tristă și nu putea să mai stea atât de departe de ea.

Într-o zi, în cele din urmă, a reușit să-i vorbească și să îi explice că Linda și Lia nu se vor mai întoarce acasă.

"Sunt cu îngerii, Bella. Iar mami și Lia sunt foarte fericite acolo", a explicat el.

Imagine cu o fetiță tristă

Dar Bella nu l-a crezut. Și cum l-ar fi putut crede, până la urmă? Doar le-a văzut pe cele două în timp ce erau îngropate... în pământ.

"Cum poate fi Lia bine, tăticule? Ai uitat că se sperie când e singură! De aceea a trebuit să împart patul cu ea. Probabil că îi este foarte frig și îi este și foame. Îmi fac griji pentru ea...", a zis micuța.

Andrew nu știa cum să-i spună Bellei că după moarte nu simți frig, foame, frică sau orice altceva. Cam așa stau lucrurile, din păcate, însă micuța nu putea înțelege asta.

"Dragă, trebuie să crezi. Sunt bine!", a mai adăugat el.

"Nu, tati! Ești atât de rău! Nu-ți mai pasă de Lia! Asta pentru că ne-a părăsit? Nu-mi place de tine, tati!", a zis Bella, izbucnind în lacrimi. Apoi a fugit în camera ei. Era atât de supărată.

Nici Andrew nu era mai bine. Bărbatul a suspinat și s-a uitat în gol, căci nu știa ce să mai facă.

Într-o dimineață, fetița era mai tristă ca de obicei. Se uita în gol la farfuria cu micul dejun. Nu avea poftă de mâncare și se gândea continuu la sora sa. Văzând-o așa, tăticul a devenit tot mai îngrijorat.

 Imagine cu un bărbat trist

"Tati, putem merge să ne întâlnim cu Lia astăzi? Mi-e dor de ea. Probabil că se simte singură", a spus ea.

"Dragă. Am mai vorbit despre asta. Lia este fericită acolo unde este... dar... ce-ar fi să lăsăm o jucărie cu Lia, ca să nu fie singură. Poate că Deddy poate sta cu ea?", a răspuns Andrew.

"Deddy... e jucăria mea preferată. Dar eu am atâtea alte jucării, iar Lia nu are niciuna. Dacă i-l dau pe Deddy, va fi fericită?", a zis micuța.

Andrew a dat din cap și a aprobat-o.

"Bineînțeles că da. O vom vizita pe Lia mâine. Tata are treabă și va lua și el niște jucării pentru Lia. Va fi fericită că tati i-a luat ceva. Ești de acord cu asta?", a adăugat bărbatul.

Bella a zâmbit: "Da, tati! Știi ceva, o să-i iau și prăjiturile ei preferate! Lia ar fi atât de fericită. Nu-i va mai fi foame!"

A doua zi, Andrew a dus-o pe fiica sa la mormântul Liei. Când au ajuns la cimitir, Bella și-a luat jucăria preferată și celelalte lucruri pe care le adusese pentru sora și a alergat, cu tristețe, către mormânt.

Imagine cu o statuie dintr-un cimitir

"Lia! Uite cine este aici! Este Deddy!", a strigat ea, când s-a oprit în fața mormântului Liei. Apoi, a observat lângă el un plic roz frumos. Înauntru este o scrisoare, care îi era adresată.

"Pentru Bella... de la Lia", era notat pe ea.

"Ce e asta, dragă?", a întrebat-o Andrew.

"Lia mi-a trimis o scrisoare, tati! Ți-am spus că îi este dor de mine. Vrei, te rog, să mi-o citești? Voi sta cu Lia în timp ce o citești", a zis ea.

"Sigur, dragă...", a spus tăticul.

Andrew a deschis plicul și a început să-i citească fiicei sale scrisoarea:

"Dragă Bella,

Sunt atât de fericită să am o soră dulce ca tine. Ești cea mai bună soră din lume și te iubesc atât de mult. Dar Bella, nu trebuie să-ți faci griji pentru mine. Mami este aici, în ceruri, să aibă grijă de mine, așa cum tu îl ai pe tati cu tine. Dumnezeu a chemat-o pe mami aici pentru că știa că voi fi tristă singură. Așa că nu trebuie să fii tristă și să plângi din cauza mea.

Eu și mami te iubim și vrem să fii fericită. Când m-a ajutat să scriu această scrisoare, mi-a spus că nu-i place când ești supărată și plângi. Ea vrea ca tu și tati să zâmbiți mai des. Dacă tu și tati zâmbiți în fiecare zi, ea va fi foarte fericită, iar eu vă voi zâmbi la rândul meu, chiar dacă o fac de la mare distanță.

Dacă îți făceai griji că mi-e foame, vreau să îți spun că îngerii de aici sunt foarte buni. Ei o ajută pe mami să gătească lucruri gustoase pentru mine, așa că nu mi-e foame. Nu trebuie să-ți faci griji pentru mine, Bella. Doar fii fericită. Te voi iubi mereu și îmi va fi dor de tine. Știu că nu suntem suficient de norocoase să ne vorbim acum, dar ne putem consola prin scrisori. Îți voi trimite alta în curând.

Cu drag,

Lia."

"Deci Lia nu are nevoie de nimic, tati? Nu are nevoie de prăjituri? Îi ajunge mâncarea pe care i-o dau îngerii?", a întrebat Bella cu tristețe.

Andrew a îngenuncheat în fața ei și a îmbrățișat-o strâns. Era trist, dar voia să își consoleze copila.

"Când cei dragi ne părăsesc, Bella, se duc într-un loc sigur, unde sunt fericiți. Asta pentru că îngerii vor ca familia și prietenii noștri să fie fericiți atunci când noi nu suntem în preajma lor. Și mami și Lia sunt fericite, așa că nu-ți face griji.", i-a zis el.

"Dacă Lia și mami sunt fericite... cred că și eu sunt fericită... Tot vreau să-i dau jucăriile pe care i le-am luat. Nu le vreau pentru că am alte jucării", a mai zis fetița.

"Nicio problemă, scumpo. Dar acum știm că Lia și mami sunt fericite și nu trebuie să-ți faci griji tot timpul. Nici tati nu-și va face griji în privința asta....", a spus Andrew, zâmbind.

Apoi, după ce s-a calmat, Bella l-a lăsat pe ursulețul Deddy lângă mormântul surorii sale.

Imagine cu un ursuleț de pluș

"Poftim, Deddy. Dacă Lia întreabă de mine, spune-i că voi veni să o întâlnesc în curând!", a zis fetița.

Cu timpul, ea a început să-și revină. S-a consolat știind că sora și mama ei erau fericite și în siguranță alături de îngeri. Chiar dacă a continuat să-i aducă jucării Liei, nu-și mai făcea griji pentru ea.

Andrew nu i-a spus micuței Bella că el a fost cel care a scris scrisoarea, dar a hotărât să o facă atunci când va fi suficient de mare și va putea înțelege. În plus de asta a decis să continue să-i scrie scrisori ocazional până va putea să înfrunte realitatea.

"...Îți amintești ce ți-am spus ultima dată? Voi veni să te întâlnesc chiar și atunci când voi îmbătrâni și voi deveni bunicuță, Lia! Te iubesc", îi spunea Bella surorii sale de fiecare dată când pleca din cimitir. Dar, în loc să plângă și să își facă griji pentru ea, era fericită și știa că se află într-un loc mai bun. În scurt timp, vizitele la mormânt au devenit tot mai ușor de suportat.

Tu ce crezi despre această poveste emoționantă? Ce ai fi făcut dacă erai în locul tăticului?

Citește și: „Curăță-mi pantofii!” Proprietarul unui magazin își aude fiul cum își bate joc de băiatul a cărui bunică lucrează ca femeie de serviciu

Surse foto: Pexels, Pexels, Pexels, iStock

Surse articol: Amomama

Articolul urmator
Au adoptat o fetiță cu un aspect neobișnuit, fără șanse mari de viață și au ajutat-o să devină femeie de succes
Au adoptat o fetiță cu un aspect neobișnuit, fără șanse mari de viață și au ajutat-o să devină femeie de succes
De ce esti singura?
Incepe quiz
De ce esti singura?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (55)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.