Șefa refuză să dea salariul angajatei gravide și bolnave, o dă afară pe nedrept. Ce se întâmplă după

Ramona Jurubita

După ce a avut un accident minor de mașină, o femei a fost nevoită să meargă la serviciu, deși s-a ales cu o hernie de disc, iar munca era din ce în ce mai dificilă pentru ea, fiind și însărcinată. A făcut o postare pe Reddit și a explicat modul în care șefa a decis să o concedieze, în ciuda faptului că știa cât de mult muncise.

Femeia nu avea un serviciu cu normă întreagă, ci lucra într-o campanie politică pe bază de contract de colaborare. Din păcate, cu un an înaiinte, soțul ei, de la un salariu uriaș, și-a pierdut brusc locul de muncă, rămânând șomer. Bieții de ei au stat opt luni fără niciun venit, până când femeii i s-a ivit marea oportunitate - a reușit să se angajeze ca manager de campanie. În ciuda faptului că partidul ei politic a pierdut cu 200 de voturi, experiența a fost în favoarea ei.

Femeie însărcinată care stă cu un laptop în brațe și încearcă să facă o plată online.

Nedorind să se relocheze, pentru că tocmai își cumpăraseră o casă nouă, după terminarea campaniei, a început să caute noi posturi în domeniu în același oraș, care să-i ofere un salariu bun și stabil.

La câteva săptămâni după ce s-a alăturat campaniei, femeia a suferit un accident de mașină minor și a ajuns să aibă o hernie de disc

În cele din urmă, a fost angajată pentru o campanie locală, unde a primit mai puțin decât salariul pe care îl aștepta. Pe deasupra, la numai câteva zile după ce a început să lucreze în noul colectiv, a realizat ce șefă oribilă are. Așa că nu îi rămpsese decât să aștepte ca soțul ei să obțină un loc de muncă, pentru a putea renunța ea la acest job execravil și pentru a-și căuta altceva. Până atunci, ea a decis să facă tot ce îi stătea în putință pentru a lăsa o treabă bine făcută în urma ei.

„Am ajuns să construiesc întreaga noastră echipă, consultant, sponsorizări, personal etc.”

Femeia a semnat un contract cu șefa ei, contract prin care aceasta îi promitea că, dacă reușește să strângă suficienți bani în următoarele trei luni, îi va oferi o mărire de salariu.

La câteva săptămâni după ce s-a alăturat campaniei, femeia a suferit un accident minor de mașină, în urma căruia s-a ales cu hernie de disc. la scurt timp, a aflat și că a rămas însărcinată, iar accidentarea o împiedica să se miște așa cum ar fi vrut. Din cauza durerilor de spate constante, a ales să lucreze de acasă, în loc să meargă la birou. „Am condus bine echipa și așa, am fost mândră de ceea ce făceam, deși doar aproximativ 10% din opiniile mele erau integrate în campanie. Apoi ne-am lovit de o problemă.”

Candidata a încetat strângerea de fonduri din motive personale, iar decizia ei a afectat echipa. Cu toate acestea, după o vreme, problemele s-au rezolvat și a reluat strângerea de fonduri, dar timpul se scursese în defavoarea lor.

Autoarea postării și-a concentrat toată energia și a reușit, în timp record, să își facă echipa să lucreze la viteză maximă, încercând din răsputeri să transforme campania într-o reușită. În ciuda problemelor de sănătate, a muncit din greu și impecabil.

Câteva săptămâni mai târziu, i-a spus șefei că, din cauza accidentării pe care a suferit-o la coloană, nu se poate alătura celorlalți colegi de echipă care mergeau pe teren, din ușă în ușă, pentru promovarea campaniei. I-a sugerat să angajeze pe altcineva, dar, din lipsă de bani, a fost imposibil. Acest lucru însemna că responsabilitatea căzuse pe umerii candidatului. Femeia a povestit ce s-a întâmplat în continuare:

„Am avut o întâlnire de echipă în cadrul căreia am început să presez candidatul cu privire la toate lucrurile pe care nu le făcea și a făcut o adevărată criză de nervi”.

Șefa a început să țipe la ea și a învinuit-o pentru eșecul campaniei. A pedepsit întreaga echipă, susținând faptul că managerul de campanie nu își făcea treaba corect.

După întâlnire, autoarea postării de pe Reddit a decis să nu mai facă nicio sarcină suplimentară și a continuat să își îndeplinească exclusiv rolul de manager de campanie. Șefa i-a observat comportamentul și a sunat-o:

„Din moment ce ești însărcinată și nu mai poți face munca de teren, poți fie să lucrezi pentru salariul minim, fie să-ți găsești un nou loc de muncă.”

Șefa știa că soțul femeii era șomer, așa că a presupus că aceasta nu își va părăsi postul. Cu toate astea, bărbatul a primit, din fericire, o ofertă de muncă în aceeași zi, iar angajata i-a spus că nu vrea să mai lucreze pentru ea. A asigurat-o că va îndeplini perioada de preaviz de 30 de zile, cu același salariu, și apoi va pleca.

Aceasta a refuzat să o plătească și a început să țipe și să o învinuiască pentru rezultatele proaste pe care le-a avut. Angajata a întrerupt-o, spunându-i că nu va lucra decât dacă va primit salariul din luna anterioară și salariul din luna curentă.

După ce a așteptat câteva ore, și-a dat seama că șefa ei nu va răspunde, așa că i-a trimis un e-mail în care îi spunea exact aceleași lucruri discutate prin telefon. Ca răspuns, a primit un e-mail urât, în care i se spunea că nu va primi nimic și a enumerat zece motive pentru care i-a reziliat contractul. Ea a explicat ce s-a întâmplat în continuare:

„Am decis să trimit acest e-mail întregii echipe și, desigur, toată lumea a renunțat, cu excepția consultantului. În 5 minute i-a pierdut pe toți cei pe care îi avea."

Din fericire, un prieten de-al femeii căuta pe cineva care să lucreze pentru el, așa că a fost angajată la cinci minute după concediere. Cu toate acestea, a existat un detaliu pe care autoarea postării l-a ratat: șefa ei nu semnase contractul în care scria că trebuie să o plătească pentru perioada de preaviz de 30 de zile și a început să trimită e-mailuri altor persoane, spunând lucruri urâte despre ea, fără să știe că aceasta mai avea acces la contul de serviciu și putea citi totul.

Din acele mesaje, femeia și-a dat seama că șefa ei nu avea nicio problemă cu performanța sa; doar că a vrut să-i reducă salariul pentru că era însărcinată. Angajata concediată a făcut rost și de copia semnată a contractului tot din schimbul e-mailuri.

Femeie însărcinată care butonează telefonul și încearcă să efectueze o plată online.

Șefa trimisese copia semnată consultantului ei, care a angajat un avocat pentru a lupta în instanță. Fosta angajată a descărcat imediat fișierul în care se afla documentul și a salvat dovezile care arătau că angajatoarea dorea să o plătească mai puțin doar pentru că era gravidă.

„Ea continuă să mă preseze pentru a-i preda toată munca, dar din moment ce sunt un angajat independent, îi datorez un produs final doar dacă sunt plătită. Nu primește nimic până nu sunt plătită și poate rezolva cu avocatul meu”, spunea ea la acel moment.

Șefa i-a spus apoi consultantului ei să o sune pe femeie și să-i ceară să-și ia jobul înapoi, dar aceasta a refuzat. La scurt timp după, consultantul a fost concediat și el.

În două săptămâni, femeia politician a revenit în punctul din care plecase - fără angajați care să lucreze pentru campania ei. Într-o noapte, i-a trimis un mesaj femeii însărcinate la ora 23:00, spunându-i că este dispusă să o plătească pentru serviciile ei. Nu i-a răspuns și s-a pus la somn.

„Când m-am trezit de dimineață, aveam de la ea 20 de mesaje și 5 apeluri pierdute”.

I-a spus fostei șefe că va reveni la ea după ce va vorbi cu avocatul. Douăzeci de minute mai târziu, femeia a primit un apel de la poliție în care era informată că fosta angajatoare a depus o plângere împotriva ei pentru delapidare și sustragere de date. Cu toate acestea, după o investigație detaliată, oamenii legii și-a dat seama că acuzațiile erau false. În schimb, i-au spus șefei că ea va fi acuzată de furt dacă nu îi va plăti femeii salariile cuvenite. Au întrebat-o chiar pe aceasta dacă ar dori să depună o plângere împotriva celei care a concediat-o pe nedrept, dar ea a refuzat, spunând că o va face doar dacă nu își va primi salariul.

„În două zile am primit un cec prin poștă cu salariul meu, apoi mi-am terminat și eu treaba”.

Femeia și-a încheiat postarea spunând că fosta ei șefă a pierdut alegerile cu 15 puncte. Internauții au felicitat-o fiindcă a luptat pentru drepturile ei și a câștigat.

„Mi-a făcut ziua mai bună această postare. A fost extrem de interesant de citit, paragraf cu paragraf„, a scris un internautUn alt utilizator al platformei Reddit, gruss72, a răspuns și el: „Bine că ai primit ceea ce ți se datora... dar această persoană trebuie pedepsită mai aspru.”

„Oamenii ca ea sunt autodistructivi; primesc ceea ce merită. În acest caz, ego-ul ei rănit nu este ceva din care să-și revină cu ușurință.”, a mai scris femeia.

Între timp, utilizatorea Snarky75 a spus că și șeful ei a concediat-o pentru că este însărcinată, dar l-a dat în judecată și a câștigat procesul.

Autoarea postării inițiale s-a bucurat pentru reușita colegei ei de suferință și a răspuns:

„M-am gândit că nimeni nu mă va crede că există angajatori atât de groaznici care ar face ilegalități într-un mod atât de vizibil.”

Un alt internaut a spus că șeful lui și-a batjocorit ultima asistentă care a rămas însărcinată și i-a cerut să renunțe la ideea de a avea copii. Femeia a răspuns că a aplicat pentru un loc de muncă la care angajatorul a întrebat-o dacă are vreun plan de a rămâne însărcinată, deoarece fosta angajată însărcinată a devenit un „efort financiar” pentru companie.

Majoritatea utilizatorilor au fost de acord că șefa autoarei are un comportament oribil, din cauza situației prin care a făcut-o să treacă. Oricum, toți s-au bucurat că femeia în cauză a luptat pentru drepturile ei.

De reflectat:

Crezi că persoana concediată pe nedrept ar fi trebuit să renunțe la slujba ei de la început?

Ea a mărturisit că a văzut din primele zile că erau probleme, ceea ce însemna că ar fi putut renunța la serviciu imediat. Putea să își caute alt loc de muncă și nu s-ar fi ajuns în acea situație. Cu toate acestea, unii oameni ar putea să nu fie de acord cu așa atitudine, având în vedere faptul că soțul ei era șomer și aveau nevoie de bani. Tu ce crezi?

Oare discriminarea de gen mai există la locul de muncă în zilele noastre? Tu ai asistat vreodată la ceva asemănător?

Citește și: Am renunțat la job ca să-mi organizez nunta, iar el nu vrea să își ia un al doilea loc de muncă să plătească tot

Surse articol: Amo MamaReddit

Surse foto: iStock

Articolul urmator O femeie însărcinată cu gemeni a fost dată afară din restaurant după ce chelnerița i-a văzut burta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.