Sophia își recapătă vederea și își poate vedea, în sfârșit, soțul: „Era mai chipeș decât mi-aș fi putut imagina”

Sophia își recapătă vederea și își poate vedea, în sfârșit, soțul: „Era mai chipeș decât mi-aș fi putut imagina”

Redactor Divahair.ro

Dacă treci prin greutăți cu partenerul tău de viață și te gândești să renunți la tot, ar fi cazul să nu te grăbești în luarea unei decizii. Povestea de iubire trăită de Sophia Corah arată că niciun obstacol nu este suficient de puternic pentru a face sentimentele dintre doi oameni să se stingă. A trecut prin multe înainte să își privească în ochi soțul pe care îl iubea atât de mult și care i-a fost alături necondiționat...

Problemele ei au început în primul an de facultate, când, într-o zi, s-a trezit și a simțit că era ceva în neregulă cu ea. S-a urcat în mașină și în timp ce mergea spre cursuri, a realizat că totul în jur devenea din ce în ce mai neclar. Apoi, în clasă a observat că nu mai putea citi nimic din tot ce era scris pe tablă sau chiar pe foile din fața ei.

S-a panicat brusc și a crezut că are ceva grav și că va muri în scurtă vreme. Apoi s-a dovedit că avea keratoconus, o boală care provoacă o scădere drastică a vederii.

„Am fost isterică timp de câteva săptămâni și am intrat în depresie timp de aproximativ 8 luni, fiindcă întreaga mea lume a fost dată peste cap.”, a povestit ea.

Sophia Corah într-o poză de aproape, în care i se văd în detaliu ochii

În ciuda problemei extrem de serioase, nu a vrut să renunțe la studii, doar că s-a transferat la o Universitate mai aproape de casă.

„Cea mai grea parte a experienței a fost să stau departe de familia mea și de oamenii care mă sprijineau, în timp ce mă confruntam cu schimbarea totală a vieții.”, a mărturisit tânăra.

Dar Dumnezeu a iubit-o mult și i-a oferit sprijin înzecit, trimițându-l în calea ei pe Christian, care i-a devenit soț ulterior.

„El a devenit cu adevărat familia și sprijinul meu. Am fost atât de impresionată de cât de mult ținea la mine această persoană pe care tocmai o cunoscusem.”, a mărturisit Sophia Corah.

Sophia Corah și soțul ei, îmbrățișați și fericiți
Sophia Corah și soțul ei Christian Corah

Amândoi lucrau ca asistenți rezidenți la aceeași facultate, acolo unde s-au împrietenit. Christian a avut grijă de ea din prima clipă în care a văzut-o.

„Mă plimba prin campus, se asigura că iau prânzul și chiar îmi făcea notițe verbale pentru a mă ajuta să învăț.”, a dezvăluit femeia.

De asemenea, o implica în tot felul de activități care o făceau să uite că era diferită. Singura problemă era că ea nu știa cum arăta el cu adevărat. Vederea extrem de slabă o împiedica să îi descopere trăsăturile distinctive.

Procesul de vindecare a fost complicat și a avut la bază încercarea mai multor tipuri de lentile de contact, dar și două operații.

Sophia Corah, zâmbitoare, îmbrăcată într-un maiou negru
Sophia Corah, zâmbitoare, după ce și-a recăpătat vederea

Prima pereche de lentile a ajutat-o să observe chipurile oamenilor pentru câteva ore. Deși nu a fost o soluție pe termen lung, minunea s-a produs – a reușit să vadă cum arăta bărbatul vieții ei. A fost un moment memorabil pentru amândoi.

„Era convins că eu credeam că este urât din cauza reacției pe care am avut-o. Era chiar mai chipeș decât mi-aș fi putut imagina.”, a recunoscut ea.

Apoi tânăra a continuat procesul de recuperare și a fost nevoită să plece departe pentru intervențiile care i-au redat, într-un final, vederea. Trei ani a durat așteptarea și niciunul nu mai știa ce simte cu adevărat după tot acest timp.

Cu toate acestea, Sophia a decis să se întoarcă la el și a condus 7 ore pentru a-l revedea. Deși a văzut poze cu el, nu-i văzuse deloc fața în realitate de când își recăpătase complet vederea.

„Să-l întâlnesc din nou a fost atât de copleșitor și atât de plăcut să-i văd cum se cuvine chipul după atâta timp. Mi s-a părut atât de drăguț și mi-am dorit mai mult decât orice să fiu cu el pentru totdeauna.”, a mai spus ea.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sophia Corah (@soph_isticateddd)

Din acel moment, inimile lor s-au legat pentru totdeauna și sunt împreună și astăzi. Și-au mărturisit atunci dragostea, iar la două luni distanță, Christian a cerut-o în căsătorie. Șase luni mai târziu, s-au căsătorit, punând capăt ghinionului din viața lor.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sophia Corah (@soph_isticateddd)

Acum Sophia sprijină oamenii care au keratoconus, fiindcă i se pare important ca diagnosticul să le fie pus la timp și să fie tratați în mod corespunzător.

Îndrăgostiții au în plan să cumpere o casă și să se mute împreună, acum că lucrurile s-au așezat și amândoi au locurile de muncă la care au visat. Se bucură de viața pe care o trăiesc împreună și sunt recunoscători că au reușit să treacă peste toate greutățile.

Christian este un exemplu pentru mulți, având în vedere că a avut răbdarea de a-și construi o relație cu o femeie nevăzătoare. Bunătatea lui a fost răsplătită în momentul în care soția sa și-a recăpătat vederea și l-a privit în ochi cu toată dragostea pe care i-o poartă.

Citește și: Tatăl a 4 copii refuză să-și trimită soția la azil și petrece 27 de ani având grijă de ea

Surse foto: Instagram, InstagramInstagram

Surse articol: BrightsidePeopleFlipboard

Articolul urmator
Are 90 de ani și pedalează zilnic câte două ore, de mai bine de șapte ani, pentru a-și vedea soția. Așa arată iubirea adevărată
Are 90 de ani și pedalează zilnic câte două ore, de mai bine de șapte ani, pentru a-și vedea soția. Așa arată iubirea adevărată
Mai eşti îndrăgostită de iubitul tău? Testul care este mai sincer cu tine decât eşti tu însăți!
Incepe quiz
Mai eşti îndrăgostită de iubitul tău? Testul care este mai sincer cu tine decât eşti tu însăți!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (28)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.