Spectatorii cer ca o bătrână murdară să fie dată afară din teatru, actorii i se adresează la finalul spectacolului

Spectatorii cer ca o bătrână murdară să fie dată afară din teatru, actorii i se adresează la finalul spectacolului

Redactor Divahair.ro

Coperta unei cărți nu reflectă întotdeauna și conținutul acesteia, la fel cum nici înfățișarea unui om nu poate exprima valoarea lui sau caracterul pe care îl are. De acest lucru s-a convins un grup de persoane avute, care a primit cea mai importantă lecție în timp ce se aflau într-o sală de teatru.

Oamenii bogați, îmbrăcați la patru ace, s-au așezat pe scaunele lor, în așteptarea spectacolului. Cu puțin înainte ca actorii să urce pe scenă, cineva a observat că în public se afla și o bătrână săracă și murdară, ale cărei haine miroseau destul de urât.

Marla Adams își cheltuise ultimii bani pe bilet și era tare nerăbdătoare să vadă piesa de teatru. Știa că următoarele luni vor fi foarte grele din punct de vedere financiar, fiindcă valoarea biletului cumpărat era una destul de mare.

Scaunele dintr-o sală de teatru, Gray Theater

Entuziasmul ei a fost șters rapid de vocea femeii care a zărit-o în mulțime și a început să strige, violent:

„Cine a permis acestei femei să stea cu noi? Miroase a gunoi! Paza, vă rog să o dați afară!”

Cuvintele au stârnit rumoare în sală, iar biata bătrână s-a uitat în spate și a realizat că toți o priveau cu dispreț.

„Da, mă refer la tine! Uf, cum ai intrat aici? Te-ai strecurat?”, a continuat femeia bogată pe un ton agresiv.

„Doamnă, merit să fiu aici la fel de mult ca dumneavoastră. Am plătit...”, a răspuns Marla cu respect.

Un alt bărbat a intervenit în discuție, arătându-se la fel de indignat și jignind-o pe bătrână.

„Oh, sigur! De parcă am crede asta. Te-ai uitat măcar în oglindă înainte de a veni aici? Puți, hainele tale sunt zdrențuite și arăți de parcă nu-ți poți permite nici măcar să mănânci o dată pe zi! Ce te face să crezi că meriți să fii alături de noi? Paza! Scoateți femeia asta de aici! Nu vrem să stăm lângă ea!”, a exclamat el.

Deși a încercat să le explice tuturor că a plătit biletul și că nimeni nu are dreptul de a o da afară, paznicii s-au supus dorinței majorității și au luat-o din mulțime. Nu a fost scoasă din sală, dar a fost mutată într-un colț îndepărtat din spatele încăperii.

Marla a acceptat cu demnitate ce i se întâmplase, și-a șters lacrimile și s-a forțat să zâmbească din nou. Când și-a amintit pentru ce se afla acolo, i-a fost ușor să treacă peste cuvintele urâte ce îi fuseseră adresate. Cu toate acestea, spectatorii o ridiculizau în continuare și freamătul a continuat până la intrarea în scenă a actorilor.

„Doamne! Din cauza ei, aerul de aici este poluat. De ce nu au dat-o pur și simplu afară?”, o altă femeie s-a plâns suficient de tare pentru ca Marla să o audă.

„Calmează-te, dragă. Se pare că avea un bilet. Poate că și-a cheltuit economiile de-o viață pe el.”, a răspuns soțul ei râzând.

Nicio persoană de acolo nu a sărit în apărarea sa, așa că toți au fost complici, într-un fel sau altul, la ce s-a întâmplat. Pentru că era săracă și trăia într-un adăpost pentru persoane fără locuință, Marla a trecut prin multe experiențe proaste, multe dintre ele fiind mult mai dureroase decât aceasta. De fiecare dată când avea o problemă, își spunea că Dumnezeu îi ajută doar pe aceia care rămân calmi în timpul furtunii. Așa că a uitat de insulte și s-a înveselit, mai ales după ce spectacolul a început.

Femeie în vârstă cu păr alb, care poartă ochelari și haine negre.

Citește și: O bătrână se duce să stea cu fiul și familia acestuia, după ce soțul ei moare, iar fiul o obligă să locuiască în hambar

„Oh, acești copii fac o treabă genială! Acești actori sunt atât de tineri, dar atât de talentați. Cât de speciali sunt! Merită banii și așteptarea!”, a zis ea cu bucurie în suflet, în timp ce privea spre scenă.

Piesa de teatru a durat două ore, dar pentru Marla timpul a trecut diferit și a avut impresia că totul s-a terminat mult prea repede. Actorii s-au luat de mână și s-au înclinat în fața publicului, care i-a aplaudat furtunos pentru prestația excelentă.

„Copii, ați făcut o treabă genială!”, a spus cineva din public, în timp ce alți oameni s-au ridicat de pe scaune și au început să se îndrepte spre ieșire. Dar în acel moment, o voce de pe scenă a strigat cu putere:

„Ați putea să luați loc, doamnelor și domnilor? Am dori să vă prezentăm pe cineva deosebit! Este vorba de invitatul nostru special pentru seara asta.”, a spus un tânăr actor.

Întreaga audiență a fost cuprinsă de confuzie, dar a rămas pe loc pentru a afla mai multe detalii. Și bătrâna era uimită, fiindcă înainte nu primise nicio informație despre vreun invitat surpriză.

„Vă rugăm pe toți să îi urați „bun venit” femeii care ne-a ajutat să ajungem unde suntem astăzi. Eram un grup de adolescenți iresponsabili și disprețuiți de întreaga școală, iar ea a fost singura care a crezut în noi. Singura profesoară care a fost mereu acolo pentru noi.”, a spus artistul în timp ce s-a îndreptat spre Marla și a invitat-o pe scenă.

Toată lumea a amuțit. Nimănui nu-i venea să creadă că femeia săracă și murdară era oaspetele special, mai ales că toți știau că au ridiculizat-o înainte.

Fosta profesoară de teatru a urcat pe scenă cu ochii plini de lacrimi și toții elevii au sărit să o îmbrățișeze.

„Oh, nu mă așteptam să vă amintiți de mine. Cum... cum vă simțiți, copii?” a întrebat plângând.

„Absolut incredibil, doamnă Adams!”, a exclamat tânărul în timp ce se întorcea spre public, dorind să mai transmită un mesaj important:

„Doamnelor și domnilor, dacă jucăm cu încredere astăzi, este din cauza doamnei Adams. Am văzut cum a fost tratată mai devreme și, folosind cuvinte blânde, pot spune că am fost... dezamăgiți. Nu ne așteptam ca niște oameni de familie bună să o trateze în acest fel. Doamna Adams ne-a încurajat constant să nu fim nerespectuoși cu bătrânii și nici ea nu merită să fie lipsită de respect. Am descoperit recent că locuiește într-un adăpost pentru persoane fără locuință. Din păcate, copiii ei au dat-o afară și i-au luat casa. Am organizat spectacolul de astăzi pentru a strânge fonduri și pentru a-i lua o locuință nouă, așa că vrem să organizăm spectacole viitoare cu același scop. Dacă putem găsi un sponsor, va fi de mare ajutor pentru dumneaei. Deci, da, aici se termină discursul meu de astăzi și aș aprecia dacă ați putea să-i cereți scuze. Merită asta. Mulțumesc.”, a continuat băiatul, stârnind remușcări printre spectatori.

„Copii, e în regulă.Sunt bucuroasă că-mi văd copiii. E suficient și...”, atât a apucat Marla să spună.

Unii dintre oameni au venit pe rând să își ceară scuze, în timp ce alții erau prea mândri pentru a face asta. Femeia care o insultase cu două ore înainte și-a dat seama că a greșit și a decis să se revanșeze, donând o sumă impresionantă pentru a o ajuta pe bătrână.

Femeie bogată care poartă o haină roșie din blană, în timp ce stă într-o sală de teatru.

Ce putem învăța din această întâmplare? Trebuie să ne gândim că nu știm niciodată ce se ascunde în spatele înfățișării unei persoane și că interiorul este mai important decât ambalajul. Nu este cazul să judecăm pe cineva în funcție de aparențe, ci să ne tolerăm unii pe alții, pentru că fiecare are o poveste în spate.

Citește și: Omul de serviciu este obligat să locuiască în școală cu soția și cei 4 copii. Într-o zi găsește o sumă uriașă în cont

Surse foto: Unsplash, PexelsPexelsUnsplash

Surse articol: Amomama 

Articolul urmator
Am găsit o poză cu mine din copilărie și am descoperit că mama mea adevărată este cea pe care o credeam mătușa mea
Am găsit o poză cu mine din copilărie și am descoperit că mama mea adevărată este cea pe care o credeam mătușa mea
Ce bărbat este în stare să îți aducă luna de pe cer?
Incepe quiz
Ce bărbat este în stare să îți aducă luna de pe cer?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (373)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.