Sunt însurat, dar sunt atras de bărbați. Ar trebui să-mi părăsesc soția?

Sunt însurat, dar sunt atras de bărbați. Ar trebui să-mi părăsesc soția?

Redactor Divahair.ro

Un bărbat căsătorit de 12 ani cu o femeie a început să simtă atracție și pentru bărbați în urmă cu cinci ani. Aceasta este scrisoarea pe care i-a trimis-o unui psiholog:

"Am 33 de ani și o carieră de succes. De aproximativ 12 ani sunt căsătorit cu soția mea, dar din păcate, nu aș putea spune că sunt pe deplin fericit. De ce? Ei bine, în urmă cu vreo cinci ani, am descoperit că îmi plac bărbații. Nu prea înțeleg de unde și cum au apărut aceste sentimente. Credeam că mi-am stabilit preferințele cu mult timp în urmă...

Imagine cu un bărbat supăratSursa foto: Pexels

Sunt atras și de soția mea, totuși. Nu e ca și cum mi-ar fi dispărut interesul pentru femei peste noapte. Doar că, dintr-o dată, mi-a apărut și această preferință pentru bărbați. Oare chiar sunt atras de ambii în aceeași măsură?

Soția mea este o femeie puternică și conservatoare. Nu m-ar accepta niciodată în felul acesta și tocmai de aceea am preferat să ascund această latură a mea față de ea. Dar, chiar și așa, sentimentele mele nu se potolesc. Niciodată. Am crezut că este doar o situație de moment, dar de la o zi la alta, înțeleg mai bine că mie îmi plac într-adevăr bărbații. Este acesta un motiv destul de bun încât să-mi părăsesc soția? O iubesc foarte mult și aș vrea să rămân cu ea... dacă m-ar putea accepta așa cum sunt acum. Nu vreau să o înșel, dar nici nu vreau să mă întreb pentru tot restul vieții cum este să fii cu un bărbat. Ce ar trebui să fac?"

Răspunsul psihologului este următorul:

"Îți este foarte dificil să ții acest secret față de soția ta. Oricât de mult ți-ai dori să împărtășești aceste gânduri cu ea, ți-e frică să o faci pentru că a-i putea fi judecat și chiar neînțeles. Consideri, într-o oarecare măsură, că sentimentele tale sunt „greșite” și tocmai de aceea situația ta devine și mai complicată.

Ce crezi că s-ar întâmpla dacă soția ta ți-ar afla secretul și te-ar accepta așa cum ești? Sentimentele tale ar putea deveni mai umane, mai puțin periculoase? Ce părere ai tu, până la urmă, despre faptul că simți o atracție pentru persoanele de același gen? Ți-ai dori să poți fi tu însuți atunci când ești cu ea, dar, în afară de ideea de a te iubi cu un bărbat, ce altceva mai consideri greu de acceptat pentru ea? Încerci să fii bărbatul ideal? Aceasta atracție sugerează și faptul că ai anumite nevoi psihologie și emoționale pe care ți-e frică să le împărtășești cu soția ta.

Adevărul este că fiecare dintre noi putem dezvolta atracții pentru persoanele de ambele genuri. Este normal să ai fantezii cu persoane de același gen, cel puțin ocazional. Iar unele persoane chiar le au în mod conștient, în funcție de cultura din care fac parte. Chiar și așa, este foarte important să înțelegi faptul că ești atras de oameni, fără a conta genul acestora. Există un anumit bărbat pe care îl consideri atrăgător? Un bărbat alături de care ai fantezii? Corpul tău, ca al oricărei alte persoane, dă semnale destul de clare în ceea ce privește atracția.

Poate că această curiozitate a ta pentru bărbați poartă și o semnificație psihologică. Mai exact, simți nevoia de o eliberare emoțională sau încerci să îți accepți și acele aspecte „nebărbătești” ale tale. Te-ai săturat să fii presat de societate, doar pentru că ești bărbat. Vrei să renunți la această mască de mascul dur pe care o ai și pe care ai fost nevoit să ți-o creezi din cauza mediului conservator în care trăiești. Dacă atracția ta pentru persoanele de același gen ar fi acceptată de soția ta și de apropiați, ți-ai putea arăta, în sfârșit, și latura sensibilă. Cu siguranță că ți-ai dori să uiți, pur și simplu, de puterea de care trebuie să dai dovadă mereu și să te lași protejat de altcineva.

Uneori, este frumos și pentru noi, bărbații, să ne dăm jos pelerina de Superman și să lăsăm pe altcineva să salveze sau să conducă lumea.
Sigur, bărbaților le este interzis să fie vulnerabili sau emoționali. Deși toți sunt așa, nu crezi? Înainte de toate, sunt și ei oameni! Sunt la fel de sensibili ca femeile, doar că societatea nu vrea să accepte asta. Chiar și „masculii alfa” au sentimente. Cu toții au nevoie de conexiuni profunde, sprijin emoțional, înțelegere, iubire. Doar sunt și ei oameni... La sfârșitul zilei, asta suntem toți, oameni.

Te-ai gândit, totuși, să faci terapie? Oricât de ciudat ar fi și oricât de stânjenit te-ai putea simți, te-ar ajuta să vorbești cu un expert în domeniu. Dorința fizică este misterioasă și extrem de înfricoșătoare atunci când nu o poți înțelege.

Mi se pare admirabil că nu ești dispus să-ți ignori aceste sentimente. Cauți răspunsuri, iar asta indică integritate și curaj. Cred că ar trebui să discuți despre asta cu soția ta, poate cu ajutorul unui consilier de cuplu. Mai mult de atât, consider că doar ai nevoie să te simț în siguranță în locuința ta, alături de familia ta. Vrei, de asemenea, să experimentezi și sentimentul de libertate, atât psihologic, emoțional și, eventual, fizic.

Poate vrei să faci și câteva cercetări despre ceea ce simți. Cu siguranță că după câteva zile, nevoile tale din partea soției vor deveni tot mai clare. Poate că îți dorești o relație mai deschisă, mai flexibilă din punct de vedere emoțional. Uneori, poate fi foarte dificil să alegi între angajamentul pe care îl ai și libertatea sau experimentarea fizică, fie că ești bărbat sau femeie. Te-ai căsătorit în tinerețe și, fie că îți place sau nu, psihicul, preferințele amoroase și chiar egoismul tău au suferit schimbări cu timpul. În încheiere, eu vreau să te felicit pentru curajul de auto-afirmare emoțională de care ai dat dovadă!"

Citește și: Un bărbat homosexual a adoptat, singur, 6 copii pe care nu-i dorea nimeni, din cauza problemelor de sănătate

Sursă articol: GoodTherapy

Surse foto: Pexels

Articolul urmator
Mi-am urât tatăl mult timp pentru că a fost prea dur cu mine, dar acum îi sunt recunoscător
Mi-am urât tatăl mult timp pentru că a fost prea dur cu mine, dar acum îi sunt recunoscător
Ce sanse sunt sa fii inselata?
Incepe quiz
Ce sanse sunt sa fii inselata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.