Un băiețel care vrea cu orice preț să ajungă inginer este nevoit să-și facă temele pe stradă, întins pe asfalt

Un băiețel care vrea cu orice preț să ajungă inginer este nevoit să-și facă temele pe stradă, întins pe asfalt

Lorena Pintilie

În ciuda greutăților, setea de cunoaștere învinge! Exemplul perfect vine dintr-un orășel aglomerat din Mexic, unde, pe o stradă doldora de oameni și mașini, un copilaș a fost surprins în timp ce învăța. Indiferent de vreme, de ploaie sau de soare, băiatul a fost surprins de mai multe ori întins pe caldarâm, înconjurat de cărți și de caiete, arătând lumii că nimic nu te poate opri atunci când vrei să îți atingi țelul. Zilele atât de asemănătoare păreau să nu își schimbe cursul, până când, un străin a decis să îi schimbe viața copilului.

Pasiunea lui Eduardo Rafael, un copil de 12 ani din Tarímbaro, Mexic, i-a luminat calea spre visul său, cel de a ajunge inginer. Indiferent de piedicile puse de viață în calea sa, Eduardo a făcut tot posibilul să ajungă acolo unde își dorește, chiar dacă asta însemna să-și petreacă ziua învățând pe trotuar. Nu avea jucării, cele mai bune rechizite școlare sau o casă luxoasă, dar avea determinare și o dorință!

În mijlocul luptelor sale, prea concentrat să se plângă de condiția în care se afla, Eduardo a arătat că se poate. Printre caiete și cărți, cu un pix uzat în mână și cu pantalonii rupți în genunchi, copilul a reușit să facă ceva inimaginabil: să inspire cu adevărat pe cineva. Acel cineva, avea să-i devină „salvator”.

Mișcat de dăruința băiatului, un străin a luat atitudine și a decis să facă un gest care a schimbat cursul lucrurilor din viața copilului. O poveste de bunătate și umanitate s-a născut în urma unei imagini.

Nu cunoștea altceva decât sărăcia

Copilăria lui Rafael a fost marcată de sărăcie, ceea ce nu i-a lăsat altă opțiune decât să își însoțească mama, Yolanda Hernández, și sora mai mică pe străzile din Tarímbaro, Mexic, vânzând dulciuri pentru a se descurca.

În ciuda vârstei fragede de 12 ani, a fost nevoit să lucreze alături de familia sa pentru a supraviețui. Stăteau într-o locuință mică și nu aveau cele mai bune condiții de trai, dar băiatul a refuzat să lase circumstanțele să îi definească viața și și-a propus să-și atingă țelul indiferent de ce va urma.

Fără să se lase descurajat de pavajul dur și de vremea aspră, Rafael stătea zilnic cu cărțile sale, terminându-și neobosit temele în mijlocul agitației de pe străzi. A fost o luptă zilnică, dar determinarea și rezistența de nezdruncinat a lui Rafael l-au făcut să meargă mai departe, chiar și în cele mai dificile momente.

O femeie cu dizabilități a fost nevoită să se târască singură la baie, în avion, după ce însoțitorul de zbor a refuzat să o ajute

Imaginea lui Rafael făcându-și temele pe trotuarul dur a cucerit inimile a mii de oameni atunci când a fost distribuită pe rețelele de socializare. Astfel că, o simplă poză avea să-i schimbe viața 180 de grade.

Rafael in timp ce acorda un interviu

A perseverat în ciuda greutăților

Soarta copilului părea să fie „trasă la indigo” cu cea a părinților lui, menit parcă să devină și el un simplu muncitor al societății care se chinuie să răzbească în viață. Acest gând l-a maturizat înainte de vreme și a decis să pună stop ciclului sărăciei prin studiu. A perseverat!

De îndată ce ieșea de la ore, Rafael dădea fuga pe strada unde se afla mama sa la muncă și se așeza lângă ea, pe trotuar, pentru a-și face temele. Cu un pahar de apă și un colț de pâine lângă el, copilul repeta zi după zi același ritual, sperând cu îndârjire că eforturile lui vor da roade într-o zi.

În tot acest timp, mama sa, Yolanda, l-a sprijinit cum a știut ea mai bine. În loc să îl pună la muncă l-a lăsat să-și vadă de studii, sperând că așa își va putea crea o viață mai bună și lipsită de griji. Iubirea mamei sale i-a dat putere celui mic și l-a menținut pe linia de plutire atunci când voia să renunțe.

Mi-am dorit tot ce e mai bun pentru copiii mei. Știam că singurul fel în care pot să ajungă undeva este să își termine studiile, așa că, din puținul pe care l-am avut, le-am dat lor ca să poată să meargă la școală”, spune mama băiatului. Dar vremurile erau grele, iar ea își făcea griji pentru ei, fără să știe că lucrurile erau pe cale să se schimbe.

baietelul impreuna cu mama si sora lui mai mica

Remarcat de un străin generos

Imaginea lui Rafael făcându-și temele pe trotuarul dur a cucerit inimile a mii de oameni atunci când a fost distribuită pe rețelele de socializare. Oamenii au fost mișcați de imaginea unui copil atât de dedicat educației sale, în ciuda provocărilor imense cu care se confrunta.

O persoană în special, un străin generos, a cărui inimă a fost atinsă de determinarea lui Rafael, a făcut un pas înainte pentru a-i oferi sprijin. Acesta a fost impresionat după ce a aflat că băiatul avea o medie de 9 la școală, care a fost clasificată ca fiind „Foarte bună”.

O șansă la o viață mai bună

Străinul care a rămas mișcat de dorința copilului este Alberto Frutis Solís, secretarul de stat pentru educație. Neputând să rămână indiferent la povestea lui Rafael, a decis să îl ajute și i-a oferit o bursă școlară și rechizite „viitorului inginer”.

Statornicia și dorința băiatului l-au înduioșat atât de mult pe Alberto Frutis Solis, încât a decis să meargă în căutarea altor copii cu o poveste asemănătoare pentru a-i ajuta să-și atingă visele. Entuziasmul pueril al lui Rafael a ieșit la iveală când a fost întrebat de un reporter ce a simțit după ce a primit ajutor din partea secretarului de stat: „Am fost fericit când am aflat. Nu știam, deodată au venit și au început să-mi facă poze ... M-am dus cu mama mea, apoi au venit și mi-au explicat motivul. Le mulțumesc, acum am caiete frumoase și creioane colorate și cel mai important, sunt mai aproape de visul meu”, a declarat atunci copilul.

Profesorul venea zilnic la școală cu pantofii uzați, dar nu i-a păsat, pentru că voia să fie alături de elevii lui. Copiii i-au făcut un cadou special

Solís l-a numit pe băiat „remarcabil” și i-a asigurat pe oameni că îl va sprijini pentru tot restul carierei sale școlare. „Rafael nu va trebuit să își facă griji cu privire la liceu sau universitate – va avea șansa de a-și face o viață mai bună pentru el și pentru cei dragi lui”, a declarat acesta.

Extrem de recunoscători pentru sprijinul primit

Datorită bursei, Rafael și-a putut continua studiile fără grija zilei de mâine, țintind, bineînțeles, spre marele lui vis, cel de a ajunge inginer. Cea mai recunoscătoare, însă, a fost mama copilului, care și-a exprimat mulțumirile cu cele mai frumoase cuvinte, exact așa cum numai o mamă putea: „I-am spus lui Rafael să nu își piardă credința și să tragă tare, căci nu va trece neobservat prin viață. Dumnezeu a trimis astfel un înger care să îl ridice de pe trotuar și să îl țină de mână pe drumul către visul său. Sufletul meu se bucură știind că voința și munca lui au dat roade. Nu îmi ajunge o viață întreagă să vă pot mulțumi”, a spus Yolanda, mama lui Rafael.

Povestea lui Rafael este una despre perseverență, determinare și speranță. În ciuda numeroaselor provocări cu care s-a confruntat, nu a renunțat niciodată la visele sale. Datorită bunăvoinței unui străin, cursul vieții sale s-a schimbat pentru totdeauna.

Cu această ocazie, trebuie să ne aducem aminte că, indiferent cât sunt întunecate circumstanțe, bunătatea și compasiunea pot face diferența, iar perseverența și dorința ne pot ridica de la sol chiar și atunci când nu mai avem speranță!

Surse foto: Captură de ecran Notivideo 

Surse articol: Amo Mama

Articolul urmator
Cel mai important și de preț cadou primit de la bunicul meu a fost TIMPUL LUI. Nimeni și nimic nu-l va putea egala vreodată
Cel mai important și de preț cadou primit de la bunicul meu a fost TIMPUL LUI. Nimeni și nimic nu-l va putea egala vreodată
Cât de bine îți cunoști corpul? Testul pe care orice femeie ar trebui să îl facă
Incepe quiz
Cât de bine îți cunoști corpul? Testul pe care orice femeie ar trebui să îl facă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.