Un băiețel sărac cheltuiește ultimii bani ai mamei singure pentru propria afacere

Un băiețel sărac cheltuiește ultimii bani ai mamei singure pentru propria afacere

Redactor Divahair.ro

Sărăcia este cea mai cruntă experiență prin care poate să treacă o femeie care este și mamă. Grija zilei de mâine nu mai este îndreptată spre nevoile ei, ci spre dorințele și sănătatea puilor ei. Din nefericire, multe mame sunt nevoite să își crească singure copiii și ajung în situații grele. Tot ce vor este să aibă ce le pune pe masă micuților și să se asigure că ei nu suferă. Preferă să verse multe lacrimi amare, să muncească din greu, fără oprire chiar, dar să vadă că omuleții pe care i-au adus pe lume zâmbesc și nu mor de foame.

În aceeași ipostază complicată s-a trezit și Berenice Pacheco, o femeie din Los Angeles care își crește singură cei trei copii. A rămas fără slujbă în martie 2020, chiar în timpul pandemiei de COVID-19 și a fost nevoită să se mute într-o magazie alături de cei mici. Au început să se descurce din ce în ce mai greu, nu aveau bani de jucării, dulciuri și alte plăceri ale copilăriei. Fiindcă spațiul de locuit pe care și-l permiteau nu avea baie, erau nevoiți să se spele afară și să folosească toaleta unui restaurant din apropiere. Ca orice mamă iubitoare și responsabilă, Berenice Pacheco suferea enorm că nu le putea oferi fiilor săi un trai mai bun.

„Ca mamă, aveam inima frântă. Am simțit că îmi dezamăgesc copiii.”, a spus femeia.

Aaron Moreno, fiul de 8 ani al lui Berenice Pacheco.
Aaron Moreno, fiul de 8 ani al lui Berenice Pacheco.

Toți mergeau la școală, dar temele și le făceau pe unde apucau, fiindcă nu aveau nici măcar o masă în spațiul în care trăiau. Mama nu le putea cumpăra jucării, așa că singura lor distracție era întâlnirile cu alți copii, în parc. Dar până și de asta au ajuns privați în momentul în care toți oamenii au fost obligați să stea în case. Unul dintre cele mai dureroase momente pe care a trebuit să îl înfrunte a fost acela în care i-a refuzat o poftă fiului său de opt ani, Aaron Moreno. Băiatului îi plăceau la nebunie chips-urile cu sos de brânză, dar mama nu și-a permis să-i cumpere, fiindcă mai avea doar 12 dolari pe care trebuia să îi folosească atent, pentru nevoile de bază ale întregii familii.

Aaron Moreno în timp ce savurează gustarea lui preferată.
Aaron Moreno în timp ce savurează gustarea lui preferată.

Pentru că nu a știut cum să se scuze în fața copilului, i-a spus în glumă că își va lua gustarea preferată când va avea propria afacere și va produce bani. Aaron Moreno a început să se gândească tot mai serios la această sugestie și, deși are doar opt ani, i s-a părut o idee excelentă să o scoată el pe femeia care i-a dat viață din problemele financiare. Acea frază a mamei disperate a schimbat total gândirea elevului de opt ani, dar și viața familiei sale. Totul în jur s-a transformat la scurt timp după ce au început să îi răsune în minte acele cuvinte.

După multă gândire și planificare, i-a spus mamei sale că este pregătit să își înființeze propria afacere. Avea nevoie doar de fonduri și i-a propus ei să îi dea ultimii bănuți. Era încrezător și știa că va reuși să îi înmulțească.

Știm toți că un părinte are obligația morală de a susține cam orice vis al copilului său, așa că femeia din Los Angeles a făcut tot ce a putut pentru a îndeplini dorința fiului. A fost imediat de acord să îi dea banii, cu orice risc, mai ales când a aflat ce afacere avea de gând să pună pe picioare.

Tânărul antreprenor intenționa să vândă plante, fiindcă era fascinat de aceste minuni ale naturii. Au găsit și un nume pentru micul magazin înființat – „Grădina lui Aaron”. A cumpărat opt plante, pe care le-a așezat în fața magaziei, încercând să atragă posibili cumpărători. În scurt timp, a vândut toate ghivecele și a obținut 16 dolari, ceea ce înseamnă că a avut un profit de 4 dolari. Apoi, a cumpărat altele cu banii câștigați și veniturile i-au crescut, pe măsură ce a investit din ce în ce mai mult în afacerea sa.

Câteva persoane binevoitoare au decis că ar trebui să îi facă o pagină de Instagram, unde să îi promoveze mica întreprindere. Așa a reușit să atragă și mai mulți clienți și să devină cunoscut în mediul online, înmulțindu-și câștigurile. Cum era de așteptat, puștiul a fost extrem de recunoscător tuturor celor care au contribuit la evoluția sa ca mic antreprenor și le-a transmis un mesaj: „Mulțumesc tuturor oamenilor care au cumpărat o plantă de la mine. Acest lucru înseamnă foarte mult.”, a scris băiatul.

Micul antreprenor Aaron Moreno, alături de o clientă fericită
Micul antreprenor Aaron Moreno, alături de o clientă fericită.

În cele din urmă, a strâns suficienți bani (prin intermediul afacerii și al donațiilor pe care le-a primit) pentru a se muta într-un spațiu de locuit mai bun. Mama sa a plâns când a văzut ce amploare a luat dorința fiului ei de numai opt ani și ce întorsătură favorabilă a luat viața lor. S-au mutat într-o garsonieră, unde condițiile erau cu mult peste cele din magazie. Berenice Pacheco a fost extrem de mândră când a realizat că eforturile lui au dat roade și, mai ales, că banii au fost folosiți pentru bunăstarea întregii familii. Aaron și-a dorit, de asemenea, să o aducă înapoi pe sora sa, care a fost nevoită să locuiască departe de ei timp de doi ani din cauza situației nefavorabile în care trăiau.

Berenice Pacheco și cei trei copii ai săi
Berenice Pacheco și cei trei copii ai săi.

„În sfârșit, avem propria noastră bucătărie. Aaron și sora lui au un loc unde să-și facă temele.”, a spus mama bucuroasă.

Chiar dacă noua locuință nu este cu mult mai mare, progresul este imens, având în vedere trecerea de la magazie la un apartament (fie el și cu un singur dormitor). Parcursul acestei familii este incredibil, mai ales că stâlpul casei s-a dovedit a fi un puști de opt ani!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aaron M. (@aaronsgarden)

În prezent, băiatul se fotografiază cu fiecare persoană care calcă pragul magazinului său de plante și postează imaginile pe Instagram, arătându-se recunoscător pentru fiecare ghiveci vândut. Are acum aproape 28 de mii de urmăritori pe Instagram, dovadă că a stârnit admirația multor oameni, iar curajul și determinarea lui au fost extrem de apreciate.

Eforturile lui Aaron Moreno dovedesc încă o dată că un om care pornește de jos poate ajunge să cunoască o ascensiune total neașteptată, atât pentru el, cât și pentru cei din jur. Minunile există și se nasc întotdeauna din motivația pe care o găsim în interiorul nostru!

Tu ce fapte bune ai făcut în ultima vreme pentru a bucura sufletele celor dragi?

Citește și: O mamă îl aruncă pe fiul de 3 ani în cimitir. El aleargă după mașina ei, fără să știe că nu va opri

Surse foto: Instagram, Instagram, Instagram, Instagram

Surse articol: AmomamaSecretlifeofmomYoutube

Articolul urmator
Eroii există printre noi! Un bărbat a devenit salvatorul familiei după ce i-a donat un rinichi tatălui și o parte din ficat tatălui vitreg
Eroii există printre noi! Un bărbat a devenit salvatorul familiei după ce i-a donat un rinichi tatălui și o parte din ficat tatălui vitreg
Cum stai cu norocul in 2020? Iti va merge bine in dragoste, sanatate, cariera sau bani?
Incepe quiz
Cum stai cu norocul in 2020? Iti va merge bine in dragoste, sanatate, cariera sau bani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.