Un bărbat paralizat care a mers la altar, după 7 ani, în scaunul cu rotile, a adoptat 6 copii

Un bărbat paralizat care a mers la altar, după 7 ani, în scaunul cu rotile, a adoptat 6 copii

Redactor Divahair.ro

Curajul, determinarea și nu în ultimul rând bunătatea pot face cu adevărat minuni. Chris Norton și soția sa Emily ne dovedesc tuturor că, în ciuda greutăților la care ne supune soarta, mereu avem opțiunea de a ne ridica de la pământ și de a ne continua, cu demnitate, viața.

Emily s-a născut și a crescut într-un cartier de clasă mijlocie din Muscatine, Iowa, alături de sora sa și cei doi frați ai ei. Încă din copilărie, aceasta obișnuia să meargă la biserică în fiecare duminică, căci familia ei era foarte credincioasă. A fost crescută cu smerenie și a adoptat valorile puternice ale părinților ei, care au transformat-o în femeia minunată de astăzi.

Imagine cu Emily Norton și Chris Norton într-o pădureSursa foto: Facebook

Pe când era doar un copil, aceasta a văzut o emisiune despre adopția internațională, fapt care i-a schimbat complet viața peste noapte. Ea a devenit foarte sensibilă în fața suferințelor copiilor bătuți de soartă și, încă de pe atunci, și-a dat seama că trebuie să facă ceva în privința asta.

Inițial, ea și-a întrebat părinții dacă ar putea adopta copii nevoiași, dar aceștia i-au explicat că este mult prea devreme pentru ea să înțeleagă cu adevărat ce înseamnă asta. Chiar și așa, dorința de a ajuta a micuței Emily de atunci nu s-a stins niciodată. Ea a crescut urmărindu-i pe copiii din jurul ei care trăiau în condiții grele, fără părinți sau fără casă.

Din fericire, lucrurile s-au așezat pentru ea și a ajuns să facă exact ceea ce-și dorea: să-i ajute pe cei care aveau nevoie de dragoste și grijă. Atunci când l-a cunoscut pe Chris Norton, cel care urma să îi fie soț, visul ei a început să prindă contur.

Imagine cu Chris Norton și Emily Norton la absolvirea lui ChrisSursa foto: Facebook

În anul 2010, pe când avea doar 18 ani, Chris a suferit o leziune gravă a măduvei spinării în timpul unui meci de fotbal la Luther College, Iowa. La vremea aceea, medicii i-au oferit 3% șanse de a se mișca și de a mai simți ceva vreodată. Acesta și-a început noua viață într-un scaun cu rotile și, în ciuda greutăților care i-au umbrit existența, a trăit și trăiește în continuare în cel mai frumos mod posibil.

Și-au clădit visul împreună

Atunci când s-au cunoscut, Emily și Chris au fost impresionați de dorința celuilalt de a-i ajuta pe alții.

"Am simțit o conexiune instantanee cu Chris și m-a atras atitudinea lui pozitivă. Ne-am îndrăgostit foarte repede. L-am văzut pe Chris așa cum era el ca persoană și nu m-a interesat faptul că este într-un scaun cu rotile.", a spus tânăra despre întâlnire cu soțul ei.

Cei doi și-au dat seama destul de repede că sunt meniți să fie împreună, așa că s-au logodit. În anul 2015, Emily l-a ajutat pe partenerul ei să meargă pe scenă pentru a-și lua diploma la ceremonia de absolvire.

Pe atunci, el a pus că următorul său obiectiv este de a putea merge la propria sa nuntă. După mulți ani de terapie fizică, în care a fost ajutat și încurajat constant de soția sa, Chris a reușit să facă imposibilul. În 2018, el a mers șapte metri spre altar, de mână cu mireasa sa.

"A fost incredibil pentru făceam asta cu Emily. Emily este dragostea vieții mele. Am făcut-o împreună ca o echipă. A fost pur și simplu incredibil să-mi dau seama că îmi va fi aproape pentru tot restul vieții și că vom face următorii pași împreună ca și cuplu căsătorit.”, a povestit bărbatul pentru Good Morning America.

După ce s-au cunoscut, cei doi îndrăgostiți au început să pună bazele marelui lor vis. Amândoi își doreau să-i ajute pe cei nevoiași, așa că au descoperit împreună calea de a face acest lucru. Inițial, Chris a înființat o fundație pentru copii în scaune cu rotile, iar Emily a început să lucreze în case pentru copii. Mai apoi, aceștia și-au început frumoasa aventură ca asistenți maternali.

Primul copil pe care l-au îngrijit a fost Whittley, o fată de 17 ani pe care Emily a cunoscut-o când făcea voluntariat în liceu. Într-o noapte, adolescenta a sunat-o pe aceasta și i-a spus că a fost dată afară din centrul de plasament în care locuia, exact cu un an înainte de a fi scoasă din sistem.

Din păcate, nicio altă familie nu a fost dispusă să o accepte deoarece tânăra avea foarte multe probleme. La vremea aceea, autoritățile i-au oferit ca soluție să se mute într-un centru de detenție pentru minori. Chiar și așa, fata i-a întrebat pe Emily și pe Chris dacă ar putea să o adopte. Aceștia nu au refuzat-o.

Atunci când au adoptat-o pe Whittley, în 2018, cei doi erau logodiți și aveau doar 23 de ani. Lucrurile nu au mers întotdeauna bine și au fost nevoiți deseori să recurgă la măsuri stricte, dar chiar și așa, întregul proces a meritat. Cu ajutorul părinților ei adoptivi, tânără a reușit să termine liceul.

Imagine cu Chris Norton alături de Emily Norton și copiii lor la zooSursa foto: Facebook

La un an după ce au înfiat-o pe Whittley, Chris și Emily au devenit părinții altor patru fete: Ava, Lilliana, Isabella și Ariana. Viața cu cinci copii nu fost deloc ușoară pentru aceștia, dar împreună au izbândit. Cei doi au povestit că s-au confruntat deseori cu depresie și cu anxietate, însă s-au susținut unul pe celălalt și au reușit să depășească orice moment dificil. În iunie 2021, familia lor a devenit completă, atunci când au adoptat cel de-al șaselea copil, pe Keondre.

„De când m-am accidentat la măduvă și până la nunta noastră au trecut exact șapte ani. Am avut nevoie de șapte ani pentru a reuși să merg șapte metri alături de Emily pe culoar la nunta noastră.", a mai mărturisit Chris despre marele moment din viața sa.

Emily și Chris nu s-ar fi așteptat niciodată să devină părinți de la o vârstă atât de fragedă. Cei doi și-au împărtășit întreaga aventură într-un memoriu, „The Seven Longest Yards”, lansat în iulie 2019. Cartea lor a fost, ulterior, adaptată într-un documentar Netflix, „7 Yards: The Chris Norton Story”.

Chris, care este și fondatorul „Fundației Chris Norton” și speaker motivațional, a primit premiul Adopt America Network's 2021 Ransom în luna noiembrie, 2021. În iunie 2019, fundația sa a organizat un campionat în scaun cu rotile pentru 25 de copii cu leziuni ale coloanei vertebrale și familiile acestora.

Tu ce crezi despre această poveste?

Citește și: Mama îi spune fiicei că a fost schimbată la naștere, fata își face testul ADN ani mai târziu și descoperă că a fost o minciună

Surse articol: Amomama, People, Lovewhatmatters

Surse foto: Facebook

Articolul urmator
Un bărbat a fost părăsit de soție după ce unul din copii lor a fost diagnosticat cu cancer. Bărbatul își crește singur cei 7 copii
Un bărbat a fost părăsit de soție după ce unul din copii lor a fost diagnosticat cu cancer. Bărbatul își crește singur cei 7 copii
Ce fel de copii vei avea?
Incepe quiz
Ce fel de copii vei avea?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.