Un bătrânel o sună, plângând, pe nepoata pe care nu a mai văzut-o de ani de zile, rugând-o să vină

Un bătrânel o sună, plângând, pe nepoata pe care nu a mai văzut-o de ani de zile, rugând-o să vină

Redactor Divahair.ro

Robert, un bătrânel, își dorea din tot sufletul să o vadă pe nepoata sa, Pauline, dar ea era întotdeauna mult prea ocupată pentru a-i face o vizită. Într-o zi, a sunat-o cu disperare și a rugat-o să vină acasă, însă femeia l-a refuzat și de această dată. Ceea ce s-a întâmplat câteva zile mai târziu este șocant...

"Totul este în regulă, bunicule. Nu cred că voi putea veni să te văd prea curând. Soțul meu este ocupat cu munca, la fel și eu. Nu avem prea mult timp liber. Dar voi vedea ce putem face de sărbători anul acesta", i-a spus Pauline bunicului ei, Robert, când acesta a sunat-o iar.

Bătrânelul încerca să țină legătura cu nepoata sa, motiv pentru care o suna cel puțin o dată pe săptămână. Ea era singura persoană de familie care îi mai rămăsese pe lume după ce fiica sa, mama lui Pauline, murise cu ani în urmă. Cu toate acestea, femeia nu reușea niciodată să-și viziteze bunicul. Ea se mutase din Utah în New York și avea o viață agitată. Nu-l mai văzuse pe bătrânel de ani buni.
Lui Robert îi era teribil de dor de nepoata sa. Își dorea să o poată vizita mai des, însă nu își permitea să călătorească. În plus de asta, Pauline oricum nu-și putea găsi timp pentru el. Chiar și așa, bătrânul a continuat sa spere.

Imagine cu un bărbat bătrân care vorbește la telefon

"Sigur, dragă. Să ai o zi bună", i-a spus el și au încheiat convorbirea într-o notă veselă.

În următoarele luni, apelurile au devenit mai scurte și mai rare. Pauline urma să fie promovată la serviciu și trebuia să se concentreze asupra carierei sale. Deseori, ignora apelurile bunicului său sau nu era atentă la ceea ce vorbea cu el. Într-o zi, totuși, lucrurile aveau să se schimbe...

Telefonul a început să sune și, din fericire, Pauline și-a găsit puțin timp pentru a vorbi cu bunicul său. Bătrânul se comporta ciudat.

"PAULINE! Trebuie să vii repede aici! Te rog! Te rog! Trebuie să vii aici! Trebuie să te văd! Este important!", a strigat el.

"Bunicule, ce se întâmplă? Ce se întâmplă?", a întrebat ea, îngrijorată. Bătrânul plângea și părea disperat.

Imagine cu o femeie îmbrăcată într-o rochiță roz

"Am nevoie de tine aici! Te rog! Te rog! Trebuie să te întorci!", a implorat el.

"Dar ce se întâmplă?", a insistat Pauline. Însă femeia nu a reușit să afle ce s-a întâmplat cu bunicul său, căci șeful ei a intrat imediat în birou și a fost nevoită să lase telefonul deoparte.

"Pauline, să mergem. Ședința începe chiar acum. Clientul vrea să terminăm repede cu asta", a spus șeful ei și a plecat în grabă.

Imediat după ce a plecat, Pauline i-a promis lui Robert că îl va vizita curând, iar apoi a închis apelul în grabă. Trebuia să ajungă la ședință. În schimb, bătrânul a rămas plângând în telefon, cu disperare.

Imagine cu un bărbat bătrân care se uită la telefon

Acea zi a fost cu adevărat agitată pentru Pauline. Femeia era epuizată și nu își dorea decât să ajungă acasă să se odihnească. Bineînțeles că a uitat să-l sune înapoi pe bunicul ei, mai ales că nu găsise niciun alt apel ratat din partea acestuia.

Câteva zile mai târziu, telefonul ei a sunat din nou. De data aceasta, nu mai era bunicul ei, ci un număr necunoscut.

"Alo?", a întrebat ea.

"Alo, da. Sunteți Pauline Sterling?", a spus persoana care o sunase.

"Da, eu sunt.", a răspuns ea.

"Bună ziua, doamnă Sterling. Eu sunt Anastacia Garrison. Sunt asistenta socială a bunicului dumneavoastră. Speram să vorbesc cu dumneavoastră despre îngrijirea lui", a explicat persoana de la celălalt capăt al firului.

Pauline nu putea înțelege ce se întâmplă.

"Îmi cer scuze. Asistentul său social? De ce are nevoie de un asistent social?", a întrebat femeia.

"Statul l-a preluat pe bunicul dumneavoastră și acum locuiește într-un azil de bătrâni", a dezvăluit doamna Garrison.

"Poftim? Bunicul meu este proprietarul casei lui. Asta este imposibil. Sunteți sigură că este el? Robert Matthews?", a întrebat Pauline, uluită.

"Da, el este. Și văd că nu ești la curent cu situația, deși bunicul tău ne-a asigurat că vei veni în curând, pentru că ți-a povestit ce s-a întâmplat", a continuat asistenta.

"Nu, nu știu...", a zis femeia, gândindu-se că nu a băgat de seama ce i-a zis bunicul ei.

"Ei bine, ar fi frumos să vorbesc cu tine personal. Ar trebui să vii curând pentru discuta unele lucruri", a adăugat doamna, vorbind cu autoritate.

Pauline era atât de confuză. Știa că nu-și poate lua liber de la serviciu, dar nu mai avea de ales. Trebuia să afle ce se întâmplase cu bunicul ei.

Imagine cu o femeie supărată la birou

"Bine, hmm. Sunt în New York, așa că voi fi acolo în câteva zile. Unde este acest azil?", a întrebat ea, iar apoi asistenta socială i-a oferit toate detaliile.

Câteva zile mai târziu, Pauline a ajuns la azilul de bătrâni din Utah, unde s-a întâlnit cu Anastacia, care părea drăguță.

"Aș vrea să îl duc pe bunicul meu înapoi la casa lui. Trebuie să fie o greșeală.", i-a spus Pauline asistentei.

"Doamnă Sterling, casa bunicului dumneavoastră a ars cu ceva timp în urmă. A spus că v-a sunat în acea zi. Pompierii m-au sunat pentru că el plângea isteric și vă striga. L-am adus aici și l-am liniștit. Ne-a tot asigurat că vei veni. Dar când nu ați venit, am decis să vă sun eu însămi", a explicat Anastacia.

"O, Doamne! Casa lui... Nu-mi vine să cred! El m-a sunat, dar eu eram... prea ocupată", a răspuns Pauline și începuse să lăcrimeze.

"Înțeleg. Ei bine, acum că ești aici, putem decide unele lucruri. S-ar putea ca bunicul tău să aibă nevoie de un control medical, pentru orice eventualitate, și trebuie să știm dacă vrei ca el să rămână aici permanent.", i-a explicat Anastacia lui Pauline.

"Nu! Categoric nu. Vreau să-l scot de aici și îl iau cu mine la New York", a răspuns imediat Pauline, în timp ce își ștergea lacrimile.

Din fericire, după ce a purtat lungi discuții cu asistenta socială, Pauline a reușit să îl scoată pe bunicul ei din acel azil de bătrâni. Imediat după, a cumpărat bilete de avion pentru New York și l-a dus pe bătrân la ea acasă. Știa clar că nu se comportase bine cu el și voia neapărat să se revanșeze.

Imagine cu un avion pe cer

Robert a fost atât de fericit să se mute la New York, mai ales că nepoata sa i-a cumpărat un apartament și locuia foarte aproape de ea. În plus de asta, el a vizitat medicul și a primit un tratament, însă a fost asigurat că starea sa de sănătate este îmbucurătoare.

Bătrânul a devenit, într-un final, și străbunic, căci nepoata sa a adus pe lume două minuni. Pauline a fost atât de fericită să-l aibă pe bunicul ei aproape, iar el a ajutat-o cu tot ce a putut până în ultimele sale clipe din viață.

Ce crezi despre această poveste emoționantă?

Citește și: Vindecarea nu are un termen limită, așa că ia-ți tot timpul de care ai nevoie

Surse foto: iStock, UnsplashUnsplashUnsplashUnsplash

Surse articol: Amomama

Articolul urmator
Are 90 de ani și pedalează zilnic câte două ore, de mai bine de șapte ani, pentru a-și vedea soția. Așa arată iubirea adevărată
Are 90 de ani și pedalează zilnic câte două ore, de mai bine de șapte ani, pentru a-și vedea soția. Așa arată iubirea adevărată
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!
Incepe quiz
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (12)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.