Un tată și-a prins fiul adolescent că pleacă noaptea de acasă. Băiatul muncea în secret pentru a-și ajuta un coleg de clasă bolnav

Un tată și-a prins fiul adolescent că pleacă noaptea de acasă. Băiatul muncea în secret pentru a-și ajuta un coleg de clasă bolnav

Redactor Divahair.ro

Minciuna are picioare scurte și nu aduce niciodată lucruri bune. Un tânăr s-a convins de asta după ce a încercat constant să își mintă părinții. S-a ales, mai apoi, cu o lungă pedeapsă, dar și cu o lecție importantă de viață, care l-a dat peste cap. Cu siguranță că nu va mai încerca să mintă pe nimeni niciodată!

Simon a intrat pe vârfuri, în liniște în dormitorul părinților săi, în timp ce ei luau masa.

"Trebuie să găsesc portofelul lui tata", s-a gândit el în timp ce căuta rapid în dulapul tatălui său.

Însă chiar când l-a găsit, a avut parte de o surpriză neplăcută.

"Hei, Simon! Ce cauți aici?", a întrebat tatăl său, Jack, înainte ca fiul să adolescent să încremenească.

"Tată, eu doar...", a început băiatul să se explice, dar nu a avut șansa de a-și termina replica.

"Căutai bani, nu-i așa?", l-a întrerupt Jack.

"Mama ta și cu mine știm deja că ai furat bani din dulapul meu", a continuat bărbatul.

"Nu, tată. Nu este așa", a spus Simon, încerând să se apere, deși realitatea era alta. Chiar fura bani de la părintele său.

"Nu mai minți, fiule. Știu că ți-ai cumpărat jocuri video și că ai cheltuit bani ieșind cu prietenii tăi. Nu m-am așteptat niciodată la asta din partea ta", a spus Jack.

Simon furase bani din dulapul tatălui său și îi cheltuise pe lucruri inutile, dar nu-și putea recunoaște greșeala. Totuși, cum aflase bărbatul despre asta?

"Tată, ai înțeles greșit. Am furat bani pentru că unul dintre colegii mei de clasă este bolnav, iar familia lui nu avea suficienți bani pentru a-i plăti operația. Încercam doar să ajut", a mințit el încercând să scape.

Imagine cu un tată care discută cu fiul său pe canapea

"Oh, serios? Cum îl cheamă pe băiat?", a întrebat Jack, surprins de gestul fiului său.

"Este Adam. Știi tu, băiatul scund care locuiește la câteva străzi distanță", a mințit, din nou, Simon.

Însă Jack nu l-a crezut pe fiul său în totalitate, chiar dacă i-a dat de înțeles asta. A doua zi, a mers să viziteze casa lui Adam și a avut iarăși parte de o surpriză deloc plăcută.

"Bună, eu sunt Jack. Tatăl lui Simon. Adam este acasă?", a spus bărbatul atunci când a apărut la ușa mamei lui Adam.

"Nu, Jack. Este la școală. De ce ar fi acasă?", a spus femeia.

"Simon mi-a spus că Adam a avut nevoie de o operație în urma unei accidentări. M-am gândit că trebuie să fie acasă.", a explicat tăticul, surprins.

"Ce operație? Fiul meu este foarte bine", a răspuns mama lui Adam, nedumerită.

"Oh, bine. Cred că am înțeles greșit, îmi pare rău pentru această situație. Să aveți o zi bună!", a spus Jack înainte de a se întoarce acasă. Era foarte furios pentru că înțelese că fiul său l-a mințit cu nerușinare.

"Ești pedepsit!", a strigat bărbatul după ce fiul său a ajuns de la școală, iar apoi l-a anunțat că nu mai are voie să iasă din casă pentru o lungă perioadă. I se permitea doar să meargă la școală și atât.

Fără să scoată un cuvânt, Simon s-a dus în camera lui și a trântit ușa. Era supărat că tatăl său aflase adevărul și că nu mai putea ieși cu prietenii lui. Dar în loc să se simtă vinovat pentru greșeala pe care a făcut-o și să încerce să repare lucrurile, a decis să îi dea lui Adam o lecție.

A doua zi, Simon l-a agresat pe Adam în clasă, după ce majoritatea elevilor au plecat de acolo.

"Ce faci?" a strigat Adam, speriat.

"Îi mai vrei, nu-i așa?", a spus colegul său în timp ce îi arunca ochelarii pe un pervaz înalt la care nimeni nu putea ajunge.

"Du-te și adu-i", a mai adăugat.

Imagine cu o sală de clasă de la școală

Încercând să-și recupereze ochelarii, Adam și-a pierdut echilibrul și a căzut, rănindu-se atât de tare încât profesorii au au fost nevoiți să sune la numărul de urgențe. Curând, o ambulanță l-a luat pe tânăr pentru a-l transporta la spital, iar în tot acest timp Simon se uita îngrozit la colegul său de clasă.

Câteva zile mai târziu, după ce a scăpat de pedeapsa primită de la tatăl său, Simon a venit acasă într-o dimineață, după ce petrecuse toată noaptea afară. În timp ce își scotea pantofii și își agăța haina, tatăl său, supărat fiind, l-a întrebat: "Unde ai fost?"

Simon a simțit cum i se încălzesc obrajii. Deși nu mai era pedepsit, părinții lui îi spuseseră că nu avea voie să stea afară toată noaptea sau să meargă la petreceri. Dar, de data aceasta, exista un motiv foarte clar pentru faptul că nu ajunsese acasă la timp.

"Tată, lucrez la o băcănie. Am vrut să-ți spun despre noua mea slujbă cu jumătate de normă", a spus Simon.

"Ce prostii! Știu că tocmai te-ai întors de la o petrecere", a țipat Jack.

"Nu, tată. Am fost la muncă. Am început să lucrez pentru că am vrut să economisesc bani pentru Adam. A fost rănit în clasă din cauza mea acum două săptămâni, așa că vreau să mă revanșez față de el.", a spus tânărul.

Jack a râs după ce a ascultat explicația fiului său, deoarece credea că Simon mințea din nou.

"Crezi că o să cred din nou această poveste? Niciodată!", a spus bărbatul, furios.

"Crede-mă, tată. Poți să o suni pe mama lui Adam ca să verifici dacă mint", a răspuns Simon înainte de a povesti ce s-a întâmplat la școală.

Câteva ore mai târziu, Jack a sunat-o pe mama lui Adam și a aflat că fiul ei chiar a căzut la școală, dar a mai spus că nu a fost vina lui Simon. În schimb, i-a zis lui Jack că fiul ei a alunecat și a căzut pe podea. După ce a închis, Jack l-a chemat pe fiul său în camera lui.

"Da, tată?", a întrebat adolescentul.

"M-ai mințit din nou, Simon, dar de data aceasta nu te voi pedepsi", a spus Jack cu severitate.

"Du-te și fă-ți bagajele pentru că te las la ferma bunicului tău. Vei trăi acolo fără telefon, jocuri video și laptop", a mai adăugat el.

"Dar, tată...", a spus Simon.

"Nu vreau să aud nimic, Simon. Fă-ți bagajele. Acum!", a țipat tatăl.

Simon nu a avut de ales decât să își împacheteze lucrurile și să se pregătească de plecare. Era trist că tatăl său nu îl credea, dar, în același timp, se simțea ușurat pentru că Adam nu a zis nimănui că din vina sa a căzut. Cu siguranță că Jack s-ar fi înfuriat să afle ce a făcut fiul său.

Imagine cu bagaje într-o încăpere

În următoarele câteva zile, Simon a muncit din greu la ferma bunicului său și l-a ajutat la toate treburile. Jack îi spusese bătrânului de ce îl lăsa pe băiat la fermă, iar el a fost foarte strict cu adolescentul. Cu toate acestea, a fost surprins să vadă cât de mult muncea nepotul său.

"Mă simt atât de bine să te văd muncind, Simon. În sfârșit, există și altceva care ți se pare interesant în afară de jocurile video", a spus Richard, bunicul lui Simon.

Simon i-a zâmbit lui Richard, i-a mulțumit că i-a lăudat eforturile, apoi i-a spus ce i se întâmplase lui Adam. I-a mai povestit, de asemenea, că lucra la o băcănie pentru a ajuta familia lui Adam să plătească operația.

"O, Doamne. Este atât de trist ce s-a întâmplat. Dar nu-ți face griji, te voi ajuta", a spus bătrânul.

A doua zi, Richard l-a chemat pe Simon în camera lui și i-a spus că vorbit cu proprietarii fermelor vecine și că trei dintre ei au fost de acord să-l plătească dacă acesta avea grijă de culturile lor și dacă va lucra pentru ei toată vara.

"Oh, asta este o mare oportunitate, bunicule!", s-a bucurat tânărul. Deși credea că Richard îl va ajuta cu bani, a fost de acord să lucreze la ferme și să economisească pentru Adam.

După ce a lucrat timp de două luni, Simon și-a primi răsplata. Înainte de a pleca de la fermă, i-a mulțumit bunicului său.

"Așteaptă, tinere. Am ceva pentru tine", a răspuns Richard.

Bunicul lui Simon a scos un plic din dulapul său de lemn și i l-a înmânat.

"Iată recompensa ta, Simon. Ai învățat ce înseamnă responsabilitatea și sunt mândru de tine pentru că ai câștigat bani muncind din greu.", a zis el

"Oh, bunicule! Îți mulțumesc foarte mult!", a zis Simon, iar apoi a plecat.

 Imagine cu un fermier la fermă

După ce a plecat de la fermă cu Jack, Simon a vizitat casa lui Adam pentru a-i da banii de care avea nevoie pentru operația sa. Înăuntru, l-a văzut pe Adam chinuindu-se să se miște într-un scaun cu rotile.

"Bună, Simon", a spus Adam.

"Adam, îmi pare foarte rău pentru ceea ce s-a întâmplat în ziua aceea la școală. Îți mulțumesc că nu le-ai spus părinților tăi despre asta", a zis el.

"Oh, nu am căzut din cauza ta. Am alunecat", a zâmbit Adam.

După ce și-a cerut scuze în fața lui Adam, Simon s-a ridicat de pe scaun și i-a dat mamei lui un plic plin cu bani.

"Am păstrat acești bani pentru operația lui Adam. Sunt sigur că vor fi suficienți pentru a acoperi costurile", a spus tânărul.

"Dar de ce?", a întrebat mama lui Adam.

"Așa cum a mai spus tatăl meu, Adam s-a rănit din cauza mea în acea zi. Și de atunci, mă simt atât de vinovat. Aceasta este doar o modalitate de a-mi diminua sentimentul de vinovăție. Vă rog să o acceptați", a spus Simon în timp ce încerca să-și stăpânească lacrimile.

Peste puțin timp, Adam a fost supus intervenției chirurgicale și, treptat, a început să se recupereze. În tot acest timp, Simon l-a vizitat tot mai des și chiar i-a devenit prieten.

Tu ce părere ai despre această poveste?

Citește și: Am avut grijă timp de nouă ani de soțul meu cu dizabilități. Am ajuns într-o zi acasă și l-am găsit în picioare

Surse foto: Pexels, Pexels, Pexels, Pexels, iStock

Surse articol: Amomama

Articolul urmator
O tânără strânge bagajele bunicii și face o descoperire șocantă în subsolul casei...
O tânără strânge bagajele bunicii și face o descoperire șocantă în subsolul casei...
Cum va fi noaptea nuntii tale?
Incepe quiz
Cum va fi noaptea nuntii tale?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.