10 lucruri obligatorii pentru geanta oricărui înotător

10 lucruri obligatorii pentru geanta oricărui înotător

Redactor Andreea Baluteanu

Profesioniștii știu prea bine că, atunci când îți echipezi geanta cu tot ce trebuie, experiența înotului este de o mie de ori mai plăcută. Cu ajutorul obiectelor sacre pentru orice înotător, vei preveni eventualele accidente, vei preîntâmpina orice urmă de disconfort și te vei simți mai bine ca niciodată.

Iată mai jos care sunt obiectele pe care să te bazezi atunci când mergi să înoți, fie că te duci la piscină sau te aventurezi în largul unui lac sau al unei mări. Vezi ce ar trebui să conțină geanta ta pentru o experiență desăvârșită în rândurile de mai jos!

10 lucruri de care orice înotător are nevoie

Adori să înoți? Atunci cu siguranță ești familiarizată cu experiența plăcută pe care o presupune contactul cu apa, cu magia de a te mișca liberă, cu trupul alintat de valuri. Însă înotul poate presupune și unele riscuri, urechea înotătorului fiind numai unul dintre acestea. Frigul, clorul din piscine sau neprevăzutul expedițiilor din natură sunt factori care îți pot compromite experiența. Nu te poți feri de ei, însă te poți echipa cu obiecte care să atenueze disconfortul. Uite la ce ne referim în rândurile de mai jos!

Un costum de înot

Dacă ești o înotătoare de ocazie, atunci costumul tău de baie întreg se poate preta perfect. Dar dacă îți place să te aventurezi în natură, eventual în ape reci, ai nevoie de un produs special conceput. Alege materiale precum neoprenul și fii atentă la tăieturi și la finisare. Mai ales dacă obișnuiești să înoți când e frig afară, optează pentru straturi protectoare termice ce te pot menține în siguranță, conform specialiștilor, și la temperaturi de până la 8 grade.

Ochelari

Clorul îți poate ataca ochii, așa că ochelarii speciali pentru înot trebuie să facă neapărat parte din geanta ta. În plus, îți asigură un look cool, de înotătoare profesionistă. Dacă te-ai imaginat vreodată la Olimpiadă, cu siguranță vor fi pe placul tău.

Labe

Da, intrăm deja pe teritoriul profesioniștilor, dar cine spune că dacă nu ai rezultate demne de campionatele mondiale nu te poți bucura și tu de accesoriilor sportivilor? Labele cresc viteza cu care te deplasezi sub apă, așa că îți vor îmbunătăți considerabil timpii, dacă acest lucru te interesează. De asemenea, ele constituie și baza unui exercițiu cardio minunat pentru picioarele tale: așteaptă-te la mușchi sexi!

Palmare

Dacă tot am adus discuția despre labe, de ce nu ai da dovadă de aceeași considerație și față de mâinile tale? Palmarele sunt la rândul lor extrem de utile dacă vrei să îți dezvolți musculatura brațelor. În diverse forme și mărimi, palmarele reprezintă un accesoriu în general conceput pentru înotătoarele profesioniste.

Un halat cool

Te poți încălzi după ce ai ieșit din piscină și în halatul tău de baie sau în cel pe care îl primești de la spa, însă nu e de o mie de ori mai incitant să ieși într-un articol vestimentar special conceput pentru o înotătoare? Materialele care îți permit să te usuci mai repede și designul specific sunt must-have.

O cască de înot în culori fosforescente

Acest accesoriu pentru înot arată fabulos la piscină, dar îți este util mai ales în aer liber. Obiectul obligatoriu pentru înotători protejează părul de clor și ține șuvițele departe de fața ta. Însă nuanțele intense au și o altă justificare: sunt vizibile de la distanță și te fac mai ușor de reperat în caz că situația ta se complică.

Snorkel

Tubul de respirat ne duce cu gândul la scufundări în lagunele albastre, dar nu îl trece cu vederea, deoarece se poate dovedi la fel de eficient și la piscină. E minunat mai ales dacă te antrenezi pentru a-ți depăși performanțele, cu precădere pentru că te ajută să îți îmbunătățești capacitatea pulmonară.

O cremă hidratantă

După ce ai petrecut atât de mult timp în apă, efectul poate fi advers: este posibil ca pielea să ți se usuce. Mai ales atunci când a fost acoperită de materiale absorbante sau termorezistente, disconfortul e posibil să fie destul de intens. O cremă hidratantă e musai de aplicat după înot și va rezolva toate aceste probleme.

Balsam de păr

Dacă spălatul pe păr e obligatoriu după mersul la piscină, pentru a scăpa de clor, multe dintre noi renunțăm la balsam. Dușurile sunt rareori dotate cu acest produs, așa că hotărâm că putem trece peste necesitatea de hidratare. Precum pielea, și părul e afectat de uscare, așa că un balsam trebuie neapărat să se regăsească în geanta ta.

Dopuri de ureche

Apa care pătrunde în ureche poate da naștere la mai multe complicații, urechea înotătorului fiind una dintre ele. Evită-le cu ajutorul dopurilor din silicon pentru înot Quies. Acestea sunt reutilizabile, se modelează perfect după forma urechii tale și te protejează de orice riscuri. Nu le folosi însă dacă faci scufundări. Produsul este disponibil pe Vavian Pharma, așa că grăbește-te să te echipezi cu el!

 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.