10 motive pentru care trebuie să consumi apă filtrată

Redactor Andreea Baluteanu

Nu degeaba i se spune „lichidul vieții”: nu am putea supraviețui fără apă. Deși e vitală existenței din toate punctele de vedere, apa reține, de cele mai multe ori, minimum de interes din partea noastră. Unii dintre noi o consumăm direct de la robinet, în timp ce alții cumpără apă îmbuteliată și se felicită pentru că au luat cea mai bună decizie în ceea ce privește starea lor de sănătate.

Dacă ți-am spune însă că, indiferent de ce parte a baricadei te afli, e foarte probabil să greșești? Experții sunt de părere că singura alegere 100% corectă este consumul de apă filtrată. Vezi mai jos care sunt motivele care te vor convinge să fii de acord cu specialiștii de această dată!

De ce apă filtrată? 10 argumente pe care să le iei în considerare

Știm deja că apa de la robinet nu e un standard al purității, dar verificările executate constant de către autorități ne asigură că poate fi consumată fără probleme. Cu toate acestea, sperăm că nu trăiești într-un univers pictat numai în tonuri de roz și că ești conștientă că există nenumărate substanțe nocive regăsite în apa potabilă. Vei fi poate mai surprinsă să afli că aceste substanțe se regăsesc însă și în apa îmbuteliată din comerț, iar acestora li se adaugă și riscul depozitării în recipiente de plastic. Ce poți face? Simplu, optează pentru un filtru de apă.

Mai jos, îți povestim totul despre această alegere care ar trebui să fie obligatorie în societatea de azi!

Apa filtrată te scapă de chimicale și de substanțe cu potențial de contaminare. Știi ce te așteaptă în apa de la chiuvetă? „Rezerve” de fluor și clor, folosite, e adevărat, pentru curățarea și purificarea apei. Deși nivelurile lor nu sunt (conform autorităților, cel puțin) dăunătoare, cât de tare îți surâde ideea de a le introduce în organism? Pe lângă aceste chimicale, te mai poți întâlni, în funcție de zona în care trăiești, cu arsenic, aluminiu sau paraziți precum Cryptosporidium și Giardia, dar și cu alte aproximativ 3.000 de substanțe mai mult sau mai puțin periculoase ce trec de sistemele de filtrare. Cât de apetisantă ți se mai pare acum apa ta de zi cu zi?

Apa filtrată îmbunătățește metabolismul și rata de absorbție a susbtanțelor nutritive. Pură și curată, această apă te va ajuta să absorbi mai bine toate substanțele benefice din mâncare, dar va accelera și metabolismul. Rezultatul? Slăbești mai repede, ești mai sănătoasă și mai binedispusă.

Apa filtrată contribuie la o mai bună digestie. Clorul din apa de la robinet nu e deloc selectiv: face rău atât bacteriilor rele din apă, dar și celor bune, situate în flora ta microbiană. Atunci când filtrezi apa și elimini clorul, vei crește automat eficiența digestiei tale.

Apa filtrată îți dăruiește o piele de milioane. Hidratarea este primul pas pentru o piele mai frumoasă și mai sănătoasă, iar atunci când consumi apă curată, pură, beneficiile sunt instant accentuate.

Apa filtrată crește consumul de apă. E de la sine înțeles: dat fiind faptul că are un gust mai bun, proaspăt și pur, apa filtrată te va încuraja să o bei cu poftă. Cercetările au arătat că familiile care au investit în filtre de apă prezintă per total un coeficient mai bun de hidratare decât cele care nu au luat încă această decizie.

Apa filtrată e un agent de detox minunat. La câte toxine acumulăm atât din cauza aerului poluat, dar și a mâncării pe care o consumăm, nu e de mirare că detoxificarea a devenit un trend. Apa filtrată e una dintre cele mai bune modalități de a-ți purifica trupul: pe lângă faptul că elimină substanțele nocive în proporție de 99%, apa filtrată păstrează coeficientul de minerale și echilibrează pH-ul organismului tău.

Apa filtrată te transformă într-un bucătar desăvârșit. Atunci când sunt preparate cu apă filtrată, mâncărurile vor avea un gust mai bun, iar tu te vei bucura de mese demne de un chef și, evident, mult mai sănătoase.

Apa filtrată e minunată pentru mediul înconjurător. Presupunând că minimizezi riscurile la adresa sănătății tale consumând apă îmbuteliată, e foarte probabil ca tone de plastic nereciclate să lâncezească în munții de gunoaie ce acoperă România cu numele tău deasupra lor. Dar și dacă reciclezi, tot contaminezi mediul din cauza emisiilor stațiilor de reciclare a plasticului. Soluția? Filtrul de apă, evident.

Apa filtrată vrea să facă cunoștință cu portofelul tău. Oricât de costisitor ar fi filtrul pentru care optezi, chiar și cel mai scump se va dovedi a fi înmiit mai rentabil decât să cumperi apă la pet. Fă un calcul simplu și vezi cât ai plătit pentru apă în acest an. Vei lua imediat decizia!

Apa filtrată e cea mai sănătoasă. E cel mai important argument. E mai bună decât apa de la robinet, dar și decât cea alcalină, cea distilată, cea cu vitamine, orice alt sortiment ai putea alege. E pură și curată și „produsă” la tine acasă. E soluția pentru un viitor mai bun pentru tine, pentru familia ta, pentru umanitate și pentru planetă.

Vrei un filtru de apă? Te ajută Aquaphor!

Prezentă pe piață încă din 1992, Aquaphor se ocupă numai cu producția de filtre de apă și a dus această menire la excelență. Compania s-a extins rapid și a devenit acum o afacere internațională, care activează în Estonia, Rusia, Germania, Statele Unite ale Americii, ale cărei filtre de apă sunt folosite de aproape 14 milioane de familii din 35 de țări: sunt cifre wow, care ne conving mai mult decât orice alt argument.

Ceea ce individualizează Aquaphor este implicarea totală, în toate stadiile de producție. Nu numai că preferă să producă integral filtrele în propriile centre, bazându-se pe cele mai avansate tehnologii, dar are grijă să folosească și cele mai bune materiale, de înaltă calitate. Beneficiind astfel de un control precis asupra produsului finit, compania se asigură că împlinește toate așteptările și că oferă într-adevăr cel mai bun filtru pentru tine și familia ta.

Filtrele de apă Aquaphor sunt extrem de eficiente și durabile, dar și ușor de folosit. Îndepărtează chiar și cele mai mici impurități și îți dăruiesc acea apă pură, pe care o pot bea și bebelușii. Nu e doar un filtru de apă, e un produs creat de o echipă de cercetători, conform celor mai noi tehnologii, cu peste 70 de patente, cu materiale provenite de la cei mai buni furnizori internaționali și certificări ISO 9001, NSF și LGA mai presus de orice îndoială.

La Aquaphor ai la dispoziție mai multe tipuri de filtre, pe care le vei regăsi în secțiunea dedicată magazinului online. În funcție de nevoile tale, poți opta pentru:

  • căni filtrante (nu necesită instalare și îți oferă apă filtrată la dispoziția ta);
  • filtre cu robinet separat (sunt ascunse vederii și prezintă diverse niveluri de purificare a apei);
  • sisteme de tratare a apei din locuințe (montate la intrarea conductelor în locuință, oferă apă filtrată pentru baie și bucătărie);
  • filtre cu montare la robinet (purificare direct la robinet, montaj ușor și portabilitate);
  • stații de dedurizare (purifică apa din fântâni și puțuri, reduc duritatea apei și au durată lungă de viață).

De asemenea, online sunt disponibile și sisteme de filtrare a apei pentru instituțiile publice, consumabile și componentele necesare.

Iată câteva opțiuni de luat în calcul pentru a beneficia și tu de apă filtrată!

CANĂ FILTRANTĂ AQUAPHOR AMETHYST CONTOR MECANIC

FILTRU DE APĂ SUB CHIUVETĂ CRYSTAL-H (CARTUȘE K3-K4-K7)

FILTRU DE APĂ PE CHIUVETĂ TOPAZ, 750 DE LITRI

Azi te îndemnăm să iei o decizie cu gândul la viitor!! Acordă apei importanța pe care o merită și oferă-ți șansa de a gusta zilnic din cel mai pur și mai dulce izvor al vieții. Descoperă la Aquaphor cele mai bune filtre de apă, în funcție de necesitățile tale!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.