5 metode simple prin care scapi de oboseală

5 metode simple prin care scapi de oboseală

Sorina Corneanu

Oboseala cronică este principala problemă a omului modern. Din fericire, există numeroase modalități simple de a stimula energia și a scăpa de oboseală, iar unele dintre ele chiar încetinesc procesul de îmbătrânire.

Iată câteva metode prin care să-ți încaci bateriile atunci când te lupți cu oboseala!

Cum să scapi de oboseală: 5 metode simple

Fă mișcare

Exercițiile fizice pun sângele în mișcare și nivelul de energie crește instant. Decât să te așezi și să te plângi că nu mai poți, mai bine ieși o jumătate de oră la plimbare cu bicicleta. „Exercițiile fizice au fost în mod constant legate de îmbunătățirea vigorii și de calitatea generală a vieții”, spune Kerry J. Stewart, profesor de medicină la Universitatea Johns Hopkins. „Oamenii activi se mobilizează mai ușor și au mai mare de încredere în ei. Iar exercițiul fizic menține sănătatea muncii inimii, plămânilor și mușchilor”, adaugă acesta. 

Fă yoga

Yoga te ajută să te regăsești, să te reechilibrezi psihic și fizic și îți redă energia. Niciodată nu e prea târziu să încerci. Cercetătorii de la Universitatea din Oregon au testat efectul yoga pe 135 de bărbati și femei cu vârste cuprinse între 65 și 85 de ani. La sfârșitul celor șase luni, participanții au mărturisit că yoga le-a conferit un sentiment extraordinar de bunăstare și o creștere evidentă a nivelului de energie.

Hidratează-te!

„În teorie, toată lumea știe că trebuie să bea cel puțin 2 litri de apă pe zi. În practică… sunt puțini cei care respectă regula. Deshidratarea scade nivelul de energie, provoacă oboseală și diminuează puterea de concentrare”, spune Dan Judelson, profesor la California State University din Fullerton. 

Vezi cinci metode care te ajută să îți crești nivelul de energie!

Culcă-te mai devreme!

Scuze se găsesc, dar timp pentru ceea ce contează cu adevărat când îți faci? Cele 7-8 ore de somn pe noapte sunt esențiale și ar trebui să fie și obligatorii. Încearcă să le respecți pe cât posibil. Altfel, să nu te surprindă nivelul scăzut de energie și lipsa de concentrare. Dormi, dacă vrei să îți recapeți echilibrul energetic. Chiar și în timpul zilei, o repriză de somn de zece minute este suficientă pentru a-ți recăpăta energia.

Slăbește, mănâncă sănătos!

Dacă ai câteva kilograme în plus, ar fi bine să scapi de ele. Dacă nu, măcar optează pentru alimente sănătoase, bogate în substanțe nutritive esențiale, care să îți ofere energia de care ai nevoie și să te reechilibreze. Statisticile arată că persoanele care adoptă o alimentație corectă și nu adorm cu stomacul plin, îmbuibate, adorm mai ușor, se odihnesc mai bine și, evident, se trezesc mai energice.

Pentru recăpătarea echilibrului interior, a stării de bine și creșterea nivelului de energie, încearcă suplimentul alimentar Wellwoman tablete, care contribuie la menținerea sănătății, vitalității și stării de bine. Nu conține coloranți artificiali! Produs disponibil pe VavianPharma.ro.

Wellwoman tablete, preț 41,42 de lei

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.