5 semne clare că te confrunți cu o infecție urinară

5 semne clare că te confrunți cu o infecție urinară

Redactor Andreea Baluteanu

Infecțiile urinare nu sunt nici pe departe o afecțiune neobișnuită. Ba, mai mult, experții estimează că una din cinci femei suferă de cel puțin o infecție urinară pe cuprinsul vieții, deși aceste boli pot fi dezvoltate și de copii, și de bărbați, indiferent de vârstă.

Cum știi dacă suferi de o infecție urinară? Ce o cauzează? Care sunt metodele de prevenție și cum o poți evita? Iată numai câteva dintre întrebările la care plănuim să îți răspundem în rândurile de mai jos!

Ce sunt infecțiile urinare?

Infecțiile urinare sunt definite ca o infestare cu o bacterie a oricărei părți a sistemul urinar, fie că e vorba despre uretră, vezica urinară sau rinichi. Cel mai adesea, infecțiile iau cu asalt partea inferioară a tractului urinar, fiind îndepărtate înainte să avanseze către rinichi.

femeie cu durere de burta care sta pe marginea cazii

Deși se pot dovedi dureroase și sunt dificil de suportat, infecțiile urinare nu îți vor pune prea mari probleme fiindcă reacționează bine la antibiotice. 

Care sunt cele mai frecvente cauze ale infecțiilor urinare?

Urina nu include în mod normal bacterii, așa că infecția urinară este produsă atunci când acest aparat e atacat de bacterii venite din exterior și care încep să se reproducă în organismul tău. Teoretic, sistemul imunitar ar trebui să preîntâmpine singur acest fenomen, dar uneori protecțiile sale pot slăbi și se pot dovedi ineficiente.

Sunt două tipuri „mari și late” de infecții urinare. Infecția urinară de la nivelul vezicii sau cistita e cel mai adesea cauzată de bacteria E. coli de la nivelul tractului gastrointestinal. Riscul poate fi ridicat și de activitatea sexuală.

De partea cealaltă, infecția urinară a uretrei e mai puțin serioasă, având la bază tot bacterii din tractul gastrointestinal. Poate fi la rândul său agravată de bolile cu transmitere sexuală.

Există și unii factori de risc care pot accentua riscul de infecții urinare și, din păcate, faptul că ești femeie e unul dintre ele. De ce? Deoarece anatomia feminină ne-a „înzestrat” cu o uretră mai scurtă decât a bărbaților, astfel că bacteriile au mai ușor acces la vezică.

Printre alți factori de risc se numără activitatea sexuală, metodele de preconcepție, menopauza, unele blocaje în tractul urinat (pietre la rinichi) sau un sistem imunitar slăbit.

Suferi de infecție urinară? 5 semne de luat în calcul

Infecțiile urinare pot fi detectate cu ușurință prin cele 5 simptome de mai jos:

  1. nevoia urgentă de a urina, deși însoțită de o cantitate redusă de urină eliminată:
  2. senzație de usturime la urinat;
  3. urină colorată în roșu, roz sau maro, semn că poate fi însoțită de sângerări;
  4. durere de spate sau de pelvis;
  5. urină cu miros puternic și neplăcut.

Infecțiile urinare pot fi prevenite! Află cum!

Înainte să ajungi la tratamentul cu antibiotice află că poți adopta măsuri prin care să previi infecțiile urinare. Iată despre ce e vorba!

Bea multă apă! Un sfat care te va ajuta la menținerea sănătății întregului organism, hidratarea e esențială pentru a preveni infecțiile urinare. Astfel te asiguri că elimini mai des bacteriile care s-au alipit de tractul urinar.

Consumă suc sau ceai de merișoare. Acest ingredient poate susține apărarea organismului în fața infecțiilor.

Atunci când folosești hârtia igienică, șterge-te dinspre anus spre vagin sau uretră. Așa previi răspândirea periculoaselor bacterii.

Urinează după activitatea sexuală. Scopul e același: să ții aparatul urinar departe de microorganismele periculoase.

Alege cu înțelepciune metoda de contracepție. Diafragmele mai ales pot sensibiliza tractul urinar.

Ține la distanță infecțiile urinare cu Omni Biotic 10!

O combinație de 10 tulpini bacteriene, Omni Biotic 10 corectează dezechilibrele florei intestinale, cu precădere când acestea au fost cauzate de antibiotice, ceea ce transformă acest supliment alimentar într-un produs esențial pentru a completa tratamentul clasic al infecțiilor urinare.

Dar Omni Biotic 10 acționează de minune și ca o metodă de prevenție a acestor afecțiuni. Asigurând echilibrul bacteriilor bune și rele, suplimentul protejează contra agenților patogeni, a toxinelor sau a diverselor substanțe nocive și periculoase. Previne astfel diareea, dar și infecțiile urinare.

Iată care sunt tulpinile pe care le vei regăsi în Omni Biotic 10: Bifidobacterium bifidum W23, Bifidobacterium lactis W18, Bifidobacterium longum W51, Enterococcus faecium W54, Lactobacillus acidophilus W37, Lactobacillus acidophilus W55, Lactobacillus paracasei W72, Lactobacillus plantarum W62, Lactobacillus rhamnosus W71, Lactobacillus salivarius W24. Esențială este nu numai ponderea lor (5 miliarde de bacterii active într-o singură doză), dar și combinația ce asigură protecție a intestinelor și a aparatului urinar.

Omni Biotic 10 poate fi administrat pe termen lung, însoțind tratamentul cu antibiotice. Nu dă dependență. Se administrează înainte de micul dejun și/sau seara, dizolvându-se pulberea în 1/8 l de apă (aproximativ jumătate de pahar) și consumându-se de preferință cu o oră înainte sau după ce ai luat antibioticul.

Omni Biotic 10

Poți administra Omni Biotic 10 zilnic, chiar și în timpul sarcinii și alăptării. Descoperă produsul online și în farmacii: acum știi că ai un sprijin împotriva infecțiilor urinare!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Semne de cancer la limbă pe care oricine ar trebui să le știe
Semne de cancer la limbă pe care oricine ar trebui să le știe
De care semne zodiacale ar trebui sa te feresti?
Incepe quiz
De care semne zodiacale ar trebui sa te feresti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.