6 efecte negative pe care le resimți atunci când sari peste micul dejun

6 efecte negative pe care le resimți atunci când sari peste micul dejun

Redactor Divahair.ro

Cu siguranță ai auzit vorba veche care spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Te-ai întrebat vreodată și de ce acest lucru este adevărat? Dincolo de faptul că nu este niciodată recomandat să sari peste mesele principale ale zilei, micul dejun te ajută să capeți energie după o noapte întreagă în care corpul tău a fost privat de principalul său combustibil și anume hrana.

femeie care mananca

6 efecte negative pe care le resimți atunci când sari peste micul dejun:

1. Inima are de suferit

Te grăbești să ajungi la birou în fiecare dimineață și nu vrei să te trezești cu 45 de minute mai devreme ca să-ți pregătești un mic dejun? Potrivit unui studiu publicat de JAMA, persoanele care sar peste micul dejun au cu 27% mai multe șanse să aibă probleme cu inima. Medicul Leah Cahill care a condus acest studiu susține că o masă luată dimineața poate să reducă șansele aparițiilor problemelor cardiace. Dacă ești într-o situația în care nu ai timp să pregătești un mic dejun complet, poți apela foarte simplu la un storcător performant care te va ajuta să obții toate vitaminele de care ai nevoie atunci când îți începi ziua și pe care îl poți comanda de aici. Urmărește aceste rețete de smoothie și poți pleca la drum cu un mic dejun rapid și sănătos.

2. Crește riscul pentru diabetul de tip 2

Harvard University School of Public Health a încercat să găsească în urma unui studiu pe 46,289 de femei pentru o perioadă de șase ani o legătură între obiceiurile de mâncare și sănătate, iar rezultatele au fost convingătoare. Potrivit studiului, femeile care aveau obiceiul de a sări peste mese aveau un risc mai mare de a suferi de diabetul de tip 2, în cazul micului dejun fiind vorba despre o creștere cu 54%.

3. Riști să te îngrași

Un studiu realizat de Imperial College London a analizat efectele asupra greutății pe care obiceiul de a sări peste micul dejun le are, iar rezultatul a arătat că persoanele care făceau această greșeală simțeau o nevoie tot mai mare pe timpul zilei să consume dulciuri și produse compuse din mari cantități de zahăr.

4. Afectează memoria

Un studiu publicat în Physiological Behavior, în 1999, pe 144 de persoane, a evidențiat faptul că lipsa micului dejun produce probleme de memorie, dar și stări avansate de oboseală pe tot parcursul zilei.

5. Un risc ridicat de cancer

Atunci când sari peste mic dejun, sunt șanse foarte mari ca pe tot parcursul zilei să mănânci mai mult și de obicei alimente mai puțin sănătoase. Astfel, apare riscul apariției obezității, iar potrivit unui studiu condus de Cancer Research UK, persoanele supraponderale sunt expuse mai des în fața cancerului decât celelalte persoane care nu au probleme grave de greutate.

6. Reflexe mai lente

Un studiu realizat de Simon B. Cooper de la Nottingham Trent University a scos în evidență impactul pe care absența unui mic dejun îl produce între tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Rezultatele au arătat că cei care nu au consumat un mic dejun au avut reflexe mai lente funcții cognitive încetinite.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: wavebreakmedia

Articolul urmator
Selfita, o tulburare mintală gravă răspândită peste tot în lume, specifică erei digitale
Selfita, o tulburare mintală gravă răspândită peste tot în lume, specifică erei digitale
Micul dejun preferat dezvăluie când îți vei cunoaște sufletul pereche
Incepe quiz
Micul dejun preferat dezvăluie când îți vei cunoaște sufletul pereche

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.