7 motive pentru care trebuie să începi să folosești făina dietetică

7 motive pentru care trebuie să începi să folosești făina dietetică

Redactor Andreea Baluteanu

În cazul curelor de slăbire, devastatoare nu sunt neapărat efectele fizice, respectiv privarea de calorii și nutrienți, cât mai ales cele psihologice. Simpla idee de a nu mai avea voie să consumăm alimentele preferate, de a fi obligate să ne hrănim în principal cu mâncăruri fade, fără gust, face ca dieta să reprezinte o provocare uriașă.

Dacă ți-am spune însă că poți slăbi consumând în continuare produse de patiserie și pâine și că te poți delecta inclusiv cu dulciuri atât timp cât respecți anumite recomandări? Secretul este făina dietetică! Află tot ce trebuie să știi despre acest aliment wow în rândurile de mai jos!

De ce făina dietetică? 7 avantaje ale introducerii în alimentație

Făina dietetică este un sortiment care folosește numai materii prime de calitate, având un index glicemic mai mic, dar conținând mai mulți nutrienți decât tipurile clasice de făină. Făina dietetică este recomandată persoanelor cu exces de grăsime, care vor să slăbească, dar și bolnavilor de diabet sau celor care suferă sau sunt predispuși la afecțiuni cardiovasculare.

femeie imbracata in pulover bej framanta aluat cu faine pe blat de bucatarie

De ce să o introduci în dieta ta? Iată mai jos principalele argumente în acest sens!

Făina dietetică te ajută să slăbești. Ți-ai propus să dai jos câteva kilograme în ce a mai rămas din 2020? Atunci făina dietetică poate fi răspunsul ideal la dorința ta. Având un indice glicemic scăzut, dar conținând în schimb fibre, proteine vegetale și acizi grași esențiali polinesaturați, făina dietetică este alimentul prieten la cataramă al persoanelor care își doresc să dea jos din greutate.

Făina dietetică previne și poate ameliora simptomele mai multor afecțiuni. Dacă beneficiul de mai sus ți se pare insuficient, află că făina dietetică are și numeroase efecte pozitive asupra stării de sănătate. Astfel, ea poate preveni obezitatea, diabetul, bolile de inimă, dislipidemiile sau insulinorezistența.

Contribuie la reducerea dozelor de insulină pentru bolnavii de diabet. Una dintre afecțiunile societății actuale, diabetul însoțit și de dependenţa de insulină este o problemă de sănătate tot mai des întâlnită, cu consecințe dezastruoase. S-a observat că folosirea făinii dietetice în alimentația bolnavilor de diabet determină diminuarea dozelor de insulină administrată, astfel păstrând sănătatea inimii (insulina, în cantități mari, este nocivă pentru miocard) și scăzând costurile medicale. Explicația este aceea că făina dietetică controlează valorile glicemiei postprandiale, atât de importante în cazul acestei boli.

Făina dietetică te apropie din nou de prăjiturile tale preferate. Atunci când ai luat decizia de a slăbi, ți-ai luat adio de la toate dulciurile tale de suflet? Nu trebuie să fie așa! Înlocuind făina clasică cu cea dietetică, faci primul pas în a adapta aceste rețete de vis noului tău stil de viață.

Făina dietetică este pentru întreaga familie. Duse sunt zilele când trebuia să gătești separat pentru tine, de dietă. Acum, făina dietetică este baza preparatelor pentru toți cei dragi ai tăi, a căror sănătate este atât de prețioasă.

Făina dietetică facilitează o nutriție diversificată și echilibrată. Reintegrând dulciurile și produsele de patiserie în dieta ta, îți va fi mult mai ușor să te „ții de cură”. Bonus: acestea au acum o valoare nutrițională mai mare și sunt mult mai ușor de consumat. Win-Win!

Făina dietetică îmbunătățește digestia. Fiind bogată în fibre, făina dietetică facilitează digestia, ameliorează funcționarea colonului și previne constipația.

Făina dietetică Dr Man: secretul siluetei de invidiat și sănătății de fier

Creată de Dr Gabriela Man, făina dietetică Dr Man poate face diferența în stilul tău de viață, și nu sunt doar cuvinte frumoase și mari, ci fapte pe care vei avea șansa de a le verifica „pe propria piele”.

produse din faina dietetica Dr man

Cu sloganul „Dr Man – Slăbești mâncând”, aceste produse sunt sărace în carbohidrați, cu o încărcătură glicemică scăzută, dar concepute din ingrediente cu profil nutrițional extraordinar, materii prime de calitate precum făina de grâu măciniș total, făina de soia, gluten vital de grâu, fibre, tărâțe și enzime naturale.

De ce este atât de recomandat acest sortiment? Datorită valorilor sale nutriționale, ratificate de legislația europeană în vigoare. Astfel, făina dietetică Dr Man e săracă în carbohidrați, deținând cu peste 30% mai puțini decât făina albă, dar bogată în fibre, având peste minimul de 6 grame/100 grame prevăzut de normele europene și bogată în proteine, peste 20% din valoarea calorică fiind dată de conținutul de proteine.

Mai mult, făina dietetică mai are o veste bună pentru tine: este un aliment funcțional, ceea ce înseamnă că îți va îmbunătăți starea de sănătatea, nu doar va instaura senzația de sațietate și îți va sta aproape când coci prăjiturile ce-ți merg direct la inimă. Astfel, făina dietetică Dr Man conține numeroase substanțe de care ai nevoie zilnic pentru menținerea stării de sănătate.

Premixurile includ atât de valoroșii acizi esențiali Omega-3, ce reglează metabolismul, cu efecte demonstrate științific, fiind atât de necesari pentru menținerea sănătății fizice și mentale a organismului. Acestora li se adaugă fibrele vegetale, care ameliorează la rândul lor metabolismul, combat constipația, previn apariția cancerului de colon și de sân și reduc riscul de diabet și boli cardiovasculare. E important de remarcat că procentul de fibre vegetale a fost stabilit cu acuratețe și rigoare științifică, fiind știut faptul că un exces de fibre poate duce la eliminarea mineralelor esențiale.

Compoziția este completată de izoflavonele din soia, substanțe miraculoase de-a dreptul, care susțin funcționarea aparatului cardiovascular și îl protejează, au efecte antiinflamatorii, contribuind la eradicarea radicalilor liberi, diminuează nivelurile colesterolului „rău” (LDL), calmează simptomele asociate menopauzei și previn apariția cancerelor hormonodependente.

Nu putem uita nici de proteinele din soia, la rândul lor apreciate pentru efectele de restructurare celulară și de echilibrare hormonală, ce previn atrofia musculară, îmbunătățesc aspectul pielii și îți oferă necesarul de energie pentru zile pline cu de toate.

Sperăm că te-am convins că gama de făinuri Dr Man poate fi secretul taliei de invidiat și sănătății de fier. Ai la dispoziție două mixuri: Amestec de făinuri Dr Man pentru Pâine și Amestec de făinuri Dr Man pentru Patiserie.

E timpul să introduci făina dietetică Dr Man în alimentația ta! Se apropie sărbătorile, așa că găzduiește-o în cămara ta, pentru ca locuința să îți miroasă ademenitor a pâine și cozonac delicioase și bune pentru mintea, trupul și spiritul tău!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.