5 plante antice pentru îmbunătățirea digestiei

Redactor Andreea Baluteanu

Medicii accentuează tot mai mult importanța pe care o are digestia pentru starea noastră de bine: nu poți duce o viață la superlativ dacă ai probleme din acest punct de vedere. Ceea ce mănânci influențează direct modul în care gândești, acționezi și chiar emoțiile și sentimentele tale. De aceea te simți mai bine după o salată decât după o friptură suculentă sau după o prăjitură cu multă ciocolată. Iar atunci când nu dai atenție acestor principii și preferi să le ignori, vei ajunge să te confrunți cu o multitudine de probleme digestive.

Însă, din fericire, există plante și ierburi valorificate încă din cele mai vechi timpuri care pot reechilibra flora intestinală și pot restabili eficiența digestiei. Le vei regăsi la  Organic India, unde ai la dispoziție o varietate de produse 100% certificate organic, plante ayurvedice neprelucrate, cât mai puțin procesate, în stare pură, minunate pentru sistemul digestiv. Vezi despre ce e vorba!

5 plante antice pentru o digestie modernă de cinci stele

Știi care e secretul unei stări de bine în atât de complicata societate modernă? Să pui accentul pe plantele valorificate încă din cele mai vechi timpuri, al căror potențial a fost observat de străbunii noștri. Iată ce îți propune Organic India!

Amalaki

Acest superfruct este cunoscut în India sub numele de Amla și este utilizat în medicina ayurvedică de câteva mii de ani. Inițial, Amla sau Amalaki a fost folosită în scopul rejuvenării întregului corp datorită conținutului său ridicat de vitamina C, dar între timp a fost descoperit și potențialul său de detoxifiere a sistemului digestiv și a tractului urinar, dar și de diminuare a acidității organismului și de echilibrare a pH-ului. Noi îți recomandăm să testezi eficiența ORGANIC INDIA Amalaki, extraordinar pentru digestie, care susține însă și per total sănătatea organismului tău. Cum îl administrezi? Ia o capsulă pe zi, la masa ta cea mai importantă, iar sistemul digestiv îți va mulțumi.

Turmeric

Nu degeaba vorbim atât de mult despre el! Sacru în Antichitate, studiat încontinuu de atunci, turmericul are proprietăți uimitoare. La început, el a fost folosit pentru a susține sănătatea inimii, pentru sistemul imunitar și pentru articulații, dar între timp s-a descoperit că e extrem de bun și pentru digestie. Alege ORGANIC INDIA Turmeric, care include și ghimbir, și ia una sau două capsule pe zi, care îți vor reda sănătatea și echilibrul digestiei.

Psyllium

Care este cel mai simplu mod de a adăuga fibre solubile, dar și insolubile în alimentația ta? Noi credem că prin intermediul ORGANIC INDIA Tărâțe integrale de psyllium. Alimentul este 100% organic și poate fi adăugat în sucul de fructe pe care îl bei dimineața sau în porția de cereale. Fibrele sunt atât de necesare și pentru o digestie ca la carte, dar și în vederea fluidizării tranzitului intestinal, atuuri pe care Psyllium ți le garantează.

Triphala

Folosită din cele mai vechi timpuri în medicina ayurvedică, Triphala e utilă digestiei din mai multe sensuri: ajută la curățarea tractului digestiv, reglează tranzitul intestinal și accelerează capacitatea naturală a organismului tău de a asimila elemente nutritive. Însă Triphala este și o sursă extrem de importantă de vitamina C și de antioxidanți, ceea ce o face utilă funcționării întregului corp. ORGANIC INDIA Triphala reprezintă, de fapt, o pulbere organică obținută din pulpele a trei fructe, respectiv Amalaki, Bibhitaki și Haritaki, un trio utilizat în Ayurveda pentru sistemul digestiv. Pudra nu conține gluten și este vegană, administrându-se fie o dată pe zi, prin amestecarea unei linguri rase cu un pahar de apă înainte cu o oră de masa de seară, fie câte o linguriță rasă de două ori pe zi în timpul meselor.

Tulsi

Tulsi, „Busuiocul Sfânt” sau „Regina plantelor medicinale” a fost pur și simplu venerat din cele mai vechi timpuri, atât de multe proprietăți miraculoase are. Planta este considerată pe bună dreptate vindecătoare! Organic India îți recomandă ORGANIC INDIA Tulsi Tummy, un ceai pe care să îl consumi dimineața și seara, ce conține trei tipuri de Tulsi - Vana, Krishna si Rama -, cărora li se alătură extractele de ghimbir, scorțișoară, lemn dulce (licorice) și mentă. Te vei delecta cu un cocktail „de aur” pentru sănătatea digestiei tale, care calmează stomacul, liniștește sistemul gastrointestinal și va regla tranzitul. Mai mult, ceaiul e minunat și pentru starea ta psihică, deoarece îți va oferi dimineți pline de energie, seri liniștite și nopți odihnitoare.

Fii activă în protejarea sănătăţii tale și a celor dragi ţie și vei descoperi puterea de a aduce un impact pozitiv atât în viața ta, cât și în jurul tău! Intră în Comunitatea #AdevarataStareDeBine și descoperă beneficiile celor mai renumite plante medicinale ayurvedice, 100% certificate organic, oferite cu iubire și conştiinţă de ORGANIC INDIA.

Pentru detalii, vizitează www.organicindia.ro.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.