Adevărul ascuns din sticla de plastic

Adevărul ascuns din sticla de plastic

Redactor Andreea Baluteanu

Plasticul: la ce reputație cutremurătoare a primit în ultima perioadă, pare mai degrabă a fi un coșmar desprins din filmele horror decât un banal material, artificial, e drept, din care sunt concepute majoritatea ambalajelor și multe obiecte din jurul nostru.

Însă e plasticul atât de periculos precum îl prezintă media? Chiar avem motive să ne îngrijorăm și să privim cu circumspecție, dacă nu chiar cu teamă, orice este conceput din plastic? Îți răspundem la aceste întrebări în rândurile de mai jos!

Plasticul, ucigașul feroce al lumii

Faptul că plasticul ucide tăcut mediul înconjurător e deja un fapt. Plasticul nu e biodegradabil, ceea ce înseamnă că sticla de apă din care bei și pe care o consideri inofensivă se va afla aici, într-o formă sau alta, și peste câteva sute de a ani. Numărul microparticulelor de plastic din mări și oceane a ajuns să fie de 500 de ori mai mare decât cel al stelelor din galaxia noastră. Potrivit cercetătorilor, în Marea Neagră sunt aproximativ 100.000 de microparticule de plastic pe fiecare km pătrat! Dacă aceste rânduri nu sunt suficiente pentru a te speria, nu știm ce o va face!

Dar acesta nu e nici măcar principalul pericol pe care îl presupun materialele plastice la adresa supraviețuirii noastre și a mediului înconjurător. Plasticul contaminează oceanele și mările planetei, amenință cu dispariția nenumărate specii și poluează superbele peisaje ale pământului.

Și, dacă te crezi cumva la adăpost de amenințarea plasticului, află că acesta ajunge și în organismul tău, atunci când consumi pește, de exemplu, sau când bei apă din surse contaminate. E un cerc vicios care pare să nu mai ia sfârșit și care reprezintă cel mai real pericol al societății contemporane.

Mai jos, ți-am pregătit un filmuleț care îți explică pe larg pericolul conținut de acea sticlă aparent nevinovată de plastic!

Ce poți face pentru a salva Pământul

Din fericire, pentru fiecare om care folosește iresponsabil plastic există încă unul care luptă pentru salvare. Ca să fii eroina societății contemporane, Miss Captain Planet, e suficient să lupți împotriva dominației plasticului. Uite ce poți face propriu zis!

Investește în produse în ambalaje biodegradabile. Ultimele inovații din tehnologie pun accent pe materiale din ambalaje biodegradabile, din diverse surse, care nu poluează. Organic India este unul dintre brandurile responsabile, iar filosofia Adevărata Stare de Bine se extinde și la protecția mediului înconjurător. Producătorii mizează cu dragoste numai pe ambalaje din sticlă, dovedind că își respectă promisiunea de a face Planeta mai frumoasă cu fiecare produs, de a miza pe principii precum echilibrul, fericirea, de a acționa cu conștiință, în armonie cu natura. Ghidată de valori puternice precum integritatea, respectul pentru viață, respingerea compromisurilor, compania Organic India este cheia pentru un viitor mai bun.

Reciclează! Din păcate, nu vei putea ocoli plasticul la nesfârșit, dar, reciclând, te vei asigura că protejezi mediul de impactul său.

Susține recondiționarea. Tot mai multă lume încearcă să găsească soluții împotriva plasticului! Sticlele sunt transformate în haine sau în obiecte de decor. Pune-ți creativitatea la lucru și insuflă o nouă viață sticlei de plastic sau susține-i financiar pe cei care o fac.

Implică-te în activități de voluntariat. Din fericire, au loc tot mai multe acțiuni de curățare a mediilor de deșeurile de plastic. Interesează-te de inițiativele de gen din regiunea ta și asigură-te că faci parte din ele: supereroii există nu doar în filme, iar tu poți deveni una dintre ei!

Presează autoritățile. Unul dintre aspectele pozitive ale societății contemporane este că vocea individului a început să conteze enorm. Fă presiune asupra autorităților, asupra brandurilor care folosesc în continuare plastic în mod nejustificat, scrie scrisori, mailuri, atrage atenția: așa salvezi lumea!

Nu vrem să mai avem motive să ne temem de o sticlă de apă! Învață din filosofia ce stă la baza Organic India și a Adevăratei Stări de Bine! Fă lumea un loc mai frumos spunând „nu” plasticului și investind în produsele unei companii cu etică, responsabilitate și suflet.

Fii activă în protejarea sănătăţii tale și a celor dragi ţie și vei descoperi puterea de a aduce un impact pozitiv atât în propria ta viață, cât și în jurul tău! Intră în Comunitatea #AdevarataStareDeBine și descoperă beneficiile celor mai renumite plante medicinale ayurvedice oferite cu iubire și conştiinţă de ORGANIC INDIA.

Pentru detalii vizitează www.organicindia.ro.

Surse foto: Unsplash, Pixabay

Articolul urmator
Riscul la care te expui zilnic! Ce se întâmplă în organism dacă bei cafea din pahare de plastic?
Riscul la care te expui zilnic! Ce se întâmplă în organism dacă bei cafea din pahare de plastic?
Ce talent ascuns ai?
Incepe quiz
Ce talent ascuns ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.