Cum poți atinge Adevărata Stare de Bine prin alegeri conștiente?

Cum poți atinge Adevărata Stare de Bine prin alegeri conștiente?

Redactor Divahair.ro

Pentru a înțelege conceptul de alegeri conștiente, încearcă un mic joc, o întoarcere în trecut către persoana care erai acum 10, 20, poate 30 de ani și, cel mai important, către felul în care luai deciziile atunci. Alegeai din impuls în copilărie, poate din capriciu în adolescentă și doar puțin mai târziu, când ai început să te conturezi ca persoană adultă, deciziile au început să-ți fie ghidate de anumite principii, de o viziune asupra vieții. Abia, însă, când ai îmbrățișat pe deplin o viață de responsabilități, în cel mai puțin încărcat de prejudecăți și mai matur sens al cuvântului, ai început să construiești alegeri cu adevărat conștiente.

Ce sunt alegerile conștiente?

Sunt acele alegeri pe care le iei fiind perfect conștientă că ești în măsură să influențezi viețile persoanelor dragi din viață ta și să ai un impact puternic asupra societății, naturii, planetei.

Avem astfel un fel de recunoaștere a puterii fiecărui individ poate nu neapărat de a răsturna lumea, dar de a pune umărul la asta, atunci când își dorește. Poate că această idee te sperie puțin la început, însă într-un final e un sentiment grozav! E sentimentul că poți face orice îți pui în minte, că totul din jurul tău răspunde la tine, că nu e imposibil să trăiești în lumea la care visezi, dacă îți conștientizezi puterea și contribui la a o crea.

Alegerile conștiente pot ține de la bun început de construcții mărețe, asumate și elaborate, sau pot fi mici decizii de zi cu zi aparent minore, dar care cumulat pot avea un impact extraordinar.

Poate că azi e ziua în care decizi să citești cu atenție eticheta fiecărui produs pe care îl cumperi pentru familia ta. Poate că azi e ziua în care cumperi pentru prima dată un produs organic. Poate că azi e ziua în care decizi să îți pese de soarta acestei Planete. Și ce zi minunată e aceea!

Această mică decizie, de a respinge compromisurile în ceea ce privește alimentele pe care le alegi pentru tine și familia ta poate avea un impact enorm!

maini reunite

Organic  înseamnă alegeri sănătoase pentru cei dragi. Înseamnă, însă, și protejarea solului împotriva efectelor nocive ale substanțelor chimice (fertilizatori, pesticide, etc.), înseamnă protejarea pânzei freatice și a surselor de apă potabilă pentru milioane de oameni. Înseamnă lupta împotriva încălzirii globale prin stoparea eliminării de noxe nocive în urma procesului de fabricare a substanțelor chimice folosite în agricultura „moderna”. Înseamnă vindecarea și hrănirea în permanență a solului și protejarea lui pentru următoarele generații. Înseamnă agricultură sustenabilă, ce asigură o viață de demnitate pentru sute de mii de mici agricultori. La toate acestea poți contribui și tu, direct, doar cu o simplă decizie.

Aceasta e puterea alegerilor conștiente! Iar odată ce ai înțeles tot acest mecanism, odată ce conștiința ta intră în acțiune, nu mai e cale de întoarcere! Ai pornit pe un drum al schimbării, unde lucrurile se întâmplă firesc și unde te simți, respiri, trăiești Adevărata Stare de Bine pentru tine, toți și tot.

Intră în Comunitatea #AdevarataStareDeBine și descoperă beneficiile celor mai renumite plante medicinale indiene oferite cu iubire și conștiință de ORGANIC INDIA.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.