Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Cum să îţi îmbunătățești sănătatea și funcţionarea creierului

Redactor Andreea Baluteanu

Coordonează toate activitățile noastre, e centru de comandă și de decizie, ne sprijină și ne oferă tot potențialul pentru a răzbi în viață. Creierul nu e însă numai instrumentul deciziilor lucide, sediul inteligenței și al raționamentului, ci are și o parte emoțională importantă. Până la urmă, stochează amintiri, ne ajută să accesăm clipele prețioase din trecut, care ne transformă în ceea ce suntem.

Dacă te-ai întrebat vreodată ce ai fi fără amintiri, cum ai trăi dacă nu ai avea capacitatea de a memora, ai ajuns unde trebuie. Pentru că nu ne dorim să te lăsăm vreodată fără prețioasele urme ale trecerii tale prin viață și ale interacțiunii cu ceilalți, azi îți recomandăm cel mai bun mijloc de a prezerva sănătatea creierului și de a susține funcționarea sistemului nervos.

Brahmi Gotu Kola, planta sănătății creierului și a sistemului nervos

Hipocampul (sau hipocampusul) reprezintă una dintre cele mai importante părți ale creierului uman. Oamenii dețin două hipocampuri, câte unul pentru fiecare jumătate a creierului, sub cortexul cerebral, în partea medială a lobului temporal.

Hipocampul face parte din sistemul limbic și este responsabil, conform cercetătorilor, cu transformarea amintirilor de scurtă durată în cele de lungă durată, dar și cu orientarea în spațiu.

Avem și o veste rea: în bolile de natură neurodegenerativă (în special în Alzheimer), hipocampul este cel dintâi afectat. Printre primele simptome ale degradării se numără confuzia și pierderea memoriei de scurtă durată, iar cazurile mai grave pot duce până la o amnezie parțială sau totală.

E deci de la sine înțeles că, pentru a ne prezerva identitatea, este esențial să susținem funcționarea și sănătatea acestei părți atât de importante a creierului. Cercetările ne sar în ajutor și ne îndreaptă către Brahmi Gotu Kola, considerată a fi planta sănătății creierului și a sistemului nervos. Utilizată de secole ca un stimulent pentru memorie, planta poate avea efect în sporirea densității sinapselor de la nivelul hipocampului.

Realizează astfel o regenerare a creierului care nu îi lasă indiferenți pe cercetători, cu atât mai mult cu cât medicina contemporană pare să nu fie capabilă să ofere un tratament eficace pentru Alzheimer sau ale boli neurodegenerative.

Și veștile bune nu se opresc aici: se pare că studiile au demonstrat că subiecții cărora le-au fost administrate doze de Centenella asiatica, așa cum este denumită în latină Gotu Kola au dat dovadă de performanțe cognitive net superioare, dar și comportamentale, dovedind că efectele acestei plante depășesc cu mult așteptările.

Gotu Kola, planta iluminării

Și veștile bune nu se opresc aici! Gotu Kola e prezentă în cele mai vechi texte Vedice, fiind considerată a fi cea mai bună plantă pentru sănătatea creierului. Unele culturi o numesc Saraswati, după Zeița cunoașterii,  a muzicii, artelor, înțelepciunii, învățăturii și oratoriei. Cu o asemenea pleiadă de virtuți la dispoziție, nu e de mirare că Gotu Kola a fost redescoperită ca un miracol de medicina modernă.

Alte efecte pozitive, pe lângă stimularea hipocampului, sunt legate de reîntinerirea creierului, păstrarea sănătății întregului sistem nervos, furnizarea de energie.

Dar Gotu Kola are efecte benefice și la nivel spiritual. Era numită cu adorație „planta iluminării”, fiind folosită de către studenți și yoghini pentru a potența conștiința și conexiunea spirituală.

Mai mult, Gotu Kola are și proprietăți de detoxifiere și este recunoscută ca făcând parte din categoria adaptogenilor, respectiv plante care ajută organismul să răspundă mai bine în fața stresului, îi cresc imunitatea și îi furnizează energie. Planta-minune stimulează atenția, concentrarea, claritatea mentală și este aliatul unei minți calme, echilibrate și sănătoase.

Profită de toate virtuțile Brahmi Gotu Kola în suplimentul Organic India Brahmi Gotu Kola, un produs 100% certificat organic.

Ca întotdeauna, producătorul care aduce Adevărata Stare de Bine tuturor viețuitoarelor, ne pune la dispoziție cele mai bune plante organice, care susțin organismul în lupta sa cu provocările prezentului. Abordarea holistică, grija și dragostea Organic India sunt concentrate în acest supliment natural pentru creier și sistem nervos ce funcționează brici.

Descoperă în filmulețul de mai jos toate motivele pentru care ai nevoie de Brahmi Gotu Kola ca să faci față lumii complicate în care trăim!

Fii activă în protejarea sănătăţii tale și a celor dragi ţie și vei descoperi puterea de a aduce un impact pozitiv atât în viața ta, cât și în jurul tău! Intră în Comunitatea #AdevarataStareDeBine și descoperă beneficiile celor mai renumite plante medicinale ayurvedice, 100% certificate organic, oferite cu iubire și conştiinţă de ORGANIC INDIA.

Pentru detalii vizitează www.organicindia.ro.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta