Cum să te relaxezi prin intermediul meditației cu ceai

Cum să te relaxezi prin intermediul meditației cu ceai

Redactor Andreea Baluteanu

Trăiești cu impresia că meditația presupune doar poziții avansate de yoga și golirea totală și imposibilă a minții de gânduri? Înseamnă că nu ai surprins până acum cu adevărat esența sa: poți să meditezi chiar și în toiul celor mai solicitante activități, deoarece meditația presupune concentrarea pe momentul prezent, implicarea cu trup și suflet în sarcina pe care o desfășurăm.

În rândurile de mai jos îți vom vorbi despre cea mai eficientă și plăcută modalitate de relaxare, meditația cu ceai Tulsi cu Petale de Trandafir Dulce. Vezi despre ce e vorba și cum se va desfășura ritualul cu beneficii extraordinare în viața ta!

Rețeta deconectării totale: de ce să încerci meditația cu Ceai Tulsi cu Petale de Trandafir Dulce

Îți propunem un mic exercițiu de observație: gândește-te la ceea ce faci acum și ce atitudine ai. Ești complet implicată în sarcina pe care o desfășori, cum ar fi lectura acestui articol, sau doar o parte din tine e prezentă, în timp ce restul minții se concentrează la ce are de făcut în continuare sau la ce vei mânca la cină? Deși e un proces normal, specific omenesc, gândurile care ne poartă spre viitor sau spre trecut ne răpesc bucuria trăirii depline a momentului prezent.

Gândește-te mai departe la pictorii sau la muzicienii care sunt absorbiți de opera lor de suflet, cum o trăiesc cu fiecare por. Pentru ei, chiar munca e o satisfacție, nu numai rezultatul ei. Adepții meditației și introspecției consideră că atunci când suntem complet conectați la ceea ce facem, cu toată ființa noastră, părăsim lumea de zi cu zi și transcendem în mistic. Viața însăși poate deveni o meditație continuă, atunci când realizăm cât de important este să ne bucurăm de fiecare clipă, de fiecare oportunitate a ei.

Firește, nu afirmăm că trebuie să uiți cu totul trecutul sau să nu te mai gândești nicio clipă la viitor, dar nu trebuie să uiți să te concentrezi pe prezent. În acest sens, îți recomandăm o uluitoare sesiune de meditație cu ajutorul Ceaiului Tulsi cu Petale de Trandafir Dulce de la Organic India. Se poate transforma curând în momentul tău de delectare, ritualul pe care îl aștepți cu sufletul la gură în fiecare zi. Cu ajutorul său, îți vei îmbunătăți starea de spirit, îți vei activa simțurile și vei reveni la prețiosul prezent.

Mai mult, ceaiul îți propune o combinație magică, ce te va transporta pe cele mai înalte culmi ale conștiinței, unde pacea și armonia coexistă, oferind abundență sufletească. Tulsi (Busuiocul Sfânt) e o plantă medicinală sacră, a cărui traducere în sanskrită echivalează cu „incomparabil”. Trandafirii recoltați manual de la fermele din India oferă sprijinul Mamei Naturi și susțin ecosistemul. E cea mai bună alegere pentru sesiunea de meditație ce te împacă cu lumea!

Cum se desfășoară ritualul de meditație cu Ceai Tulsi cu Petale de Trandafir Dulce

Pentru a te bucura de toate beneficiile unei sesiuni de meditație ca la carte, găsește 30 de minute când ești liberă. Închide telefonul și asigură-te că nu vei fi distrasă de nimic. Meditația va presupune implicarea totală în ritualul ceaiului, ceea ce o face simplă, eficientă, atât de plăcută.

Începe! Mergi la bucătărie și alege mai întâi cana pe care o vei folosi. Observă-i culoarea, textura, greutatea, eventualele defecte. Cum ai descrie-o? Comportă-te de parcă acum ai vedea-o prima dată!

Umple ceainicul cu apă și notează claritatea lichidului. Dă drumul la foc și privește apa cum se încălzește. Cum se comportă? Ce sunete scoate? Notează totul mental.

Urmărește acum cursul aburului și observă ce modele creează în aer. Pe măsură ce apa se apropie de punctul de fierbere, ascultă cu atenție sunetele pe care le produce și remarcă modul în care ele îți umplu camera. Ce senzație îți oferă?

După ce ai oprit apa, scoate încetișor un plic de ceai Tulsi. Miroase-l, observând trăsăturile aromei naturale a plantei. Pune plicul în cana aleasă, cu aceleași gesturi domoale, și începe să torni apă fierbinte peste el. Fii atentă cum reacționează la contactul cu apa. Nu te grăbi, ci permite-i plantei „să respire” timp de câteva minute, constatând toate schimbările prin care trece din punctul de vedere al culorii sau al mirosului. Dă-i ocazia de a te bucura cu toate beneficiile sale.

În timp ce aștepți, nu lăsa plictiseala să te cuprindă, ci implică-te total. Inhalează din când în când aroma plantelor deasupra ceștii de ceai. Observă ce efect are acest gest asupra corpului, minții și spiritului tău.

Analizează-ți starea emoțională. Cum te simți acum? Ai început să fii cuprinsă de nerăbdare? Ți se pare că pierzi timpul? E natural, deoarece nu ești încă obișnuită cu meditația. Nu ceda, acceptă stările prin care treci, pur și simplu conștientizează-le pe toate.

Când ceaiul e gata, găsește un loc pașnic în care să îl savurezi. Trebuie să fie un spațiu în care poți sta confortabil alături de băutura ta. Inspiră adânc, așază-te și du foarte încet cana la gură, bucurându-te de toate etapele preliminare primei degustări. Fii din nou atentă la senzații!

Observă căldura, textura și gustul! Cu ochii închiși, savurează primele guri din ceaiul Tulsi. Cum i-ai putea descrie gustul, mirosul, modul în care te face să te simți? Practică acum recunoștința: către Pământ, pentru că ți-a oferit planta, către oamenii care au cules-o și au udat-o, către tine, deoarece ți-ai permis pur și simplu să Fii, să experimentezi și să te bucuri de viață.

Pe măsură ce îţi goleşti ceaşca, rămâi ancorată în experienţă. E posibil ca după primele guri să simți din nou cum intervine plictiseala. De aceea, e recomandat să fii atentă la gânduri, dar să nu cazi în capcana lor. Conștientizează-le, permite-le accesul, dar lasă-le să plece. Tu delectează-te cu ceaiul. Observă cum ți-a schimbat temperatura corpului, respirația, ritmul în care inspiri și expiri. Încearcă să simți fluxul care îți străbate constant corpul, să conștientizezi senzațiile pe care le ai, să fii atentă la zgomotele din jurul tău.

Fii atentă la orice informație din interior care apare în cursul acestei experiențe. De cele mai multe ori, ne canalizăm atenția în exterior, nu în interior. Continuă să practici introspecția pe măsură ce se golește cana de ceai. Fii atentă la corpul și la spiritul tău. Te-ai schimbat cumva? Ești mai calmă, mai liniștită? Descrie starea pe care o ai sau pur și simplu conștientizeaz-o. Reflectează asupra ei. Simți cumva nevoia să scrii despre ea, ca să o înțelegi mai bine?

Când ești gata, ridică-te, mergi la bucătărie, spală cana cu aceleași mișcări domoale, perfect conștiente, și pune-o la uscat. Respiră adânc și fii atentă la noile tale emoții și la gândurile care te încearcă. Fii observatoare!

În cele din urmă, trage câteva concluzii despre calitatea sesiunii de meditație cu Ceai Tulsi cu Petale de Trandafir Dulce. Aplică lecțiile pe care le-ai învățat și în alte activități, alegând că continui meditația, starea de prezență, și în cursul următoarei tale sarcini.

Fii activă în protejarea sănătăţii tale și a celor dragi ţie și vei descoperi puterea de a aduce un impact pozitiv atât în viața ta, cât și în jurul tău! Intră în Comunitatea #AdevarataStareDeBine și descoperă beneficiile celor mai renumite plante medicinale ayurvedice, 100% certificate organic, oferite cu iubire și conştiinţă de ORGANIC INDIA.

Pentru detalii, vizitează www.organicindia.ro.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.