Diva a încercat ceaiul ORGANIC INDIA Tulsi, antioxidant și energizant natural. Vezi dacă ne-a plăcut!

Diva a încercat ceaiul ORGANIC INDIA Tulsi, antioxidant și energizant natural. Vezi dacă ne-a plăcut!

Redactor Andreea Baluteanu

Trăim într-o lume aglomerată în care ne facem mult prea rar timp pentru noi. Nu mai reușim să ne relaxăm, nu mai știm să spunem „pauză” și parcă nu mai descoperim în noi puterea de a ne reconecta cu sinele nostru. În aceste condiții, nu e deloc de mirare că ne îmbolnăvim de tinere, că ne simțim constant sub presiune, că suntem pe cale să cădem atât de ușor în capcana bolilor fizice și psihice.

Din fericire, deși suntem supuse atâtor riscuri, în același timp avem în noi instrumentele necesare de a ne detașa de cotidian. Iar ORGANIC INDIA, cu produsele pe care ni le pune la dispoziție, cu armonia și profunzimea conceptului, cu sfaturile pe care ni le oferă cu generozitate, este un rai al fericirii, al relaxării, al liniștii pe care ți-o induce o sesiune de meditație sau o cană fierbinte cu licoare parfumată, delicioasă și atât de benefică.

Nouă ni s-a oferit șansa de a degusta ceaiurile de la ORGANIC INDIA pe bază de Busuioc sfânt, Tulsi, inspirate de ritualuri și rețete vechi ale Ayurveda, o adevărată oază de liniște în complicata viață cotidiană. Află mai jos nu dacă ne-au plăcut, ci cât ne-au plăcut! Vezi ce am testat și cum ne-a făcut fericite!

Am încercat ceaiurile ORGANIC INDIA Tulsi!

ORGANIC INDIA ne-a dăruit spre testare 4 ceaiuri și nu am putea să le fim mai recunoscătoare! Iată ce am primit:

Cu alte cuvinte, am avut de degustat două sortimente de Ceai Tulsi: cel Original, Antistres și Energizant, și cel pe bază de Trandafir, Antistres și Fermecător, la pliculețe și la cutie, pentru o experiență magică și completă.

Ce spune producătorul

Tulsi este cunoscut din cele mai vechi timpuri în Ayurveda, fiind cultivat în aproape fiecare casă din India, într-un vas de lut. Considerat „Regina Plantelor Medicinale”, Busuiocul Sfânt, cum i se mai spune, are puteri vindecătoare, e venerat ca o plantă sacră și prețuit pentru extraordinarele sale proprietăți. De-a lungul istoriei a fost descoperit și de creștini, care l-au numit „Rege al ierburilor”, la rândul său impresionați de magicele sale atribute.

Azi, cercetătorii s-au convins la rândul lor că Tulsi e de neegalat. Puternic adaptogen, susține sistemul imunitar, te scapă de efectele negative ale stresului și ale anxietății, crește vitalitatea și rezistența, te energizează, îți îmbunătățește digestia, te apără de efectele radicalilor liberi grație conținutului de antioxidanți, încetinește îmbătrânirea, echilibrează metabolismul și purifică întregul organism.

Toate proprietăţile extraordinare ale Tulsi sunt valorificate într-un mod excepțional în Ceaiurile Tulsi Original și Tulsi Trandafir Dulce. Sortimentele de la ORGANIC INDIA sunt concepute din plante 100% certificate organic, la a căror cultivare și producție nu se folosesc pesticide sau fertilizatori sintetici, promovând sănătatea, fericirea, fiind realizate cu grijă și iubire, întruchipând dragostea, respectul și legătura plină de autenticitate cu Mama Natură.

Ce spunem noi

Atât de frumos sunt împachetate ceaiurile de la ORGANIC INDIA, în cutii strălucind pline de vitalitate, cu imagini care înfățișează fermierii, în culori care te farmecă, încât vei simți cum îți pogoară pacea în suflete încă de la prima cană de ceai.

Am degustat primul ceai Tulsi Original într-o dimineață ploioasă, în care îmi lipsea cu desăvârșire cheful de a face orice altceva în afară de a sta degeaba. Am pus ceainicul la foc, apoi am alergat la baie. Când m-am reîntors, apa fierbea, iar sfârâitul relaxant scos atunci când am picurat-o peste pliculețul de ceai mi-a dat de înțeles că mă pot pregăti pentru câteva clipe de desfătare.

E suficient să inhalezi aroma Tulsi Original pentru a simți cum te umpli în același timp de doze egale de pace și de energie. E un fenomen rar, pe care nu l-am mai experimentat până acum în viața mea. Gustul e unul reconfortant, tare (aici intervine și alegerea mea, deoarece îmi plac ceaiurile strong, așa că am lăsat băutura acoperită timp de 10 minute și nu am adăugat îndulcitor), persistând pe limbă ca un răsfăț. Ceaiul poate fi consumat și rece, sub formă de ice tea, iar în acest caz e recomandat să adaugi 2 plicuri pentru fiecare porție.

Simplul act de a sorbi din ceai în timp ce priveam afară, pe fereastra mângâiată de stropii de ploaie, m-a ajutat să mă conectez cu mine însămi. Nu mi-am permis însă prea mult senzația de reverie, deoarece, fiind vorba despre o zi de muncă, nu aveam timp de pierdut.

Chiar și așa, am simțit cum Tulsi mi-a dat putere. Nu cred în efecte-minune, pe termen scurt, dar până și partea sceptică din mine a trebuit să recunoască faptul că m-am simțit dintr-odată mai plină de energie și că nici gândul de a pleca de acasă nu mi s-a mai părut atât de imposibil.

Am revenit la Tulsi Original în pauza de prânz, alegând de această dată să pregătesc o infuzie din ceaiul la cutie, vrac, din care e recomandat să folosești o linguriță pentru o băutură caldă și două pentru ice tea. Cum am deschis punga de ceai, m-a fermecat mirosul proaspăt, revigorant, ce mi-a dat impresia că am părăsit spațiul anost al biroului și am ajuns pe o plantație din India. Atâta putere nu mi-a mai fost de mult dat să văd!

De data aceasta, efectul a fost evident. Tulsi chiar îți reface rezervele de energie cu fiecare cană de ceai băută. Nu e un miraj, nu e o pretenție falsă din partea producătorilor, e adevărul adevărat.

Atunci când am ajuns acasă, mi-am completat expediția pe tărâmul ceaiurilor ORGANIC INDIA cu un pliculeț de Tulsi Trandafir Dulce. De data aceasta știam ce trebuie să fac, așa că primul gest a devenit acela de a rupe ușor pliculețul, cu mișcări lejere, și de a inhala aroma. Subtil mai dulce decât cea a sortimentului original, mai parfumată, mi-a umplut plămânii cu promisiunea recreerii după o zi grea de muncă.

Am încercat acum un mic test: acela de a medita în timpul degustării ceaiului. Așa că am făcut tot posibilul ca fiecare mișcare pe care o fac să fie conștientă. Am privit apa cum fierbe, pierzându-mă în bulele sale, am picurat încet lichidul fierbinte peste plic și m-am pus pe așteptat, setând alarma ceasului peste 7 minute (poți aștepta 5-10 minute, dar voiam un ceai mai lejer acum). Poți îndulci ceaiul cu lapte sau îndulcitor, dar eu am preferat din nou să renunț.

Și nu am greșit, deoarece ceaiul e delicios și astfel. M-am așezat pe fotoliul preferat, în camera mângâiată doar de lumina lumânărilor, și m-am lăsat în seama ceaiului meu de suflet. Am inhalat aroma în piept, încercând să detectez notele sale de trandafir. Am băut încet, sorbitură cu sorbitură, primind orice gând care îmi apărea în minte și trimițându-l apoi departe de mintea mea liniștită.

Vă pot spune că după această sesiune de meditație cu ceai Tulsi m-am simțit o altă persoană. Grijile de la muncă au devenit mărunte, seara mea a fost tihnită și plină de împliniri. Și pentru că ceaiul poartă numele de „fermecător”, am pus pliculețul la congelator și a doua zi de dimineață mi l-am trecut liniștită pe piele, bucurându-mă de darurile sale.

Firește, și Tulsi Trandafir Dulce la cutie s-a dovedit tot o experiență extraordinară, o dovadă că Mama Natură este și va fi întotdeauna generoasă cu noi, copiii săi, indiferent de greșelile noastre. Cu aceeași toleranță, bunătate și înțelegere ar trebui să privim și noi viața, regăsindu-le pe toate într-o cană de Tulsi.

Încearcă și tu Tulsi Busuioc Sfânt de la ORGANIC INDIA, în sortimentele Original și Trandafir Dulce, dar consultă întreaga secțiune de ceaiuri a brandului! Va fi precum o plimbare pitorească printr-o lume în care fiecare pas e seren, în care fiecare experiență te desăvârșește!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.