Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Sonia Argint Ionescu recomandă: cum să obții un echilibru perfect între minte și trup

Vineri, 07.06.2019

Dacă nu o urmărești încă pe Sonia Argint Ionescu pe oricare dintre platformele de social media sau pe blogul personal, e clar că ar trebui să o faci. Prezentatoarea TVR, mămica a doi copii, ne face părtașă cu generozitate la experiențele prin care trece, ne oferă sfaturi binevoitoare și reprezintă o adevărată sursă de inspirație pentru noi!

Sonia Argint Ionescu pare să trăiască o viață împlinită și echilibrată din toate punctele de vedere, iar din prima clipă în care am făcut cunoștință cu ea, ne-am dorit-o drept prietenă. Iar azi îți povestim despre crezul cel mai prețios al acestei vedete atât de autentice: echilibrul dintre minte și trup.

Află cum reușește una dintre cele mai autentice „persoane publice” din România să ducă o viață armonioasă într-o societate „nearmonioasă”!

Sonia Argint Ionescu a descoperit secretul unei vieți echilibrate!

Mămică full-time, prezentatoare TV, femeie, sursă de inspirație, guru al mișcării care proclamă nevoia de echilibru într-o lume aflată în dezechilibru: oare câte roluri mai poate îndeplini Sonia Argint Ionescu? Vedeta (ne cerem iertare de la Sonia pentru că folosim acest termen atât de superficial care nu i se potrivește) face sport, își crește copiii cu înțelepciune și, în plus, afirmă: „Cred că din când în când trebuie să ne mai și lăsăm purtaţi de val. Trebuie să mai cedăm tentaţiilor sau lucrurilor care ştim că sunt total opuse unui stil de viață controlat ca la carte”.

Noi ne-am îndrăgostit de ea numai prin aceste propoziții care par să însumeze în ele toată înțelepciunea Universului!

Azi îți vom vorbi despre relația specială pe care Sonia Argint Ionescu a conturat-o cu Ayurveda. Prezentatoarea TV povestește că a descoperit principiile medicinei antice indiene în urma discuțiilor cu prietenii care au călătorit în țările asiatice.

Ce e Ayurveda? Sigur ai auzit conceptul, dar probabil nu știi „cu ce se mănâncă”! Considerat cel mai vechi și mai elaborat sistem holistic de cunoștințe medicale de pe glob, Ayurveda poate fi definită drept „știința vindecării”. Provenind de la cuvintele din sanskrită „Ayus” (viață sau speranță de viață) și „Veda” (cunoaștere), Ayurveda e mai veche de 3.000 de ani, iar azi este considerată o formă de medicină alternativă.

Principiul de bază al Ayurveda, cel mai important dintre toate, e acela că mintea, trupul și spiritul sunt interconectate. Atunci când între acestea trei apar dezechilibre, organismul poate deveni victima bolilor. Ceea ce nu înseamnă că scenariul e apocaliptic și lipsit de speranţă: mintea poate vindeca trupul, iar atunci când reușești să atingi din nou echilibrul mult dorit, poate apărea și însănătoșirea.

Ce mai spune Ayurveda? Medicina antică indiană vorbește despre existența a trei Dosha, respectiv un tipar de energie compus din trăsături fizice, emoționale și mentale care este comun fiecărui om. Mai precis, cele trei Dosha sunt: Vata (aerul și spațiul), Pitta (apa și focul) și Kapha (pământul și apa). Precum fiecare individ, ești caracterizată de fiecare dintre cele trei Dosha, dar una dintre ele ți se va potrivi într-un procent mai accentuat. Există numeroase teste în online care te pot ajuta să realizezi care dintre Dosha te caracterizează. Sonia Argint Ionescu îți recomandă acest quiz.

Cum atingi echilibrul dintre minte, corp și spirit

Am înțeles ce este Ayurveda, dar cum atingi acest echilibru perfect dintre minte, trup și spirit, ce pare atât de... incert? Iată care sunt metodele recomandate de Sonia Argint Ionescu!

Sursa foto: Instagram

Bazează-te pe o alimentație colorată și savuroasă! Umple-ți farfuria cu toate cele 6 gusturi (dulce, sărat, acru, amar, picant și astringent) și „pictează-ți” masa cu alimente în cât mai multe culori. Vei vedea că te ridici sătulă de la masă, că ai o digestie mai bună, că scad poftele și, în schimb, îi furnizezi organismului toate vitaminele și mineralele de care are nevoie.

Îmbunătățește-ți digestia! Digestia stă la baza echilibrului organismului, deoarece de ea depinde atât eliminarea toxinelor, dar și producția de energie. Pe lângă calitatea alimentelor ingerate, e vital să te pui la masă în cele mai bune condiții. Așa că închide telefonul (sau ține-l cât mai departe de tine), așază-te în liniște pe un scaun confortabil și mănâncă la masă, în acel mediu propice, tradițional, care stimulează digestia. Mănâncă doar atunci când ești într-o stare bună și când ți-e foame, fă sport și bea apă caldă cu ghimbir pe parcursul zilei. Digestia va merge ca unsă!

Odihnește-te! Un somn binefăcător este esențial în Ayurveda, deoarece în timpul său organismul este revitalizat și întinerit.

Ascultă de organismul tău. Corpul tău e înțelept de la natură, el știe ce e cel mai bine pentru tine, doar că tu, în loc să pleci urechea la această sursă inepuizabilă de fericire, preferi să asculți de trenduri, de diverse surse exterioare. Ceea ce mănânci, ceea ce deguști cu toate simțurile, experiențele tale trebuie să ți se potrivească și să te împlinească. Atunci când deviezi de la acest traseu apar dezechilibrele și bolile.

Fă sport! Astfel stimulezi digestia, îți multiplici rezervele de energie, deguști din „fântâna tinereții”: într-un cuvânt, trăiești!

Află-ți Dosha! Ți-am povestit mai sus cum, așa că „cunoaște-te pe tine însăți!”.

7 plante medicinale recomandate de Sonia Argint Ionescu

Ayurveda a descoperit peste 5.000 de plante și de ierburi care susțin echilibrul dintre minte și trup și care îți vor proteja „suflul vieții”. Iată care sunt cele mai importante în viziunea Soniei Argint Ionescu!

Sursa foto: Instagram

Ashwagandha (Withania somnifera sau ginseng indian) reprezintă o plantă adaptogenă (care controlează răspunsul organismului la stres), minunată atunci când te simți anxioasă sau stresată. Planta te ajută să te relaxezi, îți dă o stare de bine și de echilibru și îți potențează sexualitatea și sănătatea sistemului reproducător.

Turmericul, antioxidant și antiinflamator, se numără printre „vedetele” Ayurveda. Susține scăderea în greutate deoarece stimulează metabolismul. Turmericul e remarcabil și datorită concentrației ridicat de curcumin, un remediu excelent pentru inflamații, cu proprietăți de curățare a arterelor și de îmbunătățire a digestiei.

Triphala combină de fapt trei ierburi indiene (haritaki, bahera și amla) și e eficientă în caz de balonare sau de constipație, fiind un stimul pentru digestie.

Shatavari este aliatul femeilor ce suferă de dezechilibre hormonale, fiind util pentru ameliorarea simptomelor menopauzei și pentru stimularea lactației.

Neem are proprietăți antivirale, antibacteriene, antiinflamatoare și antipiretice.

Brahmi Gotu Kola e excelent pentru protecția sistemului nervos, așa că e must-have în perioadele în care ai mult de muncă. Îmbunătățește memoria, oxigenează creierul și ameliorează dispoziția: poate fi secretul fericirii tale.

Busuiocul sfânt (Tulsi) reprezintă o plantă medicinală sacră în religia hindusă și are nenumărate beneficii pentru sănătate, motiv pentru care este și numită „Regina plantelor medicinale”. Aproape că nu știm cu ce să începem: cu proprietățile antibiotice, de stimulare a imunității, cu puterea sa de a anihila efectele negative ale stresului, de a te ajuta să depășești depresia sau de a combate febra și răceala? Nu e de mirare că Busuiocul Sfânt este venerat ca o plantă sacră cu puteri vindecătoare.

Atunci când vine vorba despre aceste plante extraordinare, Sonia Argint Ionescu recomandă Organic India. De ce? Deoarece brandul care vorbește și pe limbajul sufletului nostru folosește plante care provin de la agricultori de origine, 100% organice și cultivate biodinamic. Produsele sunt certificate iso, gmp și haccp, fiind 100% organice (sunt cultivate fără fertilizatori, pesticide, erbicide sau alte substanțe chimice, pe sol netratat cu substanțe sau îngrășământ chimic de cel puțin 3 ani, fără hormoni de creștere, fără ca producătorii să apeleze la inginerie genetică sau la iradiere). Aceste plante sunt nu numai minunate pentru tine, pentru trupul, pentru sufletul și pentru mintea ta, dar și pentru natură, pentru protecția mediului înconjurător, pentru salvarea lumii, ne spune și ne convinge Sonia Argint Ionescu.

Dacă cuvintele vedetei ți-au mers direct la inimă, precum nouă, aruncă o privire și pe platforma sa media, http://doer.ro/. Îți garantăm că vei găsi cea mai frumoasă sursă de inspirație pentru o viață trăită așa cum trebuie, cu suflet și dragoste!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!