Adio miros neplăcut în zona intimă! Scapă rapid și sigur de candidoza vaginala

Adio miros neplăcut în zona intimă! Scapă rapid și sigur de candidoza vaginala

Redactor Andreea Baluteanu

Candidoza vaginală este considerată una dintre cele mai răspândite boli ale femeilor, specialiștii estimând că 3 din 4 femei se vor confrunta cel puțin o dată în viață cu această afecțiune. O infecție cu fungi, candidoza vaginală nu prezintă decât în cazuri foarte rare complicații și este în general destul de ușor de tratat.

Îți spunem azi cum să scapi atât de candidoză, dar și de eventualele mirosuri neplăcute din zona intimă! Află tot ce trebuie să știi despre această afecțiune și despre produsul salvator!

Simptomele candidozei vaginale

Candidoza vaginală trece rareori nedetectată, deoarece prezintă simptome ușor de observat. Cazurile pot varia de la cele ușoare la cele moderate, dar există și fenomenul de candidoză recurentă, care presupune faptul că ai experimentat minimum 4 episoade ale bolii pe an.

Iată care sunt cele mai comune semne ale candidozei vaginale:

  • mâncărime a vaginului sau a vulvei;
  • senzație de arsură sau de usturime la urinat ori în timpul contactului sexual;
  • înroșirea sau umflarea vulvei;
  • durere vaginală;
  • iritații sau eczeme în zona intimă;
  • secreții vaginale consistente, brânzoase, dar fără miros;
  • secreții vaginale apoase:
  • miros neplăcut în zona vaginului.

Există însă și cazuri de candidoză vaginală severă, care se manifestă prin: roșeață, iritații sau mâncărimi grave, care pot conduce la apariția de tăieturi, crăpături sau inflamații.

Cauzele candidozei vaginale

În cele mai multe dintre cazuri, candidoza vaginală este cauzată de o infecție cu ciuperca Candida albicans. Această ciupercă este prezentă în mod natural în regiunea vaginului, dar complicația apare în momentul în care, din cauza perturbării populației de lactobacili, are loc o creștere accentuată a Candida albicans sau a altor tipuri de fungi.

Acest fenomen poate avea loc în următoarele situații:

  • administrarea de antibiotice, care distrug toate bacteriile, necontrolat, inclusiv pe cele bune, atât de necesare în zona intimă;
  • sarcina: presupune dezechilibre hormonale și o creștere a nivelurilor de estrogen, care favorizează contractarea candidozei vaginale;
  • diabetul: concentrațiile dezechilibrate de zahăr din sânge sunt la rândul lor un factor precursor al afecțiunii despre care îți vorbim azi;
  • un sistem imunitar slab: femeile care prezintă o imunitate scăzută (pacientele cu HIV, de exemplu) pot contracta mult mai ușor candidoza vaginală;
  • administrarea de contraceptive orale sau de terapii cu hormoni care cresc nivelurile de estrogen.

Un capitol aparte al studiului candidozei vaginale se referă la relația dintre această infecție și activitatea sexuală. Deși candidoza nu este o boală transmisibilă pe cale sexuală, se pare că este mai frecventă atunci când ești activă sexual.

Cum previi candidoza vaginală

Candidoza vaginală nu e o afecțiune gravă și poate fi ușor prevenită. Ia următoarele măsuri și vaginul tău va fi mai mult decât fericit!

Poartă lenjerie de bumbac. Acest material natural permite pielii să respire și, astfel, previne crearea unui mediu umed și cald pe care bacteriile și fungii pur și simplu îl adoră. Candidoza va sta departe de tine. De asemenea, evită și să porți lenjerie prea strâmtă: nu te ajută cu nimic, din contră!

Nu folosi produse de igienă intimă cu parfum sau pe bază de substanțe iritante. Vorbim despre cea mai delicată zonă a corpului tău, așa că citește cu grijă eticheta cosmeticelor pe care le folosești. Specialiștii avertizează cu precădere împotriva spumantelor de baie, a absorbantelor sau a protejslipurilor.

Evită băile fierbinți. Apa fierbinte irită pielea, distruge bariera de lipide protectoare și are și efect de uscare. Mai mult, o baie fierbinte și parfumată, deși balsam pentru moral și pentru starea de spirit, e adorată de ciupercile din zona ta intimă.

Administrarea de antibiotice „după ureche”. Nu mai lua antibiotice de fiecare dată când ești răcită sau pentru că te doare măseaua. Ține cont de faptul că aceste medicamente puternice ar trebui să lupte numai contra infecțiilor bacteriene grave, nu și a celor virale. Din păcate, abuzul de antibiotice nu numai că va favoriza apariția candidozei vaginale, dar a condus și la un fenomen de rezistență a bacteriilor, multe dintre ele devenind imune la unele antibiotice.

Usucă-ți repede slipul de la costumul de baie după ce ai ieșit din apă. Ți-am spus deja că bacteriile pur și simplu adoră spațiile calde și umede. Ce se potrivește mai bine acestei definiții, dacă nu slipul de la costumul de baie? Usucă-te la soare după ce ai venit de la înot și, dacă nu ai timp, schimbă-te întotdeauna în lenjerie curată și uscată.

Multi-Gyn FloraPlus, inamicul numărul unu al candidozei vaginale

Nu mai suporți candidoza vaginală? Îți prezentăm în rândurile următoare un aliat care se poate dovedi atotputernic. Este vorba despre Multi-Gyn FloraPlus, un produs extrem de eficient în prevenirea și tratamentul candidozei vaginale.

 




Multi-Gyn FloraPlus
 va calma simptomele neplăcute asociate acestei afecțiuni, așa cum sunt usturimea, mâncărimea, scurgerile și mirosurile anormale, dar și iritațiile locale determinate de cazurile mai severe de candidoză.

Ce mai trebuie să reții? Multi-Gyn FloraPlus are la bază un complex natural pe bază de polizaharide bioactive patentate, 2QR, pe care le regăsim alături de prebiotice selectate cu atenție. Astfel, produsul echilibrează și pH-ul vaginal, fiind sigur și fără efecte adverse.

Cum folosești? Fiecare monodoză de Multi-Gyn FloraPlus deține și un aplicator, pentru o utilizare mai ușoară. Dacă dorești să tratezi candidoza, specialiștii recomandă un tub de doză unică, înainte de a merge la culcare, timp de cinci zile consecutiv. Pentru ameliorarea directă a simptomelor neplăcute, poți recurge la un tub de doză unică de câte ori simți nevoia. Dacă vrei să previi recurența candidozei, apelează la o doză unică, o dată la trei zile, ceea ce va sprijini și populația locală de lactobacili.

Multi-Gyn FloraPlus este disponibil la Vavian Pharma.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.